Hala bilgi sahibi olmadigimi dusunuyo olmaniz cok ilginc..neymis kitabina göre yapiyolarmis bu mu yani..bi kac test bi kac ölçüm yapip onlem almak varken 3 düşük beklemek mi adil olan..bakin dr hanim siz hala olayin kitap mantik tarafindasiniz...ray illa 16. Haftada tani konulmaz..enfeksiyon basit bi testle onlem alinan bi konu pihtilasma olan bi bayanda her gebelik düşükle sonuclanir bunu birakin 3 gebelik bebek düşünen her bayana yapilmali..buna pahali gozuyle bakan biri olnaniz cok ilginc hangi miktar bu acidan daha onemli olabili ki..ki sunuda belirteyim uzerinize alinacak bisey soylemedim bazi isini bilmeyen dr icin konustum ki bunu cok goren biri alarak sakin bana savunma yapmayin..beni annem isini bilmez drlar yuzunden felc oldu suan sag tarafi tutmuyo..yakin bi ark cocugu özürlü dogdu ..ark annesi ameliyat sonrasi damar dikilmedigi icin ic kanamayla ölümün esigine geldi..daha niceleri..hatasiz kull olmaz ama sen dr san işinin ciddiyetini bilcen ufacik oemleri almadin diye ben gözümün nurunu kaybediyosam o kisi birak dr insan bile olamaz..
Siz kabul etmeseniz de bu dünyada bilim diye,kanıta dayalı tıp diye birşey var.benim size anlattıklarım kanıta dayalı tıbbın gerçekleri.eğer ki her riski sıfıra indirelim mantığıyla tıp uygulanacaksa patlama ihtimalinekarşı bütün apandisitleri almak,ya omzu takılırsa diye korkuptüm bebekleri sezaryenle doğurtmak,aman down sendromu asla olmasın diye tüm gebelere amniosentez yapmak,doğum sonrası risk sıfıra inene kadar lohusayı hastanede tutmak,şekeri olan asla atlanmasın diye değil 24. Haftada 50 gr şeker tesi,daha ilk ayda 100gr şeker testi yapmak,yaşam sınırını geçen her bebeği ya anne karnında ölürse diye doğurtmak gerekirdi.biz hekimlersizin isteğinizin aksine riske dayalı değil kanıta dayalı tıp yaparız.işinize gelmeyebilir,ama yanlış olduğunu kimse söyleyemez.hala bilgi sahibi olduğunuzu düşünmediğimi söylüyorum çünkü zannettiğiniz bilgiye sahip değilsiniz.olmanız için ciddi yayın takip eden,güncel tıp bilgisine hakim biri olmanız gerekir ki bunun için doktor artı kadın doğumcu olmanız gerekir.birşeyi bilmemekten daha tehlikeli olan şey yarım yamalak bilmek maalesef.
Doktor örneklerinize gelince ben size ihmalkarlığı yüzünden haklı dava kaybedilen avukat,rüşvet alıp trafik canavarlarını görmezden gelen polis,öğrencileriyle ilgilenmeyin ve hatta döven öğretmen,örnekleri karıştıran laborant örnekleri verebilirim bir sürü.ama hiçbir zaman trafik kazalarını bir çoğunun sebebi zaten rüşvet yiyen polisler,davaları zaten avukatlar yüzünden kaybediyoruz,yeni neslin kötü halinin sebebi öğretmenler diyegenelleyen cümleler kuramam,dediğim gibi günah alamam,kafama göre genelleyemem
![KK31 :31: :31:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk31.gif)
Son düzenleme: