Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

benim ellerimde ufacık ayaklarımda, ama parmaklarım kalın işte:))
sahurda gözleme yaptım ben ufak bir parça yedim, gerisini eşim yedi, birde yumurta haşladım onun dışında 2-3 tane zeytin domates salatalık yedim, ekmek yemedim hiç,,
dün ben de o doymayan mideye sahiptim ama artık mideyi de nefisi de terbiye zamanı...

Günaydın takım arkadaşlarım herkese hayırlı ramazanlarBengiş sana çook geçmiş olsunBu arada ben perşembe günkü menümü de yazmıştım

8 TEMMUZ 2013,PAZARTESİ

SABAH

1 kibrit kutusu peynir
4 zeytin
Çok az örgü peynir
yarım domates
1 salatalık
2 biber
1 dilim ekmek

ÖĞLE

5 yemek kaşığı yoğurtlu erişte

AKŞAM

2 dilim karpuz
1 şeftali

2 litre su

ben hiç sebze çorbası yapmadım nasıl yapılır bilmiyorum evde patlıcan, biber domates, patates falan var başka sebze yok bunlarla yapabilir miyim ki?

açlık ve susuzluk bir yana kendimi halsiz hissediyorum, evde olup saatlerce uyuyasım var... hala sebze çorbası tarifi yazan olmamış ama

ben hiç sebze çorbası yapmadım nasıl yapılır bilmiyorum evde patlıcan, biber domates, patates falan var başka sebze yok bunlarla yapabilir miyim ki?
evdeki malzemelerden hemen bir çorba türetiyorum..

domates çorbası
biberleri çok az yağda kavur, salça ekle, üzerine bir kaç tane domates rendesi ekle. domatesleri biraz pişirip su koy, su kaynayınca birazcık tel şehriye ekle ve şehriyeler pişene kadar kısık ataşte pişir.

sebze çorbası -1-
kaynamış suya küçük küçük doğranmış brokoli, kabak ve arpacık soğanı koy. brokoliler pişmeye yakın azıcık tel şehriye ekle. tuz karabiber, kimyon ekle limon sıkıp ye..

sebze çorbası 2

az yağda biberleri kavur, üzerine salça varsa domates ekle. sonra kaynamış su doküp içine küçük parçalar halinde brokoli ve kabak ekle. evde varsa tavuk suyu veya haşlanmış tavuk göğsü koyabilirsin. piştikten sonra blendırdan geçir çorbayı. karabiber, kırmzı biber, kimyon ve limon ile servis yap.

brokolili yayla çorbası
karnamış suya brokoli koy. brokoli pişince ayrı bir kapta. yoğurt ve yumurta sarısını çırp. brokolinin suyundan yoğurt kabına azar azar döküp yoğurdu ısıtı. sonra yavaş yavaş çorba teknceresine yoğurdu ekle. biraz kısık ateste kaynet evde varsa tavuk gögsü veya tavuk suyuda koyabilirsin. nane, kırmızı biber ile servis yap.

Sebze Çorbası (sütlü)

malzemeler:

1 adet havuç
1 adet kabak
1 kahve fincanı bezelye
1 adet kuru soğan
1 su bardağı süt
1/2 demet dereotu

yapılışı: Tencereye biraz sıvıyağ koyun. Küp küp doğranış soğanı kısık ateşte kavurun. Küp küp doğranmış havuçu ekleyin. Havuçun peşinden bezelye tanelerini ilave edin. Küp küp doğranmış kabakları da ilave edip bütün sebzeler yarı pişmiş kıvama gelinceye kadar kavurun. işlem tamamlandıktan sonra üzerine sıcak su ilave edin. Biraz kaynayınca sıcak su ile kıvamını ayarlayın. Sebzeler pişince süt ilave edip bir taşım kaynatın ve çorbamız servise hazır hale geliyor.. Doğranmış dereotu yada maydanoz ilave edip karıştırıp ve süsleyin...

Tavuklu Bamya Çorbası

Malzemeler:
•1 tavuk butu veya göğüs
•100 gr bamya
•1/2 bardağı tel şehriye
•1 çorba kaşığı salça
•1 çay kaşığı kırmızı toz biber
•tuz
•2 litre soğuk su
•yarım limonun suyu
Yapılışı:
.
2.2 litre soğuk ile tavuk butunu 20-25 dakika kadar haşlayın ve sudan çıkarıp didin. Suyunu başka bir yere süzün.
3.Tavuğun kaynar suyundan tencereye 1 litresini aktarın. Şehriyeyi, tavuğu ve bamyayı ilave edin.
4.Ayrı bir tavada 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ile salçayı ve kırmızı toz biberi kavurun. (bu kısmını yapmasan daha iyi olur)
5.Bu sosu tavuk suyuna ilave edin. Tuzunu istediğiniz kadar ilave ettikten sonra yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatın.
*Sıcak olarak limonla birlikte ikram edebilirsiniz

Son düzenleme:
Günaydın takım arkadaşlarım herkese hayırlı ramazanlarBengiş sana çook geçmiş olsunBu arada ben perşembe günkü menümü de yazmıştım

teşekkür ederim melinda. artık bugün dayanamadım doktora gittim.
peşembe menün gözümden kaçmış olabilir. şura ceza vereceği zaman söylersin. vermesin sana o zaman.
:)

bengicim teşekkür ederim birsürü çorba tarifi sıralamıssın benim için, en mantıklısı bu geldi ben içine domateste koyarım, evdede yarım kavonoz garnitürüm var bezelye ve havuç, onu da kullamış olurum, yarım kilo da bak aldım mı tamamdır:)) bu arada şuan iyiyim bir ara çok kötüydüm ama geçti şükür,, günü yarıladık elhamdülillah..

Akşam yemeğinde sadece meyve yemeni doğru bulmuyorum canım. onları yiyip sonra nasıl acıkmadın anlamadım. öğlende karbonhidrat yiyip acıkmamışsın. normalde bunları yiyen acıkırdı.
başka bir şey yemediğin için yediklerin sorun teşkil etmiyor. o yüzden
8 yıldız

normal tarifte un ve patates de vardı ama ben onalrı çıkardım. çünkü hem bezelye hem havuç hem un hem patates yemek oluyor zaten bu sebze çorbası nerde kaldı. şu garnetürler konusuna gelince. çok kullanma çünkü bezelye, pazates ve havuç üçlüsü şeker içeriği olan 3 sebze zaten. bunları her zaman şeker içeriği olmayan sebzeler ile yer değiştir. bezelye kullanıyorsan yanına kabak ekle patates kullanma. ayrıca illa aldıysan konserve değil de bunları taze dondurulmuş paketlileri var. tabi pişme süreleri taze sebzeler gibi sürüyor. ama kavanozlu garnetürün içine diri kalsın bozulmasın diye koruyucu koyuyorlar ve kavanoza konmadan önce kim bilir nasıl işlemden geçiyordur. donmuş ürün ise ayıklanıp, yıkanıp, kesilip donduruluyor. donrurulduğu için koruyucu koymaya gerek kalmıyor.

superfres'inkini tavsiye ederim çünkü bazı markaların ürünleri acayip tatlı oluyor.

merhaba hanımlar

27 yaşındayım, öğretmenim, şu an uzun bir tatildeyim ve bebeğime bakıyorum
2 ay önce doğum yaptım, 59 ile hamile kaldım
şu an 65.0 kiloyum, boyum 1.64
asıl hedefim 55 ama ilk önce doğum öncesine yani 59 kiloya geri dönmek istiyorum
takımınıza katılabilir miyim?

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...lama-yarismasina-katilmak-isteyenler-452.html önce buraya yazmalısın canım, ihtiyaç duyan takı kaptanı seni çağıracaktır

kaptanım bak üye arıyorduk ayağımıza geldi çağıralım mı?

RAPOR
09.07.2013/Salı

Sabah

1 haş yumurta
yarım domates
1 salatalık, yeşil biber
5 zeytin

Öğlen 12:10
1 patlıcan, kabak, biber
ızgara
yoğurt

Ara 15:30

100ml süt
15 gr yulaf kepeği
20 gr goji beri/1 gün kurusu

Ara 17:00
40 gr süzme peynir
1 günkurusu

Akşam 19:30
zy. Kabak yemeği
yoğurt

20 dk jilliean

2 litre su
2 kupa adaçayı
1 kupa yeşil çay/kiraz sapı

8 YILDIZ

9 temmuz
sahur 03,30
çeyrek peynirli gözleme
1 adet haşlanmış yumurta
3 zeytin
peynir
domates salatalık

iftar 20.45
1 kase sebze çorbası
1 tabak kurufasulye
salata/ yoğurt

22,00
3-4 eti hoşbeş
kavun

2 litre su

bengicim gayet güzel bir menü olmuş, dün akşam senin tavsiyenle ilk kez sebze çorbası yaptım:)) çok beğendim , eşimde beğendi :)) domatesli yaptım ben biraz da ekşi oldu ımmmhhh tam iftar çorbası:)) onun dışında dün akşam başarılı bir iftar yaptığımı düşünüyordum taki eşim beni kavun yemeye zorlayana kadar o kavun beni öyle rahatsız etti ki anlatamam,, tecrübe oldu bana bir daha iftardan sonra öyle sulu meyvelerden yemeyeceğim... bu akşam iftarı dışarıda yapacağız,, yine kaçırmamaya çalışacağım..

bu arada bu sabah tartıldım , chentiq çarşamba ara tartı gününüz olsun demişti ve ben 52 kg geldim:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…