- 2 Kasım 2022
- 121
- -107
- 26
- 24
- Konu Sahibi coffeeandcoffee
-
Diğer yorumları okuParanın lafını yapmak nedir ya??? O adamın aklı varsa ayrılır.
takip etmedi onlar söyledi bize bu kadar yapıldı ona da öyle yapılsın diye ama sanırım gr fazla geldi ücreti oynadı bana da yapın o zaman dedi kızNişanlınınız da bir tuhafmis yengesine alınanlari mi takip etmiş
Kaldı ki o zamanın şartları ile şu anki şartları aynı değil belki de
İnsanları darlamaya gerek yok
Benimki fazla olursa parasını istedi zaten ya da bir bilezik tekrar yapın bana dedi
Ay o kadar uyuyor ki abla hitabı sana.Aynen abla sus
Son mesajını mı. Evet ben de söyledim hediyedir bunlar, hatıra kalır alınmadı diye kabalaşmayın…
Sana istediğin kriterlere uymuyor ise uzatma yol ver gitsinMerhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm
Adana’da hala böyle adet var zaten ben istemedim hiçbir şey zaten yeni nişan oldu zor durumda kalsınlar istemiyorumHala devam edilen ve istenen bir adet. Üstelik büyükşehir merkezlerinde. Koçun boynuzunda birer tane bilezik. Ayaklarında kurdele falan.
Boynuzuna kırmızı kurdele ile altın da bağlanırmış hattaKöy yerinde eskiden kurbanlik da getirilirdi geline onuda isteseydiniz
Ya da, hal eki olmayan "-de, -da" lar falan hepsini doğru yazmışsınızBenimki fazla olursa parasını istedi zaten ya da bir bilezik tekrar yapın bana dedi
Anlamak istemiyorsun sanırım hak geçiyor diyen kendi ailesi sana karar vermek düşmedi . Onlar diyor anladın mı ? Herkese böyle dersen zaten bunlar hak meselesi midir ? Onlara göre öyle ama .. bizde hak geçmez böyle şeylerde diyorlar anladın mı ??Anlamadığın su. Hak hukuk meselesi degil cunku oyle bir hakkın yok. Ona yaptilarsa sana da yapmak zorunda değiller. Bu hediyedir. Hediye ise verilir istenmez. Hak da değildir. Birine verildi diye diğerine de verilme zorunlulugu doğurmaz. Bakiyorum da bayağı gec anlıyorsun baydin burda
Ben aldım takımını asgari ücretli çalışıp bir eve bakıyorkenNedense bu adetler hep geline yarıyor. Siz de Altınyıldız dan pantolon gömlek alın şıklık olsun diye. Ama sen gerek yok deyip ona verilen paraya da çökersin otopark mafyası gibi
Yarışacağım bir durum yok düşmanım değiller altın alınırken bana biraz fazla tuttu benimki parasını bana verin dedi eltim hak geçmesin falan dedi kendi aralarında böyle anlaşmışlar ben o zaman öğrendim hak hak diye tutturdular bu zamana kadar
Benim 4 eltim varBen 12 sene önce evlendim, bir şey istememiştik. Eltim de yok zaten yarışacakama kızda bir beklenti oluşturmuşlar.
:)Ya da, hal eki olmayan "-de, -da" lar falan hepsini doğru yazmışsınızEn hassas noktam, kırmızı çizgim. Ama keşke bu kadar pembik gelin olmasaydınız.
Ayy bir oğlan anası olarak ben de okurken bu tip konuları ürperiyorum.Büyük konuşma boşver boşver. İki oğlum var vallahi cümlelerimi o kadar seçerek kuruyorum ki ben mesela. Allah'ım çocuklarımızı hep iyilerle, huyu güzellerle karşılaştırsın. Bu yaştan sonra gelin tribi elti çekişmesi kaldıramam bençocuklar daha çok küçük ama olsun
Katılıyorum.Nişanlınınız da bir tuhafmis yengesine alınanlari mi takip etmiş
Kaldı ki o zamanın şartları ile şu anki şartları aynı değil belki de
İnsanları darlamaya gerek yok
Allah aşkına paraya değer veren biri olsaydı n'apardı mesela kayınvalidenin evini mi basardı, nişanlıyı kaçırıp fidye olarak iki pazen gecelik, üç takım bayramlık mı isterdi n'apardı?İnanın umrumda değil konu bu değil zaten . Kendisi paraya değer vermediğimi bilir hemen hemen her gün alışveriş yaparım zaten . Konu hak hukuk meselesi. O kıza yapıldı sana da yapıcaz kızım diyip yapmamaları yoksa ben 10 tl olsa yine giyerim onu alamayız durumumuz yok deseler yine kabul ederim
Ne iğrenç adetler. 2 yamuk evlenecek diye dünyanın en masum canlılarından biri kafası koparılarak öldürülüyor .Köy yerinde eskiden kurbanlik da getirilirdi geline onuda isteseydiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?