- 2 Kasım 2022
- 121
- -107
- 26
- 24
- Konu Sahibi coffeeandcoffee
-
İşte elti de de sorun var malesef oda olgunlaşmamış ve anlamsız şekilde kıskançlik la beraber yarışa girmişEltinin bilezik hesabı yapması da çok çirkin.
Git kayinvalideye hizmet et deseler kaçacak yer ararsınız, milletin parası üzerinden kendinizi tatmin edip hak,hukuk arıyorsunuz.
Allah gözü tok, kimseye minnet etmeyen insanlarla karşılaştırsın çocuklarımızı.
Dolar kuruyla hesaplamalıydınız olmamışBende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor
Bazı yerlerde Böyle adetler var da parayı niye nişanlınız değil de ailesi veriyor onu anlamadım. Nişanlınızın parası yok muMerhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm
"durumumuz yok alamayız deseler Yine kabul ederim " sen kendin bile inanmıyorsun şunları yazdıklarıns farkında mısın? Yaptıklarınla anlatmaya çalıştığın karakterin taban tabana zıtİnanın umrumda değil konu bu değil zaten . Kendisi paraya değer vermediğimi bilir hemen hemen her gün alışveriş yaparım zaten . Konu hak hukuk meselesi. O kıza yapıldı sana da yapıcaz kızım diyip yapmamaları yoksa ben 10 tl olsa yine giyerim onu alamayız durumumuz yok deseler yine kabul ederim
Kız avaralıktan kaç bölüm Muhteşem Yüzyıl izlediyse içine Hürrem Sultan kaçmışKaç yıllık evliyim, kocamla bile böyle iğrenç bir muhabbete girmedim. Asla para konuşmayız yerin dibine girerim çünkü. Nişan dönemini saymıyorum bile. İnsan böyle bir şeye nasıl tenezzül eder, nasıl hırs yapıp “eltime yapıldıysa yapılacak hakkımı alırım” der onu da anlamış değilim. Madem haklı görüyorsunuz kendinizi neden başlık açıp fikir istiyorsunuz onu da anlamış değilim. İnsanın içinden gelir yapar, yapmıyorsa içinden gelmemiştir. Benim söylememle yapıyorsa zaten yapmasın. Kendimi şu duruma sokacağıma yalnız ölürüm daha iyi. Şimdiden bu kadar yüz göz olduysanız geçmiş olsun.
Sana neresi lazım 4 harfli mi diye soruyosun galibaAdananın hangi mahallesindensiniz?
Ailenin hiç işi gücü yok, gelin gönlü eyleyecekler sürekli.Kendi alacak gücüm var çok şükür istesem alırım . Eltime her şey yapılmış ve bu zamana kadar ona ne olduysa sana da olacak denildi . Bende bu söze karşılık sadece hakkım olanı sordum
Sonunda beni anlayan biri. Teşekkür ederim gerçekten . Ailem yok o yüzden burayı keşfedip sordum ama linçlendim . Kendi çabalarımla nişanımı yaptım . Ben illa eltime yaptınız bana yapın demiyorum yapmak zorunda değil kimse . Bayramlık olayı varmış ben bunu sonradan duydum . Sana da yapıcaz kızım hak geçmeyecek dediler . Hepsi buİki çocuk arasında ayrımcılık yapılıyorsa ve bu konuda eş adayı ailesine toz kondurmuyorsa bu evlendikten sonra da devam eder. Ezildikçe ezilirsiniz ve Adana'da gelenekle Manisa'daki gelenek eminim çok farklıdır en basitinden onlar doğu kadar altın vs de takmaz bence siz bu konuyu ailenizle görüşüp fikir birliğiyle davranın ama ayrılık daha hayırlı gibi duruyor.
Ay daha fazla kınamak istemiyorum, bu vizyonsuzluk midemi bulandırdı.Kız avaralıktan kaç bölüm Muhteşem Yüzyıl izlediyse içine Hürrem Sultan kaçmış
O zaman neyi sorun edip nişanlıniza bu para az vs dediniz teşekkür ederim deyip hediyeyi kabul edip huzuru bozmadan devam edebilirdiniz demi konu açacak kadar dert edinmez idinizBen ona ne yaptıysanız bana yapacaksınız hiç demedim. Kaynanam kayınbabam o kızımıza ne yapıldıysa A Z her şey sana yapılacak dendi kaç kez . Ben ona rağmen bayramlık istemedim nişanlım hesap yaptı asgari ücretin yarısı kadar dedi . Ben onu da istemedim .
Benim bildiğim Gelin'in bayram kutlamasina gidilirse eli boş gidilmez bayramlık istenilmez veya gönderilmez ha siz gidiyorsanız bir zahmet kendiniz giyinin daha yeni 10 gün olmuş 10 yıl olmamış ne yüzle isteyebiliyorsunuzMerhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm
Kesin kesin mskdkd YeşilyurtluSana neresi lazım 4 harfli mi diye soruyosun galiba
PuhahahaSonunda beni anlayan biri. Teşekkür ederim gerçekten . Ailem yok o yüzden burayı keşfedip sordum ama linçlendim . Kendi çabalarımla nişanımı yaptım . Ben illa eltime yaptınız bana yapın demiyorum yapmak zorunda değil kimse . Bayramlık olayı varmış ben bunu sonradan duydum . Sana da yapıcaz kızım hak geçmeyecek dediler . Hepsi bu
Senin bu durumunu biliyorlarsa aksine sana daha çok destek çıkmaları gerekirdi bence hem maddi hem manevi olarakSonunda beni anlayan biri. Teşekkür ederim gerçekten . Ailem yok o yüzden burayı keşfedip sordum ama linçlendim . Kendi çabalarımla nişanımı yaptım . Ben illa eltime yaptınız bana yapın demiyorum yapmak zorunda değil kimse . Bayramlık olayı varmış ben bunu sonradan duydum . Sana da yapıcaz kızım hak geçmeyecek dediler . Hepsi bu
İyi de, konunuzu okuyun bence.Ben ona ne yaptıysanız bana yapacaksınız hiç demedim. Kaynanam kayınbabam o kızımıza ne yapıldıysa A Z her şey sana yapılacak dendi kaç kez . Ben ona rağmen bayramlık istemedim nişanlım hesap yaptı asgari ücretin yarısı kadar dedi . Ben onu da istemedim .
amcamın ilk gelini var köye gelin geldi, köyde çiftçi amcamın oğlu (tabii kız da köydeki işlerde birlikte çalıştı), sonra 2. ,3. gelinler oldu, o kızlar memur, çalışıyorlar, köye gelmediler, farklı yerlere ev serildi.İşte elti de de sorun var malesef oda olgunlaşmamış ve anlamsız şekilde kıskançlik la beraber yarışa girmiş
Umarım nişanlın biran önce gözünü açar ve bu toksik ilişkiden kendini kurtarır .Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?