- Emoji Skoru
- 55
- Puanlar
- 318
- Konu Sahibi gul_levent_
-
çok geçmiş olsunEmbolizasyon yöntemini araştırdım rahimde iltihaplanma falan yazıyor yan etkilerinde.acaba devlet hastanesimi özel hastanelermi tercih edilmeli böyle durumlarda.Niyetlendim yapmaya civanperçemini ama daha da büyür diye denemedim. Embolizasyon yöntemini araştırın isterseniz, % 40 kadar küçülür demişti doktor bana ama kontrolde daha fazla küçülme bekliyorum dedi. Nisan da emar çektireceğim o zaman kesin sonuç belli olur. Çok fazla bekletmeyin benim 6 cm di. Bir yılda 11 cm oldu birde 3-4 cm 3 tanede başka miyomlar vardı.
geçmiş olsun.özele gidecek imkanım yok.Ben özel de yaptırdım ama anlaşması var 1500 lira ödedim
meBen özel de yaptırdım ama anlaşması var 1500 lira ödedim
Niyetlendim yapmaya civanperçemini ama daha da büyür diye denemedim. Embolizasyon yöntemini araştırın isterseniz, % 40 kadar küçülür demişti doktor bana ama kontrolde daha fazla küçülme bekliyorum dedi. Nisan da emar çektireceğim o zaman kesin sonuç belli olur. Çok fazla bekletmeyin benim 6 cm di. Bir yılda 11 cm oldu birde 3-4 cm 3 tanede başka miyomlar vardı.
Bende ameliyat olmadan önce embolizasyon düşündüm ama okuduğum kadarıyla onunda riskleri oluyormuş azda olsa rahimin alınma riski menopoza girme riski gibi ve bendeki gibi saplı miyomlarda uygun değilmiş zamanla saplılar karın boşluğuna düşer ağrılara sebep olabilirmiş.Ayrıca incelenmesi için ameliyattan sonra patolojiye gönderiyorlar embolizasyonda böyle imkan yok sanırım.
Geçmiş olsun .bende benzer durumdayım. Kapalı ameliyat olmak istiyorum ama (10cm lik miyoma ragmen) önceliğim devlet hastaneleri. Ankara yada istanbul da kapalı ameliyat yapan tecrübeli doktor var mı? Bilgin var mı? Bilgilendirirsen sevinirimMerhaba bende yakın zamanda 16 aralık da miyom ameliyatı oldum ameliyat olmam gerektiğini öğrendiğimden beri uykusuz geceler geçirdim bekarım çocuğum yok ve rahim alınma riski olması çok üzdü beni.Malesef olmak zorundaydım karnım şişmeye başlamıştı sık idrara çıkıyordum içerden sanki karnıma bası oluyordu.En sonunda kararımı verdim dokuz eylül üniversitesinde açık ameliyat oldum.İki saate yaķın sürdü rahim dışında 13 cm,6 cm çapında iki saplı miyom, rahim duvarında 2 cm miyom ayrıca yumurtalıkta 3 cm kist almışlar karnımda miyomlardan sıvı birikimi varmış şükür rahim alınmadı kan verme gereksinimide olmamış.Ameliyat biraz zor tabi 15 cm civarı dikiş ilk uyanınca karında yoğun ağrı oluyor.Sonra ağrı kesicilerle hafifliyor.Rahim alınma riski çok az bir risk kanama olursa o zaman.Geçmiş olsun içinizi ferah tutun olumlu düşünün.
Canım çok geçmiş olsun ben izmir de oldum ameliyat hem izmir hem istanbul da kapalı ameliyat yapan başarılı doktor fatih şendağı duydum ama o da devlet de değil sanırımGeçmiş olsun .bende benzer durumdayım. Kapalı ameliyat olmak istiyorum ama (10cm lik miyoma ragmen) önceliğim devlet hastaneleri. Ankara yada istanbul da kapalı ameliyat yapan tecrübeli doktor var mı? Bilgin var mı? Bilgilendirirsen sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?