• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 yaş için kitap tavsiyeleriniz?

tempo_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
1.233
47
118
İstanbul
10 yaş için kitap tavsiyeleriniz? arkadaşlar yardım lütfen beğendiğiniz tavsiye edebileceğiniz kitapları yazarsanız çok sevinirim...

KÖK yayıncılığın Çocuk Edebiyatı dizisi isimli kitap serisi var.Set halinde alabileceğiniz gibi tek tek de alabilirsiniz.Bu yayın en iyi yayınlardan birisidir.Tavsiye edilir.Söylediğiniz yaşa uygun bir dizi,inceleme şansı bulmuştum.

Pal sokağı cocukları her çocugun okuması gereken bir kitap bence.. cocuklugumda beni aglatan duygulandıran tek kitaptı..

Birde Dilara Akıncı "Betonlar çiçek açsa " aklımda kalan kitaplardan biridir, cok severek okumustum.. :)

en son dostoyevskı nın kumarbaz ını okudum. ınsanı ınsanın tutkularını cok ıyı ele alan bır yazar tavsıye ederım

Kelile ve Dimne,Ezop Masalları,Ateş Sıcağında Dürüstlük Sınavı,Küçük Prens benim çocukluğmda okuyup,çok beğendiğim kitaplardı.

Ben şeker portakalını çok acıklı bulurum... :(

Küçük Prens konusunda katılıyorum, bir de Samed Behrengi'nin Bir Şeftali Bin Şeftali ve Küçük Kara Balık'ı var, ikisi de aynı Küçük Prens gibi büyüklere yazılmış kısa hikayeler...
Gülten Dayıoğlu'nun Akıllı Pireler ve Işın Çağı Çocukları çok güzel iki kitaptır, çocukken tadı damağımda kalmıştı.
Sonra ben o yaşta Jules Verne'in kitaplarını okumaya başlamıştım, Dünyanın Merkezine Yolculuk, Balonla Beş Hafta, vs.. hepsi güzeldir.
Çarli'nin Çikolata Fabrikası ve Çarli'nin Cam Asansörü, kesinlikle edinilmesi gereken iki güzel kitap daha... :)
Hazine Adası, Tom Sawyer, vs. gibi klasikler de okunabilir mesela.
J.R.R. Tolkien'in Hobbit kitabı da aslen bir çocuk masalıdır ve rahat okunur, gerçi gene de 1-2 yıl daha beklerseniz daha iyi olabilir.
Annemle beraber her hafta kitabevine gidip saatlerce kitap karıştırırdık; onun için de en güzeli kendi beğeneceği kitabı kendisinin seçmesi olacaktır herhalde. Böylece kendi beğenilerine yön vererek keşfetmekten de keyif alır. :3:

Son düzenleme:
O yaşlarda en beğendiğim kitap serilerini unutmuşum: Küçük Vampir serisi ile (öyle keyifli kitaplardı ki benden sonra annemle babam da okurdu her seferinde) Kızlar Çıldırmış Olmalı (adından da anlaşılacağı üzere bu sadece kızlara özel) serisiydi.

çizgi roman tavsiye edebilirim canım. ntv yayınlarının klasikleri çizgi romana dönüştürdüğü seri var. oğlum savaş ve barış ile macbeth i okudu. ayrıca kaynım sağolusn tommiks teksas serisini almış. ve yıllar önceki setleri bulmuş hediye etti. macbeth i bende okudum biraz. resimleri falan oldukça etkileyici. ayrıca evliya çelebi serisini, taynikma serisini de okudu. onun okuduğu kitaplardan fikir verebiliyorum ancak. :34:

Muzaffer İzgü'nün anneannem serisi, Gülten Dayıoğlu'nun gelincik dizisi.Anneme(kendisi sınıf öğretmeni) sordum şimdi bunları önerdi :21:

Gülten Dayıoğlu'nun çocuk romanlarını tavsiye ederim.
Bende 9-10 yaşlarında okumaya başlamıştım,14 kitabın hepsini de bitirmiştim.
Çok beğenerek ve severek okurdum,sürükleyiciydiler bikaç tanesi hariç...

tatlım hediye olmayacaksa bence kime almak istiyorsan onu bir kitapçıya götür. kendi baksın, beğendiğini alsın. hem gününüz güzel geçer, hem okumayacağı bir kitap almamış olursun hem de kitaptan soğutmamış olursun.
istemediğim bir kitap okumak benim için her zaman işkence demekti. aynı şeyi sende başkasına yapma.
kitapların içeriğine sende bak tabii. zararlı olabiliyor bazıları yaş seviyesine göre.

Çocuk Kalbi güzel bir kitaptır canım :) Benim en çok sevdiğim kitaplardan biriydi :) Sonra Kaşağı, Falaka, Ant :)

Back