%100 hareketsiz spermle tüp bebekte başarılı olan var mı? lütfen :((

Yenidunya3

Hamd ve Şükür
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
5.693
3.104
merhabalar..ben 3 yıllık evliyim ve 2,5 senedir bebek istiyorum..ama malesef tedaviye geç başladık, bazı nedenlerden dolayı..Eşimin temmuzda azosperm olduğunu öğrendik, ilk testimiz de herşey sıfırdı, sperm yoktu..2. testte 100 bini gördük, 3. testimizde 26 milyon ama 300 bin canlı yazıyordu, 4 testimizde ise 52 milyonu gördük ve bu testte morfolojide çok güzeldi ancak %100 hareketsiz diyordu..Dün Ank da Kaan Aydos hocanın yanındaydık ve ordada test yapıldı ve sperm sayımız 8 milyon çıktı ve yine %100 hareketsiz diyordu..Kaan hoca direkt tüp bebek dedi ve kısmet olursa şubat tatilinde düşünüyoruz ama hoca %50 şans verdi, ya canlıdır yada ölüdür..ben hazırlancam ama cansız sa bütün emekler boşa mı gidecek? lütfen yardımcı olun, hareket hiç mi düzelmez? Kaan hoca proxeed plus ve klomen verdi, şubat tatiline kadar kullanın dedi ve hemen tüp bebek yapalım dedi? sizce tutar mı? Yaptıran arkadaşlar yardımcı olabilir mi bana? deneyimlerini falan, ben kendime neler yapmalıyım? nasıl olacak? Adetin 2. günü gel dediler o kadar..Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar..Uzun oldu kusura bakmayın lütfen..

Canım ya öncelikle sakin olmalısın. Eğer spermler canlı ise mikroenjeksiyon yönteminde hareketli olması gerekmiyor spermin. Zaten şiringa ile yumurta içerisine enjekte ediliyor. Bu esnada da spermin hareketini sağlayan kuyrugu koparılıyor. Tüp bebekte herkesin %50 şansı var. Bu kötü bir rakam değil.
Tüp bebekte kaliteli spermi seçen teknolojileri uyguluyorlar. İçini ferah tut sen. 15 tatile kadar alternatif tıp uygula eşine. 2milyondan 76 milyona yolculuğumuz adlı topikte krishazel arkadaşımız var. Bu konuda neredeyse uzmanlaşmış:)) Oda eşine birçok takviye vitamin araştırmış ve uygulamış. Şu anda o hamile ama sende en azından tüp bebeğe başlamadan sperm canlı hücre sayısını artırırsın. Ya da ölülerse canlandırırsın. Spermler 3ayda kendini yeniliyorlar.Senin yeterli zamanın var. Bence denemelisin. İyi düşün canım iyi olsun inşallahhh..Krishazel arkadaşımıza mutlaka fikir danış. Seve seve yardımcı oluyor herkese..

Son düzenleme:
merhaba canım, öncelikle allah yardımcın olsun. biz de de erkek infertilitesi var. hareketliliği ve sayıyı taze havuç suyu,antioksidan,arı poleni ve sütü,bi de üzüm çekirdeği tozu kullanarak düzelttik epey,hala gebe değilim ama 20 tane donrurulmu bebeğimiz var.. sen de tedavi sürecinde incir ve badem bi de ikiniz de fındık yiyin.. bi de içinini ferah tutun inşallah herşey güzel olacak..

Kızlar çok teşekkür ederim cevaplar için..Artık dediğiniz gibi hem kürlerle hemde ilaçlarla bu sorunu da aşmaya çalışacağız..Tekrar teşekkürler..Sizin içinde inşAllah hayırlısı olur, rabbim hepimize hayırlsını versin..

Merhaba çok çaresiz bi durumdayım eşimde azospermi var ocak ayında ameliyat oldu aynı zamanda tese yapıldı ve spermleri donduruldu geçen ay dondurulmuş spermlere guvenerek baskent hastanesinde tup bebek yaptirdik her şey gayet yolunda gidiyordu 10 tane yumurta toplandı ama bir gün sonra yumurtalar dollenemedi dendi yani transferim olmadı spermler canlı ama hareketsiz di dediler yikildik şimdi kaan beyden tekrar randevu almaya çalışıyoruz hareketsiz spermlerle tup bebek yaptirilabiliniyor mu ve açıkçası biz baskentin embriyologlarindan hiç memnun kalmadik siz nerde tup bebek yaptirdiniz lütfen yardimci ölünce kadar zor bir durum sadece yaşayan bilir ondan size yazıyorum acil yardım lütfen

canım bence başka bir merkezle görüş..
10 yumurtadan hiç birinin döllenmemesi de garip çünkü..döllenir ama tutunmaz o ayrı,ama 0 hareket bile olsa zaten kendileri enjekte ettiği için bu problem olmaz...bizde tüp bebek denedik,transfer sonrası beklemedeyim şimdi..bizdede sperm sorunu vardı hareket 0 di yani..ama 10 tane döllendi..biz daha önce düşüğüm olduğundan PGT de yaptıdık embiriyolara 5 i elendi...ama senin durumunda olsam bidaha o merkezin önünden geçmem!

Ayni şekilde azospermiyle ugrastik bizde cnm eşim de tese oldu. Doktor bize sadece sperm bulunsun dedi detay bile vermedi çok şükür sperm bulundu mikroenjeksiyon yontemi kullandilar. Bana kalirsa başka bir merkezle mutlaka görüşün tek yere bağlı kalmayin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

öncelikle geçmiş olsun. tüp bebek tedavisinde tecrübe çok önemli en tecrübeli tüp bebek merkezlerinden birini tercih etmeni öneririm ama maddi manevi tüm merkezler zorluyor. bu işte tecrübe ve laboratuarın kalitesi önemli.

cevapladıginiz için çok teşekkür ederim dediğim gibi o kadar şoka girdikki her hangi bir şey sormadık onlar da doğru düzgün bi açıklama yapamadı zaten sadece canlilardi ama hareket 0 di dollenemedi dediler merkezin hatası olduğuna eminiz zaten şimdi zaten zor olan bi süreci bizim için daha da çıkılmaz bi hale soktular ne diyim 4 5 gündür yaşadıklarımı bi Allah bilir siz hangi merkezde yaptirdiniz yardimci olur musunuzlutfen

Merhaba siz nerde tup bebek denediniz acaba tekrar aynı sorunları yaşamak olum gibi geliyo şu anda lütfen yardımcı olur musunuz erkek infertilite sinde önerebileceginiz merkez neresi

Bunun ne kadar önemli olduğunu çok acı bir tecrübeyle anladık malesef mesleğiniz embriyolog olarak görünüyo yardimci olursaniz çok memnun olurum bize söylendiği gibi spermin canlı olup da döllenmemesi gibi bir ihtimal var mı acaba yani yumurtalar çok kaliteliydi dediler eşimde dna da falan da bir problem yoktu çünkü..bize tup bebek merkezinin sucuymus gibi geliyor ama bu konuda çok da bilgili olmadığımız için sorularımıza cevap alamıyoruz acaba bu tup bebek merkezinde mikroenjeksiyon değilde normal tup bebek yapılmış olabilir mi bize yapılan tedavi için bir rapor almak istiyoruz hastaneden ne gibi sorular sormalıyiz lütfen yardım edin inanin çok zor zamanlar geciriyoruz

öncelikle döllenmeme durumunun nedeni sperm kaynaklıda olabilir, yumurta kaynaklıda olabilir. yumurtanın kalitesi dış görüntüsüne göre değerlendirilmiş olduğunu düşünüyorum. yumurtanın genetik sebebiyle döllenmeme ihtimali de var. bir yandan personel hatası ihtimali de olabilir ama 10 yumurtanın da döllenmemesi zor o durumda da. canlı sperm %100 yumurtayı dölleyecek diye bir garanti de yok. dediğim gibi yumurta yada sperme bağlı genetik bir sebep olabilir. bu gibi durumlarda yumurta aktivasyonu sağlanması başka yöntemlerle yapılabiliyor. döllenme başarısızlığında kalsiyum iyonofor yöntemi hakkında araştırma yapmanızı öneriyorum. hangi merkezlerde bu yöntem uygulanıyorsa ve tecrübeli bir merkezse onu tercih edin derim. mikro enjeksiyon yerine normal tüp bebekten kastınız klasik IVF yöntemi heralde. o yöntemi uygulamak için çok sayıda sperme ihtiyaç var ve yine spermin kalitesine bağlı ondaki başarıda. link vermek yasak mı bilmiyorum ama su yazıyı inceleyebilirsiniz. http://www.tupbebekbilgimerkezi.com/2014/06/yumurtann-dollenme-sureci.html

rapor konusu hakkında bilgim yok ama yarın sabah bilgi alıp buradan sizinle paylaşırım

Öncelikle çok teşekkür ederim bugün şoku atlatip araştırma yapmaya başladım ve ankara baskent Ünv tup bebek merkezinde mikroenjeksiyon değilde sanırım sadece lVF yöntemi varmış zaten bize açılan dosyanın üzerinde de IVF yazıyordu ben o zaman bunun ne anlama geldiğini bilmediğim için sormamistim ama anladım ki bu klasik tup bebek yöntemi imiş zaten mikro enjeksiyon olsaydı icsi yazardı galiba dosyamizda nasıl böyle bir hata yaparlar aklım almıyor şu an şok yasiyoruz eşimle biz de 100000 kadar sperm vardı spermler hareketsiz olarak dondurulmuş tu bunu da biliyorlardı buna rağmen nasıl böyle bir hata yapılır anlamıyorum çok teşekkür ederim tekrar Allah razı olsun Bu durumda nasil bir yol izlememiz gerekiyo hastaneye karşı Haklarımız var mı bilmiyorum ama böyle bi olaya sebep oldular sa bize yasattiklarinin hakkını ödeyemez ler

Şimdi yanlış anlaşılma olmasın bu konuda terimler birbirine karışıyor mikro enjeksiyon işlemi de IVF işlemine girer. diğeri klasik IVF olarak adlandırılır. 100bin spermle klasik IVF yöntemi uygulandığını sanmıyorum. yani akıllı mantıklı işi bilen herhangi biri bunu yapmaz. daha farklı bir problem olmalı. burda bence daha büyük sorun sizin yeterli şekilde bilgilendirilmemiş olmanız. halbuki gebe kalınmadığı zaman daha da fazla bilgi verilmeli çiftlere. başarısızlığın sebebinin ne olduğu, nelerin yapılıp nelerin yapılmadığı bi sonraki seferde başarılı olmak adına nelerin yapılması gerektiği anlatılmalı. güçlü bir şekilde iyice araştırıp bilgilenerek, size güven veren hocalarla bu yola çıkın. allah gönlünüze göre versin

Allah razı olsun hepimizin gönlüne göre olsun inşallah her şey çok zor sınavlar bunlar Allah kimsenin başına vermesin inşallah iyi geceler

canım ankara olsa gittiğim merkezin adını yazardım sana ama ben kayseri-acıbadem e gittim..
tutsa da tutmasa de memnunum..
hatta bu forumda bir arkadaşımız vardı, prof.lara gitti,5 deneme yaptı ..doktorlar asla olmaz demişti ona kayseride acıbadem de ilk denemede tuttu..keşke bir kere tanışabilsen turgut bey le..kayseri-ankara çok mu zor olurki sana..bende başka şehirden sırf turgut bey için kayseride yaptrdım..günübirlik gittik döndük..kontrollerimi kendi şehrimde yaptrdim...fiyat 4.450 bu arada aklında bulunsun...belki hem gezmeye,hem de acıbademle bi görüşmek için kayseri ye gidersin..inşallah olur canım yakın zamanda

Canim geçmiş olsun nu talihsizliginizden dolayı.döllenme için hareketli olmasi şart değil saçma bi sebep olmuş.biz de başkentte yaptıriyoruz ileri hareketlilik 0 ama sperm sayısi yeterli olduğundan mikrotese ye bile gerek kalmaz dedi hulusi hoca. Yarın yumurta toplanacak endişelendim şimdi ( gelişmeleri yazarim inşallah dollenir ama seninkinin sebebini yanlış açıklamislar gibi böyle bi durumu hiç duymadım. Tedavine devam et tatlim kaan hoca da çok iyi diyorlar benim de olmazsa tercihim ondan yana olacak.
Allah yardımcımız olsun

Amin canım her şey gönlünce olur inşallah beni gelişmelerinden haberdar edersen çok sevinirim sonuçta aynı merkez biz ankara dışında bi şehirdeyiz ve henüz gitme şansımız olmadı tekrar baskent e kaan beyden haber bekliyoruz aynı gün gitmeyi düşünüyoruz Allah yardımcımız olsun zor çok zor zamanlar geçirdim ve hala da geçiriyorum ben kimse yasamasin böyle şeyler inşallah...

Canım benim çok iyi anlıyorum seni biz de sehir dışından geliyoruz ve 20gun olacak tedavi bitince otelde kalıyoruz evinde gibi olmuyor 9 yumurta toplaadı tatlım 7si mikroenjeksiyon işlemine uygunmuş 5tanesi döllenmiş yarın tekrar arayın bölünmeleri nasıl ve transfer zamani için.rabbim hakkımızda hayırlısını versin neden kaynaklanir böyle bişey bilmiyorum . Lütfen moralini yüksek tut maddi manevi çok yıpratıcı ama bizim de imtahanımiz bu inşallah kavusucaz bebislerimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…