Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kişisel anlamda bu yeniay elbette bazı yeni başlangıçları getirebilir hayatlarımıza ancak oldukça sarsıcı ve sudan çıkmış balık gibi hissettirebilir ya da tam bir interstellar atmosferi sunabilir. İnterstallarda dünyada yaşam bitmek üzere = bizler, güncelimizden umutsuz olabiliriz. Değişim ve yenilik arzusu zihnimizde çığlık olmuş olabilir. Yeni yerler, yaşam alanları, yeni insanlar, bambaşka bir bakış açısı üzerine kurulu yeni bir dünya/çevre isteği olabilir. Kurmaya çalıştığımız yeni dünyamız için ilk kazmayı vurmaya hatta çapa atmaya da hazır hissedebiliriz.
Yeter artık isyanları ile bin yıldır atılmayan adımların artık en azından kafalarımızda #artıktamam noktasına gelebilmesi zihinsel bir rahatlamayı beraberinde getirecek olabilir. Kova ve Uranüs elbette gerilimi de anlatır ancak #delicesareti bu yeniayın bir etiketi olabilir ve gerilimin üstesinden gelir diye düşünüyorum. Geleneksele, tutucu-garantici tavırlara, yerleşik radikal tutumlara meydan okuyacağız, bu meydan okuma başkalarına olabileceği gibi hedef direkt kendimiz de olabiliriz. Bir an için zihninden geçireceğin o düşünce; tüm deneyimlerimin-farkındalığımın ve yeniye olan arzumun üzerine neden hala o konuyu kesip atamıyorum, neden hala can çekişiyorum’ gibi bir şey olabilir. Bir süre ne yöne gideceğimizi, enerjiyi nereye akıtacağımızı bilemeyebilir ve hedefler için negatif yönüyle hırs, pozitif yönüyle azim depolanabilir.
Sosyal çevre ve arkadaşlarınız, ideal yarınlarınız, gelecek planlarınız gibi konularda etkiler alıyorsunuz. Yepyeni bir çevre, yeni bir plan. Geride bırakılması gereken bazı gelecek endişeleri gündeminizde. Bazı planlar için finansal konularda gündemeler olabilir, bazı korkuların üzerine gidilebilir. Bazı arkadaşlarla krizli bir deneyim-gerilim söz konusu olabilir. Harcamlarınıza ve psikolojinize hassasiyetle yaklaşmalısınız. ‘Bir süre sonra’ daha özgür, bağımsız adımlar atabilir enerjinizi ideal yarınlarınız için ortaya koyma cesareti gösterebilirsiniz. Kalabalık gruplar, çeşitli etkinlik içinde olabilirsiniz.Koç ve Yükselen Koç;
Uzun zamandır kendinizde yaşanan yavaş değişimler artık vites yükselmeye başlayabilir. Kariyer ve hedeflerinizle ilgili önemli, dikkat çekici kararlar alabileceğiniz gibi sürpriz gelişmelere şahit olabilirsiniz. Uzun zaman önce göç attığınız ve artık verimini kaybetmiş olan o topraktan gitme vakti olabilir. Varsa partner ile hedefleriniz konusunda bazı planlarınızı paylaşabilirsiniz. Kimileriniz bir ilişkinin geleceği için adım atabilir, ayrıca kariyer sürecinizde size muhalefet edebilecek konular olabilir. Kimleriniz ise bir projeye dahil olabilir, grup çalışması içinde yer alabilir.Boğa ve Yükselen Boğa;
Baya kalabalık bir gündem olabilir. Basın-yayın-medya kanalları üzerinde atacağınız bazı adımlar, yeni ve sürpriz yolculuklar, yurtdışı bağlantılı konular, eğitimler, belki bazılarınız için yargıyla bağlantılı süreçler. Bunların dışında hayata bakış açınız, inançlarınız ve sorgulamalarınız gündemde. Özgürlük, kaçıp gitmek ve uzaklaşma düşünceleriniz artmış olabilir. Keyifsizlik rüzgarları yeni meraklara, kendinizi adayacağınız bazı planlara ve daha anlamlı bir uğraş peşinde koşmaya itiyor olabilir. Kimleriniz kendine iyi geleceğini düşündüğü bir fikir-düşünce grubu içinde yer alabilir, bir amacı olan topluluğa dahil olabilir.İkizler ve Yükselen İkizler;
Bir yengeç için Kova burcundaki gökyüzü olayları genel olarak pek sevimli enerjiler hissettirmiyor olabilir. Psikolojik bir çıkmaz durumu, yerimde de duramıyorum ama yeniyi bilmiyorum pek güvenmiyorum da. Bana geldiler niye diye ortalıkta geziyor olabilirsiniz, daha durun Kovada yolculuk yapacak bir Mars var önümüzde. Şimdiden söylüyorum ki sıkı ve hazırlıklı durun :) Finansal konular diğer bir yüzü tabi bu yeni ayın, harcamalar, çeşitli giderler, yatırımlar gündeminizde olabilir. Yatırım bozduran yeni ay, yengeç sakladıklarını çıkarmayı pek sevmez ama yeri geldiyse kaçış yok. Aşkla ilgili meseleler de biraz zorlayabilir, duygularınızı da saklıyorsanız olur tabi.Yengeç ve Yükselen Yengeç;
İlişkiler alanında cümbüş var. Kimileriniz için yeni bir ilişkiden söz ediyor olabilir ancak ben daha çok ilişki dinamiklerinizin önemli bir değişime uğrayacağını düşünüyorum. Kimleriniz mevcut ilişkisinde sürpriz gündemler olabilecekken kimlerinize ilişkilerden beklentileri değişebilir. Hatta kimileriniz sürdürmekte zorlandığı bazı bağlardan özgürleşmek isteyebilir, bu da bazı kopuşları getirebilir. Sadece ilişkiler değil, kariyeriniz-işiniz ve ortaklıklar/çeşitli anlamalarınız konusunda da hızlı gündemler olabilir. Yapılan hızlı anlaşmalar ya da problemli olan süreçlerde kopuşlar olabilir. Ev, aile, gayrimenkullerle konularda gündeminizde olabilirAslan ve Yükselen Aslan;
Yoğun ve hızlı günlerden geçebilirsiniz. Özellikle işiniz, çalışma ortamınız ve arkadaşlarınız, düzeninizle ilgili konularda hızlı, yeni gelişmeler olabilir. Kimileriniz yeni bir işe hızlıca başlayabilecekken kimileriniz mevcut işinde yeni bir sürece adım atabilir. Bir grubun içine dahil olabilir ya da çeşitli yeni evrak-imza-iletişim-yolculuk süreçlerine dahil olabilirsiniz. Belki ortaklı bir işten ya da yeni bir iş anlaşmasında söz ediyor olabiliriz. Ayrıca kimileriniz için varsa partneriyle birlikte ortaklaşa alınacak bir sorumluluk olabilir. Basın-yayın-medya kanalları aracılığıyla işinize bir güncelleme dahil edebilir ya da çeşitli eğitim alma verme, staj süreçlerine dahil olabilirsiniz.Başak ve Yükselen Başak;
Enteresan istekleriniz olabilir bu dönemde. Kendinizi daha farklı ifade etmek ve dikkat çekici şekilde öne çıkmak isteyebilirsiniz. Özellikle yepyeni bir projeye adım atmak isteyebilir, yaratıcı uğraşlarınızın ya da hobilerinizin sorumluluğunu alabilirsiniz. Çeşitli gruplar, teknoloji ve medya ile bağlantılı bazı içerikler-konular üzerinde durabilirsiniz. Ve tabi aşk da sizin konunuz bu yeni ayda, ani başlayan aşklar ya da hoşlanmalar olabilir. Aşkla ilgili konularda biraz krizler de olabilir, özellikle değer konuları üzerinden stresler olabilir. Kimileriniz için varsa çocuğuna ya da çeşitli hobilere-keyfi konulara yapacağı harcama ve yatırım da olabilir.Terazi ve Yükselen Terazi;
Aniden ev ya da ailesel bazı gündemler helloo diyebilir. Kimleriniz için ev içinde bir uğraşı ya da taşınmayı, kimleriniz için aile içinde sürpriz gelişmeleri anlatabilir. Bizzat kendiniz bazı sorumluluklar almak durumunda kalabilirsiniz. Gayrimenkuller, ailenizin kaynaklarıyla da ilgili konular gündeme gelebilir. Finansal konularda dikkat çekici bir noktada duruyor gözüküyor. Ayrıca sizi temelden rahatsız eden bazı yok saydığınız konuları ‘bak asıl mevzu bu’ bunu çözmen lazım diyerek gözünüze sokabilir. Bu konular geçmişiniz, ailesel dinamikler ya da bazı kök inançlarınızla ilgili olabilir. Sizi yoran bazı değer yargılarınızı sallayabilir.Akrep ve Yükselen Akrep;
Sizin de konularınız bol zihniniz çok meşgul. Bu ara telefonları açmazsanız ben anlarım da diğerleri anlar mı emin değilim. Zihninizde envai çeşit patlayan havai fişeklerden eğitimler, çeşitli yazı-çizi, evrak, teklif, imza işleri, iletişimler, yolculuklar bunların yanında bir de yakın çevre-kardeşlerle ilgili gündemler olabilir. Yeni bir eğitme başlamak, yeni bir düşünceye-söyleme adım atmak bazı inançlarınız ya da yargılarınızla örtüşmüyor olabilir. Oldurmaya çalıştığınız bir yeni-eski arasındaki temas yorabilir. Bu en basit haliyle uzun zamandır yaptığınız bir işten alakasız bir sürece adım atmanın stresi olabilir. İkisini de yönetmek zor olabilir. Varsa partnerle gerilmeler olabilir ya da onun işlerinden dolaylı etkiler alabilirsiniz.Yay ve Yükselen Yay;
Oğlak burcunun materyalist, dünyevi streslerini tetikleyecek bir yeni ay. Sakin olalım, özellikle harcamalar noktasında kontrollü ilerleyelim. Ani harcamlar, para çıkışları söz konusu olabilir. İyi yönüyle ise sürpriz bir gelir olabilir, özellikle sosyal ve kariyer çevresinden bir destekle gelebilir. Kimileriniz dümdüz işe girip oradan kazanç sağlayabilir ya da bir projesinden-destek vereceği bir konudan gelir elde edebilir. Sosyal medya ya da işler üzerinden de gelir oluşabilir. Keyfi harcamalara ve borsa gibi spekülatif yatırımlara dikkat. Yakında para ve sahip olduğunuz şeyler konusundaki mücadeleniz artabilir, özellikle bazı beklentilerinizi artık doğru yönetmelisiniz. Hayali yaklaşımlara ve para-güç konusunda hızlı büyüme beklentisine son verelimOğlak ve Yükselen Oğlak;
Bu sefer sahne sizin, pek sevmezsiniz de ama yapacak bir şey yok. Koca Plüton burcunuza gelmiş tabi ki sizi konuşacağız. Siz de ona hürmeten bir panik ve kendinizi tam da farklılıklarınızla yeteneklerinizle gösterme stresi içerisinde gibisiniz. Çok ani çıkışlar yapabilir, kararlar alabilirsiniz. Bu kimileriniz için dış görünümde gidilecek bir değişim, kimleriniz için ilişkilerde atılacak bir adım, kimileriniz için kariyer ve ev arasında bir mesele. Aslında sizi birçok radikal konuda etkileyebilir. Özellikle bazı hedefleriniz için (kariyer ve para ile ilgili olabilir) dikkat çekici bir adım atabilirsiniz. Yeni bir iş ve beraberinde taşınma olabilir, kendinizi parçası hissetmediğiniz bir gruptan kopabilirsiniz. Özgürleşmek ve tüm farklılıklarınızla ben buradayım demek için ortam müsait. Bazı idealleriniz ve hayalleriniz için sığamadığınız bir kalıptan çıkabilirsiniz. Kendinize ve değer gördüğünüz konulara yatırım yapacaksınız.Kova ve Yükselen Kova;
Yeni ay zaten baya sürprizli bir de üstüne size yine beklenmedik bir alanda deneyim sunuyor. Bu ara kontrol dışı bazı hızlı gündemleriniz olabilir, özellikle bazı yolculuk gündemleri, uzak akraba-tanıdıklar, yurtdışı ile bağlantılı konular varsa onlar diyebiliriz, bilirkişilere danışmanı gerekecek gelişmeler olabilir. Bazı haberler yada teklifler kapınızı çalabilir. Biraz hazırlıksız ve zamansız gelen bir misafir, haber gündemi var gibi. Sizi biraz strese sokabilir. Varsa partnerinizin işinde, sağlığında yaşanacak bazı gelişmelerden dolaylı olarak etkilenebilirsiniz. Ayrıca sizlerin de kendi işiniz ve rutinleriniz konusunda bazı düzenlemeler olması gerekebilir. İstek değil ihtiyaç deme zamanı :)Balık ve Yükselen Balık;