- 2 Kasım 2022
- 121
- -107
- 26
- 24
- Konu Sahibi coffeeandcoffee
-
Bir asgari ücret yarısı dedi nişanlım hesabı falan ben yapmadım kendi arasında konuşulmuşMadem size gönderilen bayram hediye parası az geldi , takılar da fazla takılmış eltinizinden , o zaman ne diye tutturdunuz biraz daha göndersinler diye.
Bir de gonderilen meblag size neden az geldi ki en başta ? Tutar size az geldikten sonra oturup nisanlinizla eltiye gelen parayı hesaplamissiniz. Aslında en basta eltiye ne kadarlık bir bayram parası gonderildigini bilmiyorsunuz.
Allah im bu sitedeki ilk banimi sizin için yemek istemiyorum ama dusulurde bu kadar da ayak altına düşülmez ya
Yorumlarda affolunacağınızı pek sanmıyorum konu başlığı yettikusurum olursa şimdiden affola
Evet aldım benSürekli haktan hukuktan dem vurmuşsunuz daaaa sizde nişanlınıza bayramlık elbise alacaksınız heralde değil mi ?
Sizin adınıza utanmaktan yerin yedi kat altına geçtim.
Şunlara bak ya! Nerede büyüttüler sizi? Hiç mi utanmanız yok?
Üstteki mesajSon mesajını mı. Evet ben de söyledim hediyedir bunlar, hatıra kalır alınmadı diye kabalaşmayın…
AminBüyük konuşma boşver boşver. İki oğlum var vallahi cümlelerimi o kadar seçerek kuruyorum ki ben mesela. Allah'ım çocuklarımızı hep iyilerle, huyu güzellerle karşılaştırsın. Bu yaştan sonra gelin tribi elti çekişmesi kaldıramam bençocuklar daha çok küçük ama olsun
Nişan bohçasına almışsındır. Cidden nişanlını sevsen böyle antin kuntin takıntıların olmaz.Ben aldım takımını asgari ücretli çalışıp bir eve bakıyorken
Yuru kız ben arkandayım ismetedikte noldu isteyene daha çok özen gosteriyorlar bu bizim burnumuzdan getirir diye susuyorlar devam ,Kendi alacak gücüm var çok şükür istesem alırım . Eltime her şey yapılmış ve bu zamana kadar ona ne olduysa sana da olacak denildi . Bende bu söze karşılık sadece hakkım olanı sordum
Köylerde mi bizim şehirde Bursa'da hâlâ geline kurbanlık getirenler varKöy yerinde eskiden kurbanlik da getirilirdi geline onuda isteseydiniz
Diğer yorumları oku
takip etmedi onlar söyledi bize bu kadar yapıldı ona da öyle yapılsın diye ama sanırım gr fazla geldi ücreti oynadı bana da yapın o zaman dedi kız
Kaç yıllık evliyim, kocamla bile böyle iğrenç bir muhabbete girmedim. Asla para konuşmayız yerin dibine girerim çünkü. Nişan dönemini saymıyorum bile. İnsan böyle bir şeye nasıl tenezzül eder, nasıl hırs yapıp “eltime yapıldıysa yapılacak hakkımı alırım” der onu da anlamış değilim. Madem haklı görüyorsunuz kendinizi neden başlık açıp fikir istiyorsunuz onu da anlamış değilim. İnsanın içinden gelir yapar, yapmıyorsa içinden gelmemiştir. Benim söylememle yapıyorsa zaten yapmasın. Kendimi şu duruma sokacağıma yalnız ölürüm daha iyi. Şimdiden bu kadar yüz göz olduysanız geçmiş olsun.Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm
Para isterken yüzsüz olman gerekir diyen bendim.Kendisi paraya değer vermediğimi bilir
1500 tl az deyip daha fazla gondermeleri için nişanlısını darlayan dayoksa ben 10 tl olsa yine giyerim onu alamayız durumumuz yok deseler yine kabul ederim
Evet ben rüyamda görmek istemem senin gibi gelini.Benim gibi gelini rüyanda dahi göremezsin abla sen
AnladımDiğer yorumları oku
takip etmedi onlar söyledi bize bu kadar yapıldı ona da öyle yapılsın diye ama sanırım gr fazla geldi ücreti oynadı bana da yapın o zaman dedi kız
Bayramliklarini alinca arefe gecesi başucuna koyup uyumayi unutma heMerhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm
İnşallah ya yoksa ben uğraşamam. Kendi düğünümde bile uğraşmadım gelin için hiç yapamam üzgünümAyy bir oğlan anası olarak ben de okurken bu tip konuları ürperiyorum.
İnşallah altın gelenek diye ölmeuem, bohça gibi Nuh Nebî den kalma gelenekleri kovalamayan, akıllı vizyonlu gelinlerimiz olur.
Bana böyle bayramlık falan diye gelen gelin olsa sıkıntıdan ölürüm herhalde 30 sene önce ben bohça altın demedim yavrum sen bu zamanda çıldırdın mı derim
Adananın hangi mahallesindensiniz?Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm
Ben ona ne yaptıysanız bana yapacaksınız hiç demedim. Kaynanam kayınbabam o kızımıza ne yapıldıysa A Z her şey sana yapılacak dendi kaç kez . Ben ona rağmen bayramlık istemedim nişanlım hesap yaptı asgari ücretin yarısı kadar dedi . Ben onu da istemedim .Benim 4 eltim var
Ben yarışamam çünkü beni bir araya alırlarsa(şaka tâbi ki)
En büyük eltim 44 yıllık evli düşünsene benim ona koyun vermişsiniz 6 tane bende isterim dediğimi
Biz eşimle evlenirken tek kuruş almadık ailelerden
Eşimin bekarlıktan kalan eşyalarınin olduğu bekâr evine gelin geldim
Ne yapayım şimdi kavga mı edeyim
İlkinde de yüzüm gülmedi zaten altın vs konusunda
Hepten bedavaya gitmişim dur buna bir sigara yakayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?