10 günlük nişanlıyım . Bayramda nişanlımın ailesiyle olacağız . Bayramlık alınacak mı diye sordum tartışma çıktı?

coffeeandcoffee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
121
-107
26
24
Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm

Aynen öyle

Teşekkür ederim tavsiyeniz için

Platformu kullanmayı bilmiyorum soruyu görmedim
gördün, alıntıladın ve "bayramlık için demedim genel olarak dedim ailenden iste diye" olarak cevapladın gayet de. çünkü herkese aynı cevabı veriyorsun.

herkes de aynı şeyi diyor zaten
madem genel olarak düğün kına istemiyorsun. o kadar tokgözlüsün, paracı değilsin...
o zaman epi topu bi bayramlığı neden bu kadar mesele haline getirdin? bu nasıl bir dengesizlik?

yok nişanlının ailesi illa hak geçmeyecek dedi
e ama nişanlın onlardan bir şey isteyemiyor (hoş gram gram hesap edip altın almışlar bu nasıl bişey isteyememek ben anlamadım, altının parasını neyle ödediler öpücükle mi?)
hadi gerçekten nişanlın isteyemiyor ailesinden destek diyelim...

neden 1500 az 500 daha olsun yok olmasın iste isteyemem konulu leş bir pazarlığa düşüreceğine kendini
"hayatım onlar herşey eşit olacak dedi, e sen ailemden destek isteyemem diyorsun, e nasıl olacak böyle" neden demedin?

"her şey altın gramı gibi hesapla mı olacak, ki zaman geçmiş, bi sürü şey değimiş, bi alınan ona fazla olur biri bana fazla olur her şey aynı olmaz hep telafi vs. böyle şeylerle mi uğraşacaz biz", neden demedin, demiyorsun? ben böyle hesap kitapla yuva kurmam ailenle aranızda meselenizdir filan deyip kenara çekilebilirdin, çekilebilirsin mesela...

çünkü bu iş altında gram gram olur hadi, altının gramı belli - ki o bile çirkin de neyse.

e kıyafette nasıl olcak ona pierre cardin don alınmış bana tutku olmaza gider bu işin sonu, hiç mi düşünmüyorsunuz 2 yetişkin insan?

2 yıl olmuş galiba üye olali pek de yeni değilsiniz
Bide bu tür platformu kullanacak bilgi ve eğitime sahip olman gerekiyor bence çocuk bile kullanıyor interneti vs
Bir sürü çelişki tutarsızlık tuhaflık var

Koca insana bayramlık ne yahuu. Bir de onlar kendilerince bir rakam vermeye de karar vermişler, fazlasını zorlamak nedir?

Yani eskidendi o geljne bayram harçlıkları kaldiki ben almadım bile ne münasebet çalışıyorum yani,ayrıca eltinin zamanında durumları vardı belki şimdi yok vermeye bilirler,yani siz hem bı miktar almışsınız hem sahasını istemissiniz pes bu gidişle daha çok kavga edersiniz,şuan nisanliniz sizi para göz görüyor soyliyim

Daha şimdiden eltiye her alınan kuruş kuruş hesaplanmaya başlamış, damat adayı işlenmeye başlamış azıcık yüzsüz ol vs diye
Ya çok ince hesapsınız kusura bakmayın, eltiniz evlenirken 100 bin olan dugun masrafları şuan 500 bin farkindamisiniz?
iki metre kumaşınızda eksik olsun huzuru kacirirsaniz onu birdaha yerine zor koyarsiniz

Ailen giydiremiyor mu evladını da utanmadan beni giydirin diye kavga ediyorsun hdhdhfv
Bazı yerlerin adetleri böyle, ozellikle kayseri adana niğde tarafında çok gördüm bu adetleri.
Kaynanam beni kayseriye çagırmiştı alişveriş için dolap düzecekmiş bana sıfırdan
Benim her şeyim var teşekkür ederim diyip geri çevirdim olmaz öyle millete ne diyecegiz dediler ısrarla gönulleri olsun diye 3 5 bir şey alıp döndüm.
Bazı yörelerde hala çok önemli böyle şeyler akrabalarda didik didik ediyorlar ha
Ne almış nerden almış tek tek soruyorlar falan merakli merakli

Kendi alacak gücüm var eltimin de o dönemler alacak gücü vardı ama damat tarafı karşıladı . Seninki de öyle olacak denildi ne yapsaydım
Kendi alacak gücüm var çok şükür istesem alırım . Eltime her şey yapılmış ve bu zamana kadar ona ne olduysa sana da olacak denildi . Bende bu söze karşılık sadece hakkım olanı sordum
Kayinailenize ve nisanliniza maasinizi vermemisler gibi davraniyorsunuz. Kimsenin size borcu yok. Ne hakki? Bu kadar paraya duskunseniz calisin para kazanin. Degilseniz nisanliniza odaklanin, eltinize odaklanmayin. Ne koylu koylu isler ya

İlk yazdığın mesajla sorulara verdiğin cevaplar arasında uçurum var. Bu dediğimi anlamak için bizzat kendi yazdığın konu başlığını okusan o bile yeter. Bayramlık istemedim vs diyorsun ama konu başlığın bayramlık alınacak mı diye sordum tartışma çıktı şeklinde. Ayrıca bal gibide elbise mevzusundan adamı fisfiklemissin ailenle konuş vs diye. Bunları ben uydurmuyorum ilk mesajinda sen yazmışsın. Ailesi hak geçmeyecek demiş olabilir,papağan gibi bunu tekrarlayip durma o yuzden. Eltime ne yapıldı diye bile sen sormussun. Hak gecmeyecek denmesi sana cirkeflik yapma hakkını tanımıyor. Sen asil dur utanmalari varsa onlar utansın. Daha neyin kafasını yaşıyorsun yok ailesi öyle dedi,nişanlım hesapladi vs diye. Nişanlın durduk yere hesaplamamış sen sormuşsun ve adamda gayet rahatsız bir şekilde hesaplama yapmış. Bu kafayla daha çok sorun yaşarsın. Paradan,bayramliktan,altindan daha önemli şeyler var bu hayatta.

Ailem yokta kendim için üzülüyorum
Bak kuzu düğün yok o yok bu yok sana yapılan şeyler eğreti... nişanlın daha köprü geçmeden senle kavga ediyor. Evlenince problem büyür farklı şeyler olur.
Tamam "aaaa bu da istenir miymiş" falan filan diyenler var bakış açılarından haklılar

Amaaaa sen geleneksel bir aileye gidip bir önceki geline çatır çatır yapan bir aileye gidiyorsan üstüne düğün masrafı da yok.. bu kızın ailesi de yok deyip daha kol kanat gererim istediğini yaparım elimden geliyorsa.

Burada bir terslik var özellikle nişanlında..üzülürsün düzelmez. Aşk meşk hikaye seven insan böyle orta yolu bulmadan trip atmaz... okulu bitir işine başla bu tiple de ya ayrıl ya işe başlayıp az paranı yiyene kadar nişanı uzat..
Bir de kazara hikayesine çocuk olursa problem içinden çıkamazsın

Benim kültürümde de gelin alışverişe gider. Nişanlısı ile gezer istediğini alır. Altın konusu istemede baştan konuşulur şartlar istenenler 22 ayar dışında bizde de takı istenmez. 14 ayar bilezik dense dalga geçerler. Bunu anlaşıp yapan da vaaaaar yapmayan daaa...

Sen yapılsın istiyorsun müzakereye açık bile değiller ve bin tl harçlık gönderiyorlar. Normal şartlarda kurban bayramına koç da gönderilir gelin için ve üzerinde bilezik de olur adet gelenek görenek ya... Bana yapıldı çünkü ben nişanlımdan istedim acımadım acıyınca iyi gelin olunmadığını öğrendim tecrübe benim ilişki dinamiği bu yönde ... kimi istemez mutlu mesut yaşar sadecik nikahla evlenir tertemiz. Ben de öyle istiyordum anaaaa bir baktım tepeme çıkılıyor

Aklını başına al, nişanlını ölç biç, yarın boşanmak nişan atmaktan daha zor... aile ile uyum yok nişanlın arkanda değilse ailesini tutuyor ise hiç bulaşma

Benim kocam hoc evlat değil sanırım ailesinin bizde bir kuruşu yok evlenirken herseyi eşim ve benim ailem yapti ev aldık aynı şekilde kimse yardım etmedi o beklentiye de hic girmedik. insan biraz utanır nişanlıniz çok haklı.yuzsuz ol demis bir de

Nisanlina ve ailesine bolca sabir dilerim. Bu kafayla mumkunse evlenme.

Nişanlımın ailesi sanki benim üstüme giyecek kıyafet yokmuş gibi bana ordan para gönderecekler ve bende bunu kabul edicem.gercekten neyin kafasini yasiyosunuz.hani bazı adetler olabilir ama bu çok ezikçe bı durum.ben eşimle evlenirken öğrenciydim ve maddi durumum iyi değildi ona rağmen bırak ailesini eşimden bile bı kuruş bişey istemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…