10 günlük nişanlıyım . Bayramda nişanlımın ailesiyle olacağız . Bayramlık alınacak mı diye sordum tartışma çıktı?

coffeeandcoffee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
121
-107
26
24
Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm

Göndermediler

Benim isteklerim yok düğün kına da istemiyorum belirttim kendisine . Dememeliyim evet kendisi zor duruma düşsün istemiyorum hiç
keşke düğün kına istemiyorum demek yerine, elbise bayramlık gibi çok daha gereksiz ve herkesin de yapmayacağı şeyler için bu kadar olayı büyütmeseydiniz
-gerçi kınayı kız tarafı yapar zaten de düğün için en azından-

illa düğün yapın isteyin diye söylemiyorum

ama düğün çok daha normal bir istek, elbise için 1500 az geldi demek filan yanında...
yani bi dengeniz olsun, biraz da ağırlığınız olsun, az bi vakur olun

hoş yani benim baştan deidğim siz vakur değilsiniz de nişanlınız da eltinin masrafını hesaplayıp size söylemekte beis görmeyen bir canlı türü, çok da farkınız yok bence...

Böyle dedim zaten kendisi de böyle istiyor ama kendi başına verebileceğin karar değil dediler . Yarın bir gün diğer geline oldu bana olmadı dersin o yüzden babam yapmak ister dedi .

Nişan için altın almaya gittiğimde ne kadar alacağımı hesaplamaları normal mi size göre

19 sayfanın hepsini okuyacak halim yok herhalde? Aileniz vefat mı etti? Kimseniz yok mu size yol gösterecek akıl verecek?
Bir de madem çalışıyorsunuz ne diye nişanlınızdan bayramlık istiyorsunuz?
Bayramlığımı aldım zaten sonradan biz sana bayramlık alıcaz her bayram evlenene kadar dediler

Böyle dedim zaten kendisi de böyle istiyor ama kendi başına verebileceğin karar değil dediler . Yarın bir gün diğer geline oldu bana olmadı dersin o yüzden babam yapmak ister dedi .
Nisanlin az çok çözmüş seni
Elti dediyse bu da der demiş te olabilir

Benim bayramlık mevzusunu değil herhangi bir durumda nişanlım destek istemiyor ailesinden böyle zor durumlarda ailen var senin diyorum
ailen var senin, yüzsüz ol iste demek yerine

"asşkım sen hiçbir şey istemem" diyorsun ailene
onlarsa "herşey eşit olcak hak geçmeyecek" diyor

e nasıl olacak bu iş diye sormak hiç mi aklınıza gelmedi?

ailen var senin, yüzsüz ol iste demek yerine

"asşkım sen hiçbir şey istemem" diyorsun ailene
onlarsa "herşey eşit olcak hak geçmeyecek" diyor

e nasıl olacak bu iş diye sormak hiç mi aklınıza gelmedi?

Yüzsüz ol iste dediğim benim bayramlıpım değil . Kendisi en ufak yardımı desteği istemiyor kendisini için kendin için iste dedim zorda kalsa açıkta kalsa istemez biraz da olsa kırsın bunu istedim

Nişanlım tanıyor beni ama gerçekten istemiyorum o stres ve masraf gereksiz dedim .
düğün vs için stres ve masraf gereksiz diyen sen bayramlık için verilecek para 500 tl az geldi diye nişanlına "şöyle yap böyle yap" diye bir dünya direktif vermişsin.. bu da ayrı bir ironi

Nişanlım tanıyor beni ama gerçekten istemiyorum o stres ve masraf gereksiz dedim .
Seni gerçekten çözemedim inan
Bir elbise için mevzu çıkarıyorsun
Öbür taraftan ise düğün istemiyorsun
Anlayamadım
Nişanlınınız bir herşeyi kendi yapmak istiyor
Diğer taraftan ise eltine yapılanlarin hesabıni tutuyor

Yüzsüz ol iste dediğim benim bayramlıpım değil . Kendisi en ufak yardımı desteği istemiyor kendisini için kendin için iste dedim zorda kalsa açıkta kalsa istemez biraz da olsa kırsın bunu istedim
yahu anladık aa yeter aynı şeyi 389237505 kere yazmana gerek yok

Bayramlığımı aldım zaten sonradan biz sana bayramlık alıcaz her bayram evlenene kadar dediler
Bak benden sana abla tavsiyesi. Asla hiçbir iğneni dahi aldırtma. Düğünü kınayı yap. Evinizi kurun kimseye minnet duymayın. Eltinle arana en acilinden mesafe koy. Ne derse bilmem, olabilir, bakarız gibi kelimeler kullanın.
Para için kavga etmeyin ve en önemlisi insanların kendi paralarıyla kendinize bir şey yaptırıp onlara hesap sormayın öyle bir hakkınız yok. Paranız yoksa evlenmeyeceksiniz. Burda neredeyse hepimiz kendi düğünümüzü her şeyimizi kendimiz yaptık. Siz de öyle yapacaksınız.

düğün vs için stres ve masraf gereksiz diyen sen bayramlık için verilecek para 500 tl az geldi diye nişanlına "şöyle yap böyle yap" diye bir dünya direktif vermişsin.. bu da ayrı bir ironi
Kendisi için dedim bayramlığım için al demedim en ufak kendine desteğini istemiyor bana değil ona

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…