- 23 Mayıs 2022
- 959
- 6.977
- Konu Sahibi Pozitivite
Sodyum karbonat ve hidrojen peroksit karışımıdır.İnorganik tuzdur . Temizlik yaparken size zaman ve sağlık açısından avantaj saglayan 100% Ekolojik bır yöntemdir.
100%saf bileşen olduğundan çok iyi bir temizleyicidir. Toksik olmayan çevre dostu bir bileşene sahiptir .
Ağartıcı özelliği bulunur . Beyaz ve renkli camasirlar için kullanılır.
Beyazları bembeyaz yapıyor
Renkli çamaşırları ise rengini ön plana çıkarıp lekeleri söküp atıyor kendisi ah kalbimmm :) Oranı var sadece renklilerde oran olarak daha az kullanıliyor ben bı tatlı kaşığı koyuyorum makinaya. Özellikle bir leke durumu varsa çamaşırı kaynar suya koyup perkarbonat koyup bekletebilirsiniz. Çamaşır temizliği konusunda ayda bir kullanıyorum genel temizlik olarak bakıyorum bu temizleyiciye çamaşırlar için. Bebek kıyafetleri içinde çok uygun epey anne gördüm kullanan araştırdığımda.
Detaylı kullanım alanları şu şekilde;
Mutfak eviye ve tezgah temizliği
Wc& banyo temizliği
Yer granit temizliği
Buzdolabı içi ve kenardaki lastik aralarının temizliği
Tencere tava vb mutfak grubundaki inatci lekelerin temizliği
Kahve çay makinalarının temizliği
Çamaşır makinası ve bulaşık makinası temizliğinde kullanılır
Halı temizliğinde kullanılır
Alüminyum ve bakır malzemelerin aşınmasını önler
Ahşap bahçe grubunuz yada ahşap herhangi bir eşyanız için mükemmel bir temizleyicidir ilk gün ki haliyle görebilirsiniz temizlik sonrası
Sodyum perkarbonat edinip kullanmaya karar verirseniz temizleyeceginiz alanda başka bir temizleyiciyle karıştırmadan suyla çözerek kullanın herhangi bir reaksiyona sebebiyet vermesin .
Eldiven kullanılması öneriliyor. Ben temizlikte eldiven kullanan biriyim seviyorum yani alıştım o yüzden zor gelmedi bana.
Kullanım ve içerik konusunda yabancı kaynaklardan destek aldım dilimizde bulamadım detaylı bilgi .
Lakeler için önerilmiyor
Bir sprey şişesine 2 su bardağı suya 1 yemek kaşığı sodyum perkarbonat ekleyerek sprey şeklinde kullanabilirsiniz mutfak ve wc&banyo alanında, dilerseniz iki sprey şişesi hazırlayabilirsiniz.
Dilerseniz toz haliyle temizleyeceginiz alana döküp süngerle temizleyebilirsiniz
Klozete bir çay kaşığı döküp bir süre sonra klozet kapağını kapatıp sifonu çekebilirsiniz . Şöyle soyliyeyim fırçalamadan bu şekilde bile temizliğini görebiliyorsunuz .
Çamaşır ve bulaşık makinaniz için yarım yemek kaşığı ölçü yeterli olacaktır .
Fiyat olarak ise güncel hali 85 TL 1 kg
Geçen hafta yeniledim, biraz üzdü fiyatı geçen sefer aldığımı epey kullandım. Neyse ki az gramajlar kocaman işler yapıyor. Ben internetten aldım markası onemli değil içerik aynı zira. Kullanırsanız düşüncelerinizi bekliyorum kızlar sevgilerrr