- 2 Kasım 2022
- 121
- -107
- 26
- 24
- Konu Sahibi coffeeandcoffee
-
Göndermediler18 sayfayı okuyamadım fakat gerçekten geleneklerinize adetlerinize bu kadar bağlı biri misiniz? yani mesela bayram öncesi gidip kayınvalide evini de temizleyecek misiniz kurban olaylarına yardım edecek misiniz yoksa sadece iş kendinize gelince mi adetler uygulansın istiyorsunuz. benim bildiğim eski zamanlarda gelinler bunları da yapıyordu çünkü. yine de insanlar 1500 göndermişler, baştan ayağı istiyorsunuz her şeyi. 1500 e alabileceğinizi alın işte, ayakkabısı da olmayıversin.
keşke düğün kına istemiyorum demek yerine, elbise bayramlık gibi çok daha gereksiz ve herkesin de yapmayacağı şeyler için bu kadar olayı büyütmeseydinizBenim isteklerim yok düğün kına da istemiyorum belirttim kendisine . Dememeliyim evet kendisi zor duruma düşsün istemiyorum hiç
Böyle dedim zaten kendisi de böyle istiyor ama kendi başına verebileceğin karar değil dediler . Yarın bir gün diğer geline oldu bana olmadı dersin o yüzden babam yapmak ister dedi .Ne güzel işte nişanlına aşkım kimseden birşey istemeyelim kendi imkanlarımiz dahilinde gerekirse sade bir nikah ile evlenelim herşeyi beraber çalışıp yapalım diyebilirdiniz
Neden bunlarla muhatap oldunuz ki o zaman ?
19 sayfanın hepsini okuyacak halim yok herhalde? Aileniz vefat mı etti? Kimseniz yok mu size yol gösterecek akıl verecek?Çalışıyorum dedim ya yorumlarda
Nişan için altın almaya gittiğimde ne kadar alacağımı hesaplamaları normal mi size görekeşke düğün kına istemiyorum demek yerine, elbise bayramlık gibi çok daha gereksiz ve herkesin de yapmayacağı şeyler için bu kadar olayı büyütmeseydiniz
-gerçi kınayı kız tarafı yapar zaten de düğün için en azından-
illa düğün yapın isteyin diye söylemiyorum
ama düğün çok daha normal bir istek, elbise için 1500 az geldi demek filan yanında...
yani bi dengeniz olsun, biraz da ağırlığınız olsun, az bi vakur olun
hoş yani benim baştan deidğim siz vakur değilsiniz de nişanlınız da eltinin masrafını hesaplayıp size söylemekte beis görmeyen bir canlı türü, çok da farkınız yok bence...
Bayramlığımı aldım zaten sonradan biz sana bayramlık alıcaz her bayram evlenene kadar dediler19 sayfanın hepsini okuyacak halim yok herhalde? Aileniz vefat mı etti? Kimseniz yok mu size yol gösterecek akıl verecek?
Bir de madem çalışıyorsunuz ne diye nişanlınızdan bayramlık istiyorsunuz?
Nisanlin az çok çözmüş seniBöyle dedim zaten kendisi de böyle istiyor ama kendi başına verebileceğin karar değil dediler . Yarın bir gün diğer geline oldu bana olmadı dersin o yüzden babam yapmak ister dedi .
ailen var senin, yüzsüz ol iste demek yerineBenim bayramlık mevzusunu değil herhangi bir durumda nişanlım destek istemiyor ailesinden böyle zor durumlarda ailen var senin diyorum
sonuçta konuşulmuş ve 1500 demişler ya hani. bu durumun üstüne tartışılmış.Göndermediler
Herşey anormal zaten farkında mısınNişan için altın almaya gittiğimde ne kadar alacağımı hesaplamaları normal mi size göre
Nişanlım tanıyor beni ama gerçekten istemiyorum o stres ve masraf gereksiz dedim .Nisanlin az çok çözmüş seni
Elti dediyse bu da der demiş te olabilir
ailen var senin, yüzsüz ol iste demek yerine
"asşkım sen hiçbir şey istemem" diyorsun ailene
onlarsa "herşey eşit olcak hak geçmeyecek" diyor
e nasıl olacak bu iş diye sormak hiç mi aklınıza gelmedi?
düğün vs için stres ve masraf gereksiz diyen sen bayramlık için verilecek para 500 tl az geldi diye nişanlına "şöyle yap böyle yap" diye bir dünya direktif vermişsin.. bu da ayrı bir ironiNişanlım tanıyor beni ama gerçekten istemiyorum o stres ve masraf gereksiz dedim .
Ay rezil oldum deseneAy inanamıyorum bu gözlerim daha neler okuyacak burada acaba. Rezalet!
Seni gerçekten çözemedim inanNişanlım tanıyor beni ama gerçekten istemiyorum o stres ve masraf gereksiz dedim .
yahu anladık aa yeter aynı şeyi 389237505 kere yazmana gerek yokYüzsüz ol iste dediğim benim bayramlıpım değil . Kendisi en ufak yardımı desteği istemiyor kendisini için kendin için iste dedim zorda kalsa açıkta kalsa istemez biraz da olsa kırsın bunu istedim
Bak benden sana abla tavsiyesi. Asla hiçbir iğneni dahi aldırtma. Düğünü kınayı yap. Evinizi kurun kimseye minnet duymayın. Eltinle arana en acilinden mesafe koy. Ne derse bilmem, olabilir, bakarız gibi kelimeler kullanın.Bayramlığımı aldım zaten sonradan biz sana bayramlık alıcaz her bayram evlenene kadar dediler
Kendisi için dedim bayramlığım için al demedim en ufak kendine desteğini istemiyor bana değil onadüğün vs için stres ve masraf gereksiz diyen sen bayramlık için verilecek para 500 tl az geldi diye nişanlına "şöyle yap böyle yap" diye bir dünya direktif vermişsin.. bu da ayrı bir ironi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?