10 günlük nişanlıyım . Bayramda nişanlımın ailesiyle olacağız . Bayramlık alınacak mı diye sordum tartışma çıktı?

coffeeandcoffee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
121
-107
26
24
Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm

Nasıl hesapladınız bu asgari ücreti? Şu marka elbise aldı bu marka ayakkabı aldı diyerek mi?
Bir de bu meselelere erkekler karışmaz benim bildiğim. Kv, görümce ya da bunlar yoksa elti düşünür.
Erkekler hiç bilmez yani.

Bir de bu meselelere erkekler karışmaz benim bildiğim. Kv, görümce ya da bunlar yoksa elti düşünür.
Erkekler hiç bilmez yani.
Yav yok ya adamları bıraksan kendi alısverisine gelmeyecek zaten. Yengesinin donundan ona ne yaniiii

adete uyulacaksa parayı nişanlısı vermez, erkeğin ailesi verir
esasında para da verilmez, birlikte çıkılıp alınır.
Beraber çıksınlar da elti de gelir saç baş yolmalık olurlar benim zamanımda bana böyle elbise almadınız aynısından istiyorum diye

Ben size dilenci demedim. Ama kendinizi eltinin lafi ile kücük düsürüyorsunuz, farkinda degilsiniz. Elbiseyi birakalim. Es adayinizin size saygisi yok asil sorun o. Cünkü sizi ailedeki yerinizi ilk o belirler, sonra sizin davranislariniz. Su anda 5-0 geriden basliyorsunuz

Hint dizisi gibi anlattıklarında hiç bir bağlantı yok

Üstünüze alınmayın size çirkef demiyorum da davranışarınız çirkef. Sizi görgüsüz ve aç gözlü bulmadım ama davranışarınız öyle. Sizde bi sorun göremedim.

Zaten asıl sorum buydu ama linçlenmekten başka bir şey olmadı sağolun yinede

Nişan takısında bile benimki fazla tutmuş sanırım ne kadar fazlaysa o kadar parasını istediler eltimle eşi .
Ne kadar da denk çiğlikleriniz var. Ayrılmayın böyle devam. İyi huylu bir gelin gelip ziyan olmasın.

Hint dizisi gibi anlattıklarında hiç bir bağlantı yok
Aynen öyle :)
Bir diyor ki ihtiyacım yok, ben her gün alışverişe çıkıyorum. İyi güzel, Allah daha çok versin diyecektim ki birkaç sayfa sonra asgari ücretle geçiniyorum diyor. Çözemedim.

Ben adet olduğunu bilmiyordum kendileri dedi madem hak geçmesin diye bi yerlerinizi yırttınız burda da geçmesin dedim
Tamam da size 1.500 tl gondermisler
Siz neye gore eltinizden az olduğunu anladiniz gönderilen tutarin?

Nisanlim hesapladi deyip durmayin

Siz o parayi begenmeyince hesap sordunuz
Eltime ne kadarlik yapildi diye
Nisanliniz da sizin hesabiniza istinaden hesaplama yaptı.

Gönderilen tutarı beğenmeme motivasyonunuz neydi onu soruyorum.

Bir de bayramlik parası az gelmis gözünüze madem burada yirttiginiz gibi kendinizi hak da hak diye takilarda da gram olarak fazla alinmis size o zaman neden yirtmadiniz kendinizi hayir eltime az gram takilmis bana da az gram takilmaliydi diye.

Ay bayilacagim simdi :)

Umarım nisanlinizin ve ailesinin gozleri bir an önce açılır da kendilerine yazık etmezler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…