10’ar 15’er dakika uyku mu olur? ÇILDIRICAM!

Sesameh

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2019
62
55
8
33
Merhaba hanımlar. 2 aylık bi oğlum var. Gündüz uykuları yüzünden çıldırmanın eşiğindeyim inanın. En uzun uykusu 15 dakikadır. Zaten çok zor uykuya dalan bir bebek. Bazen 5 dakikada uyanıyor. İki uyku arasında uyanık kalma süresinde de sürekli huysuz sürekli ağlar. Tamam iki aylık bebek kendi kendine oyalansın demiyorum ama en azından çevreye bakıp biraz oyalanabilir. Tüm günüm oğlumu oyalayım ağlamasın, aman sinirlenmeden emzireyim, biraz daha uzun uyusun ses etmeyim, hatta daha olmazsa ayağımda sallayım hiç de indirmeyim yeter ki biraz daha uzun uyusun diye uğraşmakla geçiyor. 1 buçuk ay direndikten sonra yeter ki uyusun diye ayağımda sallamaya başladım, inanın ayakta hiç durmadan sallanırken bile derin uykuya dalamıyor kımıl kımıl sürekli. E tabi uykusunu alamayan çocuk mutlu olamıyor. Acaba doymuyo mu dedim mama verip denedim yine aynı. Rezene papatya ıhlamur falan filan verilebilecek ne varsa denedim yine aynı. Gece uykusu fena değildir, gece de uykuya çok zor dalar ama uzun süre uyanmadan uyuyabilir. Fakat bu gündüz uykusu beni çıldırtacak artık. Ne yapacağımı bilemediğimden yazdım buraya, biraz karışık olmuş olabilir kusura bakmayın. Bi fikriniz bi öneriniz varsa sonuna kadar açığım

2 ay daha sabır cnm bebekler dış dünyaya 120 günde alışıyor tam anlamıyla

Henüz 2 aylık yahu sallamayın lütfen , beşiğine yatırın biraz sırtını ovalayın , biraz popoya pışpış , emzik alıyorsa belki kurtarıcı olabilir bir süre . Gaz sancısıda olabilir , zaten bişeyler kullanıyorsunuzdur onun içinde .

daha gerçekten çok küçük... anne karnından dünyaya adapte olması için biraz zaman tanımanız gerekmez mi?
sizin yorgunluğunuzu çok iyi anlıyorum ama çözüm birilerinden, mesela eşinizden yardım almanız sadece.

rahatlatıcı kolik bebek müzikleri var, belki onlardan yardım alabilirsiniz.

Kısa uykudan uyanırken mutluysa bırak dursun bazı bebekler uykuya düşkün değil gerçekten ne yaparsan yap.
Ama eğer Huysuz ve mutsuzsa sana. Tavsiyem titreşimli ana. Kucağı veya maxicosi alman benim oğlum kolikti ne uyku ne. Huzur hep bir huysuz bizde çareyi bunda bulduk.
Bide sallama ayağında bence

gece uykusu iyi demissiniz acaba gündüz uykularindada ortamı karartsaniz buna uygun perdeler var belki ise yarayabilir

Arkadasimin bebegi de boyle.ben bebek deyince hep instagramda alex diye bir bebis var ya mutenadiyyen guluyor masallah ole bisiy hayal ediyorum.ama hepsi o model olmuyor sanirim

Henüz iki aylık bebeğiniz,
dış dünyaya tam adapte olamamış olabilir.
Gece uyuduğuna göre gaz veya doymama durumu yok.
Size vereceğim en önemli tavsiye bebeğinizi ayakta sallamayın.
Bu alışkanlık kaliteli ve kendi kendine uyumaya engel olduğu gibi sağlık açısından da çok küçük bebeklerin sallanmasının doğru olmadığını biliyorum.
Şu anda bu bilginin kaynağını ve ayrıntılarını hatırlamıyorum notlarıma bakmam lazım.

Benim bebeğimde 4 aylık aynı bizi tarif etmişsiniz gündüz uykusu en fazla 15 dk ama dediginiz gibi gece 4 5 saat uyanmadan uyuyunca kendimi artik boyle avutmaya basladim gündüz uyulmadığı için ev işi yemek çamaşır vs hep kalıyor dışardan yemekten tiksinir oldum artık uyanık kalsın sorun değil ama dediginiz gibi durduğu yerde de durmuyor ya kucak ister ya meme tek avundum bari geceleri biraz uyuyor

Sling oneririm. Benim kiz da 15dk uyurdu. Kres e baslayinca sasirmislardi. Oglum ile ayni krese gitti ayni kisiler bakti. Oglum 3saat uyurdu. Ama kiz, imkani yok.

Ben size kendi çocugumda denediğim yöntemi anlatayım eminim işe yarayacaktır. Bebeklerde saat kawramı olmasa bile hep aynı saatte uyanır uyurlar. Yöntem şu Bi uygulama indirin bebeginizin uyku emme bez banyo ws saatlerini not edin ertesi gün aynı saatlerde bu işlemleri yapın. Düzenli beslenme uyku size de bebeginize de çok iyi gelecektir. We sürekli uyutmaya çalışmayın uyku saatleri arasında 2 saat olsun görün bakın nasıl uyuyacak. Benim bebegim de böyleydi gece de uyumadı 4 ay boyunca çektim tam 4 ay hergün aynı saatlerde uyutunca hem bebişim rahatladı hem ben

Ben hamileyim ama okuyarak çok bilgi derledim.
- akşam uyutmadan önce banyo keyfi yapsın ,
- bebe yağı ile masaj ve ayaklarını dizlerden kırarak karnına doğru ittir ve düzelt
- beslenmenize dikkat edin .insanlar genelde mercimek nohut vs yemezler gaz olmasın diye aksine bunları yiyebilirsiniz ama abur cuburlar, tatlılar, yapay şekerlemeler vs vs bunlardan uzak durun.
- gaz giderici bitkisel çaylar var mesela rezene kullanabilirsiniz
- bebeğinize uyku vakitlerinde bir müzik ayarlayın hep aynı müzik olsun
- bir kıyafetinizi bebeğiniz uyudugunda yanında bırakın genelde tercih atlet olur vücuda direkt temasdan dolayı kokunuz siner.

2 aylik bebekten bahsediyoruz uyumayabilir ama ayaginizda sallamayin 2 aylik bebege anne sutunden baska rezene papatya falan verilmez benim büyük oğlum iki sene uyumadi abartmiyorum zombi gibiydim sabir biraz yardim edecek yakininiz varsa gunduz bi kac saat yardimci olsun sizde uyuyun bi kac gun gelirlerse siz de daha sabirli ve uykunuzu almis olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…