Evet diyetisyen olayı biraz pahalı ama olsun sonunda zayıflamanın yolunu buldumya hiç gözümde değil, helal olsun.
Bir de evde yapılan kefir olmuyor, dedim ya televizyon programlarından birinde gördüm profesor cem di galiba, aynen şöyle dedi,
sütü mayalama sıcaklığına getirin içinede bir gün giyilmiş çorabınızı atın, mayalama bittiğinde alın size kefir tadında ekşi bir ayranımsı içecek.
Yani uzun uzun anlattıda diyorki, sütün hangi bakteri ile mayalandığı çok önemliymiş. Birde sütün içindeki faydalı bakterileri, biz kaynatırken öldürüyormuşuz.
süt benmari yöntemiyle kaynatılmalıymış yani su dolu başka bi kabın içinde. Eğer kaynatırken sütün içindeki faydalı bakteriler ölürse o sütten kefir de olmuyormuş.
Kefir oldugu zannedilen şey aynı fayda da değilmiş. prof cem den duydugum kadarı ile olay bu. Ayrıca marketteki kefir ile de deneyen arkadaşlarım oldu, bana diyorlarki sen diyet listeni vermiyosun, alakası yok. aynen yukarda yazdığım gibi.
1.hafta
aç karnına 2 bardak kefir
30 dk sonra yemek.
kahvaltı, öğlen,akşam yemeği ne istersen ye ama, (patates, bezelye, muz, karpuz, kavun, tarhana, mercimek, kaymak, ayçiçek yağı, pirinç pilavı, makarna, tüm unlular ve tüm şekerliler hariç) şekerli derken sakız bile çiğnemiyeceksin.
içeriğinde şeker olan meyve suları da dahil.
hani 3 beyazdan uzak durun diyolar ya, aslında o 2 beyaz (un ve şeker) tuz da rafine tuz olmıcak kesinlikle "kaya tuzu" demiştiki doktorum. kaya tuzunda 82 mineral var ve bu mineraller doğada başka hiç birşeyde yok. rafine tuzda ise alimunyum varmış, yemiceksin dedi. Zaten kaya tuzunun da lezzeti aynı hatta daha güzel.
Ben gidiyordum manava dolduruyodum enginar, kereviz, lahana, ıspanak, semizotu, pazı, aklına ne gelirse. zaten 2. haftadan sonra mide de küçülüyo hem bak doktor bana ne dedi.
kanser tanısı nasıl konuluyomuş, makinaya girmeden once damardan bi iğne yapıyolar ya, işte o yüksek oranda glukozmuş, kanserli hücre sadece şeker ile beslenirmiş, kanserli hücre şekeri yemeye başlayınca o bölge kırmızılaşıyormuş, kanser tanısıda bu şekilde konuluyomuş. Yani bu şekilde beslenerek aslında bir çok hastalığında önünü kesebiliriz. Neyse yine lafı uzattım. 2.haftayıda işlerimi toparlıyayım yazıcam
bende 6 lı şişe aldım. herkes çok övüyor bu markayı
Kusura bakmayın ama inanın işimden dolayı yazmak benim için çok zor ama söz verdiğim için birde herkesin benim şu an hissettiklerimi hissedebilmesi için vaktim oldukça tecrübemi sizlere aktarırım.
ilk haftayı zaten yazmıştım ama derli toplu demişsiniz baştan yazıyorum.
1.hafta
aç karnına 2 bardak kefir
30 dk sonra yemek.
kahvaltı, öğlen,akşam yemeği ne istersen ye ama, (patates, bezelye, muz, karpuz, kavun, tarhana, mercimek, kaymak, ayçiçek yağı, pirinç pilavı, makarna, tüm unlular ve tüm şekerliler hariç) şekerli derken sakız bile çiğnemiyeceksin.
içeriğinde şeker olan meyve suları ve cola da dahil.
2.hafta
yine aç karnına yemeklerden yarım saat önce 2 bardak kefir,
sabah kahvaltısını karnınızı doyurmadan kalkmak. (burda önemli olan yağlı, şekerli, unlulardan uzak durmak gerek)
ben her türlü şekeri kestim ama çayı şekersiz içemediğim için bir sakkarin benzeri ürün kullandım.
öğlen ve akşam
kefirden 30 dk sonra hazırladığınız aklınıza gelen her çeşit salata (sabah kahvaltısı hariç hep salata çeşidi)
mesela ben ıspanağı bolca yıkayıp, nar ekşisi veya limon az has zeytin yağı ile yaptığım salatayı çok beğeniyorum
fesleğenli salata da favorimdir.
zaten manava gidip alış veriş yaparsanız aklınıza bir sürü salata çeşidi gelecek. bir süre sonra çok keyif almaya başlamıştım. Kilo da vermeye başlayınca sizde bundan çok keyif alırsınız.
bu iki diyet dönüşümlü kullandım.
doktorum bana sadece kilo vermeye başlayınca süreci kısaltmak için 1. hafta diyetimin öğlen yemeklerini şu şekilde değiştirdi.
her zaman aç karnına kefir (artık 1 bardak içebilrsiniz ama buna siz karar verin)
1. gun ana yemek et, ızgara
2. gun ana yemek sadece salata
3. gun ana yemek tavuk
4. gun ana yemek sadece salata
5. gun ana yemek balık
6. gun ana yemek et, ızgara
7. gun ana yemek sadece salata
akşamları sadece salata ve 8 den sonra hiç bir şey yemek yok. gunde 20-30 dk hızlı yürüyüş. gerçi ilk haftadan sonra ben insan alışıyo, 20 dk içinmi giyindim bukadar diyip baya yürüyosunuz.
gunde 3 lt de su içiyorum. 1 şişe soda içerim. gibi aslında hep bildiğiniz şeyler. önemli olan o karamaya usulü yapılan kefiri her acıktığınızda yarım bardak ta olsa içmek. çünkü açlığı kesiyor.
Ben anlattım ama aklınıza takılan bir şey varsa yine cevaplarım. Bu arada dün üniversiteden arkadaşım beni görünce şok oldu, nasıl mutluyum anlatamam. Bakarsınız kısmetimde çıkar :)
Eski kocama inat çırağanda düğün yaparım :)
Günaydın arkadaşlar;
Karamaya kefirim dün elime ulaştı. Ben 6 lı paketten sipariş etmiştim. 1 şişesi 0,75 lt, cam şişede. Bu sabah aç karnına 2 su bardağı kefir içerek başladım. Tadı gayet güzel, bildiğiniz kefir tadı. 45 dakika sonra da Dukan ekmeğiyle peynirli sandviçimi yapıp yedim. Tabi 2 bardak kefir + sandviç, midem çok doldu, şu anda acayip tokum. Onun dışında ben zaten rutin günde 1 kez sabahları kahvaltıdan sonra wc ye giderim, o ok :) Ama ilerleyen saatlerde bağırsaklarımda nasıl bir etkisi olacak bakalım.
Şimdilik bu kadar kızlarrr, olursa diğer gelişmeleri de yazarım.
canım bende sabah başladım içmeye. senin kinin tadı ekşi ayran tatındamı ben ilk defa içtiğim için merak ettim. ayrıca sabah akşam aç karnına iki bardak biliyorum ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?