10 cm çapında kistim, hamile kalamamaktan korkuyorum, bilgilerinizi paylaşırsanız çok

sinem8384

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2010
106
0
96
İzmir
Herkese merhaba ve geçmiş olsun.
Öncelikle, bu gibi hassas konularda böyle bir ortamda sizlerle kounuşup dertleşmek gerçekten çok rahatlatıcı. Herkese teşekkürler.
1 yıllık evliyim ve eylül ayında sol yumurtalığımda 10 cm lik bir kist olduğunu rutin bir kontrol sırasında öğrendim. Çok üzüldüm ve 2 aydır doğum kontrol hapı kullanıyorum. Bunun yanısıra doktorum progestorun tedavisi uyguladı 10 günlük. Mart ayında tekrr doktora gideceğim. Ve doktorum küçülme olmamışsa ameliyat olmam gerektiğini söyledi Başka doktorlara da gittim. Onlar da aynı şeyi söylediler.MRI ve tümör markırı sonuçlarım temiz çıktı çok sükür. 1-2 yıl sonra bebek sahibi olmayı planlıyorduk ama bu durum beni çok tedirgin ediyor ve hamile kalamamaktan çok korkuyorum. Ameliyatlarda bir takım riskler olduğunu biliyoum; üreme organlarındaki yapışıklıklar gibi. Ne yapmam lazım bilemiyorum.:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:
Kistim alınırsa yapışıklık olur mu? ya da tekrarlama ihtimali varmı? bilemiyorum...
BU konuda tecrübesi ya da bilgisi olanlar paylaşırlarsa çok çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler...Sağlıklı günler...

Son düzenleme:
arkadasım geçmiş olsun sogan suyu iç günde 2 kere benim de vardı 2.5 ayda tertemiz oldu hem yumurtalıklara kuvvet verirmiş hemde kist yok olur 1soganı dörde böl 2 bardak skaynamıs suyaat 15 dk kısık ateste kaynat ılınınca iç benim 7.5 cm di 4ay adet olmamıstım o yüzden banada ameliyat dedi iki dr ama sogan yok etti sanada iyi gelecek bak dene tekrar geçmiş olsun korkma sakın

benim de vardı ben de iğneyle kaldım ama gittiğim başka bir doktor kisti olanlara kesinlikle çatlatma iğnesi vurulmaz bu hatayı kim yaptı dedi

Çokk teşekkür ederim Ayna. Ben de duydum soğan kürünü. ama kullandıgım dogum kontrol hapına bı etkısı olur mu dıye dusunuyorum. Yorumun için çok teşekkürler

canım bende daha yeni miyomektomi ameliyatı oldum..benmde raahim içinde 6.5 cm lik bi miyom vardı..yapışıklık riski tabiki var ama bu miyomdan kurtulmalısın bence.benmde çocuğum yok ama doktorumun bana verdiği güvenle ameliyatımı oldum daha 15 gün önce..hiç korkma bence ve ondan kurtulmaya bak...tekrar geçmiş olsun canım

Çok teşekkür ederim Oshlem, morel oldun bana :) Mart ayında gidicem tekrar doktora bakalım ne olucak. Tekrar teşekkürler yorumun için...Sağlıklar dilerim sana da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…