- 2 Kasım 2022
- 121
- -107
- 26
- 24
- Konu Sahibi coffeeandcoffee
-
Bayramlık elbise tutturmanız diretmeniz çok saçma üsttüne eltinize aldıklarını hesaplamışsınız ben asla tenezül edipte asla istemezdim şimdiden eltiyi rakip görmüşsen senle bir ömür gecmez çünkü eltine küçük bir hediye verilse sen kıyameti koparacak birine benziyorsun daha 10 günlük nişanlısın onların parası nasıl senin hakkın oluyormuş ALLAH nişanlına ve anne babasına yardımcısı olsun para için yüsüzlüğü göze alıyormussunMerhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm
Yengesine takılan takıyı hatirlayan,hesabıni yapan nişanlısının da layığı konu sahibi benceHiç kıvırma konu hak hukuk meselesi değil.
Burada nice konular okuduk onlara ev alındı bize alınmadı, kardeşine düğün yapıldı bize yapılmadı diye, ama bayramlık zirve oldu.
Bir kıyafet için hak hukuk diyorsanız daha bunun nişanı var, takısı var, düğün hazırlığı var.
Hepsinde referansınız elti olacak heralde, neden? Çünkü çok adaletlisiniz.
Ona adaletli olmak değil açgözlülük, dünya görmemişlik, kıskançlık, sonradan görme her şey denir ama hak hukuk adalet denilmez emin olun.
Nişanlın kendine layık birini bulmalı. Siz de öyle..
Doğru.Ne hakkı ya? İkramdır hediyedir bu. Yapmak isteyen yapar. Yapılmadı diye istenir mi?
Milletin yakasına yapmışmışsınız ver allah ver diye. Yarın bir gün kuyumcuda ne kavgalar edersiniz!
Ama biliyorum ki sizin gibi süründüren gelinlere kıymet verilir.
Gerek yok, masraf olmasın diyenin bir değeri yok.
Teşekkür ederimBir yorumdan sonra konu sahibinin mesajlarını tek tek okumaya başladım. Birçoğumuza garip gelen bu yazılanların sebebi bu kızın kimsesinin olmaması arkadaşlar. Kızımız konusunun girişine yazmamış ama yurtta büyümüş ve devlet okutmuş. Kimsesi yok. Doğal olarak herkesin çok fazla desteğe ihtiyaç duyacağı bir zamanda akıl alamadığı için eli ayağına dolanmış.konu sahibi yeni bir konu açıp durumunu güzelce anlat ki san ayol gösterebilsin insanlar. Bu konudaki yorumlara bakma. Çok pamuk kalplidir buradaki karınların çoğu. Sen derdini anlatamadın
Kendileri dedi zaten sen bizim kızımızsın alıcaz tabi diye bunlar diyene kadar alındığını bile bilmiyordumGönülden kopar alinirdi ayrı böyle elti ile yarışa girmek ne bileyim bu kadar sorun haline getirmek sizi hem bir bayramliga muhtaç hemde ne koparsam kâr gibi göstermiş oylesiniz demiyorum bilemem ben erkek tarafı olsam tamamen böyle düşünürüm hele nişanlım hala babani zorla bilmemne derse ben o nişanı bin kere düşünürüm
Okuduğum kadarıyla nişanlısının öyle olmadığını düşünüyorum. Kardeşi ve yengesi sürekli hatırlatıyorlar şu kadar bu kadar diye.Yengesine takılan takıyı hatirlayan,hesabıni yapan nişanlısının da layığı konu sahibi bence
Beni kaynanam kayınbabam aradı bayramlık alıcaz ne kadar yeterli olur diye . Ben istemiyorum dedim sen bizim kızımızsın her bayramda alınır dedilerBirincisi gücünüz varsa kendiniz alın. İkincisi hakkım olan derken ne hakkından bahsediyorsunuz. Evet eltinize yapılmışken size yapılmaması moralinizi bozmuş olabilir ama hakkım da hakkım demek de doğru değil. Kimse size kazancından bi meblağ ayırmak zorunda değil. Tutumunuz, bakış açınız çok çirkin. öyle düşünseniz dahi nişanlınıza bu tarz konuşmanız hiç hoş değil
Tamamda para göndermişler hesaba az bulmuşsunuz senet vermediler sonuçta elinize yani size miktar belirtmediler o kadar para ayirmislar siz hala üstü nerde diyirsunuz.Neyse konu sahibi bence ısrar ederseniz zaten dananın kuyruğu kopar yakında hayırlısı.Teşekkür ederim
Kendileri dedi zaten sen bizim kızımızsın alıcaz tabi diye bunlar diyene kadar alındığını bile bilmiyordum
Yani yorum yapmayayim artik diyorum amaBeni kaynanam kayınbabam aradı bayramlık alıcaz ne kadar yeterli olur diye . Ben istemiyorum dedim sen bizim kızımızsın her bayramda alınır dediler
bu zamana kadar kimse konusunu açmadı
Kıza aza tamah etmeyi öğretmiş kendi yıllar önce aldığı altının eksiğini tamamlamaya uğraşıyor, şeytan bildiğin. Konu sahibi bayramlık şu bu işini bir kenara koyup bu eltiye bir çözüm bulmalı. Dolduruyor besbelliAy çok utanç verici aç gözlülüğün bu kadarı
Eltiniz bu arada acayip uyanık ortalıgı güzel karıştırmış
En son ısrarımla ailesiyle konuştu
Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi
Allah başka dert vermesin canım yaMerhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm
rizeli bir arkadaşım varGelin maaşı da var mı? Bedavaya gitmişiz yahu
Evet dediğin gibi o kıza sana yapılandan fazlası olmuyor dediler ama her konuda bu geçerliydi . Bana ne fazla yapıldıysa istenmiş nişanlım da o altın esnasında eğer istediğin bir şey varsa söyle ben üstünü tamamlayacağım dedi ben istemedim kendisi başka beğendi fiyat farkı çıkınca kendi cebinden kapattı . Sonrasında ısrarla sormuşlar kaç gram ve ne alındı diye . Babam fazladan onlara neden bilezik yapsın ki dedi nişanlım o süre boyunca ben bişey demedim zaten . Doğru olan nişanlım evet ben kimseye ne kendimi ne seni muhtaç ederim diyor . Ama en ufak olay da sen kimsin diye çıkışıyor . Böyle demekte haklı mı sizce ? Sinirle söylüyor ama en ufak olayda sanki nişanlısı değilim gibiÇok ayıp yaptıkları ama böyle geçmişin hesabını yapıp istemeleri.
Altın alımına müdahale etmeleri çok ayıp.
Bu hak geçme muhabbeti de o zaman sizin için değil, eltinizin gönlü olsun diye dile getirilmiş.
Hani ona aslında merak etme sana yapılandan fazlası yapılmayacak hakkın geçmeyecek denilmiş.
Aslında nişanlın kardeşi gibi değil bu iyi bir şey aslında.
Doğru olan nişanlın.
Sen kendini yanlış ifade ediyorsun, gram konusunda tavrını ortaya koyup elbise muhabbetine girmemen gerekiyordu.
Mesela kuyumcuda aradıklarında rahatsızlığını nişanlına aktarman lazımdı. Elbiseden değil.
Bayramlik uzerini tamamlayamayan nisanli fazla grami mi tamamladi , ya guldurmeyin Allah aşkına .Evet dediğin gibi o kıza sana yapılandan fazlası olmuyor dediler ama her konuda bu geçerliydi . Bana ne fazla yapıldıysa istenmiş nişanlım da o altın esnasında eğer istediğin bir şey varsa söyle ben üstünü tamamlayacağım dedi ben istemedim kendisi başka beğendi fiyat farkı çıkınca kendi cebinden kapattı . Sonrasında ısrarla sormuşlar kaç gram ve ne alındı diye . Babam fazladan onlara neden bilezik yapsın ki dedi nişanlım o süre boyunca ben bişey demedim zaten . Doğru olan nişanlım evet ben kimseye ne kendimi ne seni muhtaç ederim diyor . Ama en ufak olay da sen kimsin diye çıkışıyor . Böyle demekte haklı mı sizce ? Sinirle söylüyor ama en ufak olayda sanki nişanlısı değilim gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?