- 2 Kasım 2022
- 121
- -107
- 26
- 24
- Konu Sahibi coffeeandcoffee
-
Siz ciddi misiniz? Okurken inanamadım. Nişanlınıza biraz yüzsüz ol dediniz, bayramlık istediniz sonra verilen parayı az buldunuz ve hatta hatta hiç utanmadan sıkılmadan nişanlınıza tekrar para istemesi için baskı yaptınız öyle miMerhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm
Bu konunun yurtta büyümekle hiç ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Yol yordam bilmiyor diye milletin ümüğüne çökmesi normal değil. Bayramlık istemek nedir yahu hadi bir kez utanmamış sıkılmamış istemiş az geldi diye ikinci kez istemek nedir allah aşkına?Bir yorumdan sonra konu sahibinin mesajlarını tek tek okumaya başladım. Birçoğumuza garip gelen bu yazılanların sebebi bu kızın kimsesinin olmaması arkadaşlar. Kızımız konusunun girişine yazmamış ama yurtta büyümüş ve devlet okutmuş. Kimsesi yok. Doğal olarak herkesin çok fazla desteğe ihtiyaç duyacağı bir zamanda akıl alamadığı için eli ayağına dolanmış.konu sahibi yeni bir konu açıp durumunu güzelce anlat ki san ayol gösterebilsin insanlar. Bu konudaki yorumlara bakma. Çok pamuk kalplidir buradaki karınların çoğu. Sen derdini anlatamadın
Hayatınızı eltinize yapılanlarla kendinize yapılanları kıyaslayarak geçirirseniz o evlilikten hicbir hayır gelmezKendi alacak gücüm var çok şükür istesem alırım . Eltime her şey yapılmış ve bu zamana kadar ona ne olduysa sana da olacak denildi . Bende bu söze karşılık sadece hakkım olanı sordum
Çok rencide edici gerçekten , nasıl tenezzül ediyorsunuz hayret ediyorum.Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm
Benim altınlarımı da eltimler hesaplamıştı benden ne kadar fazlaysa o kadar telafi isterim diye
E yuh artık nasıl bir kaynın eltin var senin yahu?nişan süreci boyunca biz kuyumcudayken arayıp bize bu kadar takıldı ona göre bakın eğer fazla olursa telafi edilir ona göre denildi .
Bide bana gelip sana fazla yapılsın hakkım helal olsun diyip ertesi günü aradılar böyle olsun diyeE yuh artık nasıl bir kaynın eltin var senin yahu?
Güya hak hukuk ama bu resmen yamyamlık. Evet yamyamlık.
İnsanlar kendilerini nasıl bu kadar küçük düşürebilir aklım almıyor.
Biz kaç kardeş evlendik belli aralıklarla, değil annemin babamın ne aldığına karışmak hesaplayıp hak geçmesin diyeceğiz öyle mi?
Ne hakkı ya ne hakkı.
Yazık o anneye babaya.
Kesin sesinizi diyemiyorlar çocuğuna gelinine.
Bu kafayla hediye edilen tencere kulbunun bile hesabı yapılır.
Elti ve Kaynın çok fena.
Sidik yarıştırma çingene eltiyle, onun yerine 5 gram eksik altın alıp yüzüne başımın gözümün sadakası olsun sana demelisin. Hoş anlamazlar ama neyse.
Çok ayıp yaptıkları ama böyle geçmişin hesabını yapıp istemeleri.Bide bana gelip sana fazla yapılsın hakkım helal olsun diyip ertesi günü aradılar böyle olsun diye
Birincisi gücünüz varsa kendiniz alın. İkincisi hakkım olan derken ne hakkından bahsediyorsunuz. Evet eltinize yapılmışken size yapılmaması moralinizi bozmuş olabilir ama hakkım da hakkım demek de doğru değil. Kimse size kazancından bi meblağ ayırmak zorunda değil. Tutumunuz, bakış açınız çok çirkin. öyle düşünseniz dahi nişanlınıza bu tarz konuşmanız hiç hoş değilKendi alacak gücüm var çok şükür istesem alırım . Eltime her şey yapılmış ve bu zamana kadar ona ne olduysa sana da olacak denildi . Bende bu söze karşılık sadece hakkım olanı sordum
Yani ben doguluyum bizde de böyle bir kültür var bayramda alışverişe götürülür falan fistan da buna bu kadar takıp hediye detayına parayı hesaba atmaya ne bileyim kıyasa falan girmeye sizce gerek var mı bana ayıp geliyor açıkçasıMerhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?