105 Yaşına Kadar Yaşayan Doktordan Uzun Bir Yaşam İçin İlginç Tavsiyeler

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Hemen herkes uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek, hep genç gözüküp hiç yaşlanmamak istiyor.

Ama gelin görün ki hayatı boyunca sağlıklı beslenen, spor yapan, kötü alışkanlıklar edinmeyenler bile aramızdan erken ayrılabiliyor.

Henüz tıp dünyası ve bilim insanları insan ömrünü uzatmanın sihirli formülünü kesin olarak bulamamış olsalar da 105 yaşına kadar oldukça sağlıklı bir ömür geçiren ve hayatını bu araştırmalara adayan ünlü Japon doktor Dr. Shigeaki Hinohara'nın uzun yaşam için hepimize çok önemli tavsiyeleri var.

Kulak kabartmamak olmaz.

Hayatını insan ömrünü uzatmaya adayan Dr. Shigeaki Hinohara kimdir?
shigeaki-hinohara-.jpg

ceotudent

Dr. Shigeaki Hinohara Japonya'da sağlık alanındaki en ünlü ve en başarılı isimlerden biri. St. Luke’s International Hospital'ın fahri direktörü olmasına ek olarak beş farklı sağlık kuruluşunun da kurucusu olan başarılı doktor aynı zamanda çalışmalarıyla ülkenin ortalama yaşam süresini uzatmasıyla tanınıyor.

Geçtiğimiz aylarda 105 yaşında hayatını kaybeden Shigeaki Hinohara insan ömrünü uzatma çalışmalarının meyvelerinden kendi de faydalanmış gibi gözüküyor.

Peki başarılı doktor nasıl oldu da 105 yaşına kadar oldukça sağlıklı bir hayat sürdü?

Hayatı boyunca hiç sıkı bir diyet uygulamayan, sağlıklı bir iş-sosyal hayat dengesi kurmayan, uykuya çok zaman ayırmayan doktor aslında hayatını haftada 7 gün, günde 18 saat çalışarak geçirdi.

Onun uzun yaşam sırrı neydi öyleyse? Gelin onun tavsiyelerine kulak verelim.

Uzun yaşamanın sırrı ne?
et-sebze-yiyin.jpg

paleonewbie

Birebir Dr. Shigeaki Hinohara'nın bu konudaki görüşleri şöyle:

"Enerji kendini iyi hissetmekten gelir, iyi beslenme ya da çok fazla uyumaktan değil.

Bedeni uyku zamanı-yemek zamanı gibi kurallarla sıkmamak gerekir. Çocukken oyun oynarken nasıl yemek yemeyi, uyumayı unutuyorsak yetişkinken de böyle davranmalı, eğlenmeye de vakit ayırmalıyız.

Kilo kontrolü çok önemli. Hayatınızın hiçbir döneminde aşırı kilolu olmamalısınız. Yaşamak için yemek yiyin, yemek yemek için yaşamayın.

Mesela ben kahvaltıda kahve, bir bardak süt ve içine bir yemek kaşığı zeytinyağı eklediğim portakal suyunu içerim. Öğle yemeğini sadece süt ve birkaç kurabiyeyle geçiştirir, sonrasında çok meşgul olduğum için akşama kadar yemek yemeyi unuturum. Akşam yemeğinde ise sebzeler, biraz balık ve haftada iki kez de 100 gram et yerim.

Çalışmak, kendinizi meşgul etmek çok önemli. Emeklilik yaşınız gelene kadar hep çalışın ve bunun her anından keyif alın. Hatta mümkünse emekli bile olmayın.

Fiziksel aktivitelerden kaçmayın. Ben asansör ya da yürüyen merdiven asla kullanmam. Kaslarımı çalıştırmak için mutlaka merdivenlerden inip çıkmayı tercih ederim.

Bilim tek başına insanları iyileştirip onlara yardım edemez. Bilim her şeyi bir araya toplar ama her hastalık bireyseldir. Her birey tektir ve hastalıklar her bireyde farklı yaşanabilir. Bu yüzden hastalıkları anlamak ve insanlara yardım edebilmek için sadece tıbbi yardımda bulunmamalı, aynı zamanda onları görsel ve işitsel sanatlarla da iyileştirmeye çalıştırmalıyız. Bizim hastanelerde müzik ve sanat terapilerine başvurmamız da işte tam olarak bu yüzden."

Oldukça ilginç fikirler... Günün sonunda Dr. Shigeaki Hinohara'yı dinleyip dinlememek ise sizin bileceğiniz iş tabii.
http://yemek.com/doktordan-uzun-yasam-tavsiyeleri/
Kaynak: hackspirit.com, openculture.com
 

"Enerji kendini iyi hissetmekten gelir, iyi beslenme ya da çok fazla uyumaktan değil."

Şu tesbiti oku yeter zaten.
 
amaan cok yasayıp napıcaz ayol, saglıklı yasayalım yeter :)
 
X