10 buçuk aylık oğlumun uykuları sonunda beni delirtecek :(

Egitim olayini denedim ben. Hem de danismanlik alarak. Ama dayanamadim. Çözümü birlikte uyumakta buldum. Agladiginda gozumu acmadan memei aciyorum :). Rahat ettik.
Kaç aylıksınız canım danışmanlığı kimden aldın kısaca bahseder misin bende bir ara düşündüm ama tlfla uzaktan verilen bir şey nasıl faydalı olabilir diye vazgeçtim fiyatta çoktu tabi kii, uyku eğitimi vermeyi düşünüyorum kendim hatta kvm iki gecedir bizde kızım 6sylık olucak haftaya ve üç haftadır geceleri yarım saate bir kalkar oldu memeye aşırı bağımlı oldu gece çok çok ağlamazsa memeye almadık kucakta ayakta uyuttu kvm aynı yatakta yatıyordum artık yatmıcam gece çok zorlasa da inşallah o gücü bulurum ve memeyi vermem çünkü koz olarak kullanmaya başladı dikkat edin sizde memeyi vermek cazip geliyor biliyorum ama çok zor sonrası
Canım sen verdin mi şimdi benim kızım 6aylık oldu sayılır gece kaçta yatarsa yatsın sabah 6-7de uyanıyor gece zaten saat başı yarım saate bir uyanıyor uykuyu alamayınca 8de uyuyor geri bazen iki bazen üç saat ama gene uyanıyor ben uyusun diye emziriyorum hemen bunu yapmamalı mıyım acaba sonra biraz duruyo tabi gene uyku gelio uyuyo gebe iki saat aslında uyanıyor bir saat sonra ama ben uykusunu alamadı zaten deyip hemen uyanınca emziriyırum geri uyuyor yani bizde gece uykuyu alamayınca gündüz benim desteğimle tamamlama var ben gündüzden değil gece uykusundan başlamak zorundayım bu durumda kvm kaldı iki gece artık gece emzirmeden uyutmayı başarırsam bir haftaya bir düzen oluşur sanki inşallah sende paylaşırsan çok iyi olur

Öncelikle bir düzeni kurmalı. Sabah 6-7 de uyanması çok iyi. 6 ay için Easy rutini uygun. Eat(beslenme) aktivite sleep(uyku) yourtime(annezamanı). Sabah uyanır ve emzirirsiniz. Oyun oynarsınız. 2-2,5 saat sonra uyur. En az 1 en çok 2 saat. Uyanır aynı şekilde devam eder bütün gün. 5 ten sonra uyutmayın. En geç 8-8.30 uyumuş olmalı. Uyku rutini yoksa oluşturun. Alt değiştirme-pijama-yatakta oyun-kitap okuma-uyku gibi. Emzirme rutinin herhangi bir yerine girebilir ama memede uyumasın. Memede uyursa altını açarak yada ayaklarını gıdıklayarak uyandırın. Ondan sonra yatağına yatırın. Gece 11-12 civarı dreamfeeding yapabilirsiniz. Gece toplamda 2 beslenme yeterli gelecektir. Bunlar harici uyandığında emzirmeden yatağından çıkarmadan tekrar uyutun. En çok 2 haftada düzene girecektir. Uyutmak için şu an bence size en uygun yöntem şşpat olacaktır. İyi uykular deyip yatağına yatırın ve sırtına pat pat vururken piş piş yada eeee diyin yada ninni de söyleyebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa sorabilirsiniz. Uyku eğitimi konusunu çok araştırdım. 3 yöntem denedim bebeğimde. Ferber kesinlikle bize uymadı. Şşpat işe yaramıştı ama şanssızlık eseri yarım kaldı. Şu an Kim west yöntemi ile ilerliyoruz. 13 ay sonrası uyku düzeni değiştirme ihtiyacı doğdu ve dolayısıyla yönteme sıfırdan başlamak zorunda kaldık. Uyku eğitimi işe yarıyor fizyolojik bir problem yoksa.

Her zaman altıda uyanmıyor sorun o malesef gece 5te uyanıp yatakta takılıyor sonra ağlıyor uykusunu almış oluyor güya şanslı isek bir saat sonra uyur gene buna rağmen günde üç uyku rutinimiz var çok kötü durumda değil ama sıkıntı çok sık uyanması ve memeye bağımlı olması o da bizim sarılık öykümüz var çok uzun süren ondan yadigar ama artık düzeltmek istiyorum ne kadar sabredersen olur bu iş kendime gaz veriyim biraz:) şşşpatta ağlarsa kucağıma alabiliyorum değil mi

Tabiki alabilirsiniz. Hiçbir uyku yöntemi ağlatmayı desteklememeli. Sadece bunu oyuna çevirmesine izin vermeyin. Mümkün olduğu kadar yatakta sakinleştirmeye çalışın. Telkinde bulunun annecim ben burdayım yanındayım gibi. Sakinleşmezse o zaman kucağınıza alın. Sabah 5 te uyanma durumunda 6 yı geçene kadar uyutmaya çalışın mutlaka. 6 yı geçti ve hala uyumadıysa dramatik uyandırma yapın. Yani odadan çıkın. 10 a kadar sayın ve günaydın şarkısı söyleyerek odaya tekrar girin ve kucağınıza alın. Bu şekilde 5 te uyandığında saatin erken olduğu mesajını alacaktır. Yine de zaman zaman çocuklarda oluyor maalesef. Eğer herşeye rağmen gece çok sık kalkmaya ve sabah erken uyanmaya devam ederse gündüz uykusunu 2 uykuya çekerek uyku aralığını açmanız gerekir. 2 hafta sabretseniz aradaki farkı görecek ve asla geri dönmek istemeyeceksiniz. 3 günde sorun ortadan kalkma sinyalleri verecektir. Ama birşeyden emin olun bir noktada herşey başa dönmüş hissi verecek işte kilit nokta orası. Şakın pes etmeyin.

Ben 10 aylikken denedim. Ama sadece 1 gun dayanabildim. Cok agladi ve aglatmak istemedim. Danismanlarin tamami aglamadan olmaz dedi. Ben de aglamasina dayanamadim.
Su an 14 aylik kizim. Uyku olayi da biraz mizac meselesi. Yurumeye baslayinca rahat ettim ben. Bir de tek uykuya düştü artık. Tavsiyem eger çalışmıyorsan al bebegini koynuna yat olacak benim. Biz artik birlikte yatiyoruz ve ikimiz de cok mutluyuz. Dogal ebeveynlikle ilgili okuyorum bu aralar ve cok etkileniyorum.

Herkesin içgüleri farklı oluyor sanırım ben aynı yatakta yatıyordum ama şimdi yatak yani beşiği var orda yatırıyorum gece uyanmalar da biraz azaldı meme istiyordu her ağladığında vermedim hasta olduk gerçi ondan dolayı aksama oldu ama pes etmicem inşallah çalışıyorum ama ücretsiz izin aldım

İrlandalı anne varmış duydunuz mu onun semineri olacakmış gitmeyi düşünüyorum fayda eder mi bilmiyorum gerçi de

İrlandalı anne varmış duydunuz mu onun semineri olacakmış gitmeyi düşünüyorum fayda eder mi bilmiyorum gerçi de
İrlandalı annenin postlarından çok şey öğrenebilirsiniz. Seminerde farklı ne anlatabilir bilmiyorum. Baldan anne ve uyku meleğinden de çok şey öğrenebilirsiniz. İlk uyku eğitimini baldan anne postları sayesinde vermiştim sonra İrlandalı anne sayesinde bir düzeni iyice oturttum ve şu an uyku meleği videoları ile uyku eğitimi veriyorum. İnternette araştırdığınızda çok yararlı bilgilere ulaşabiliyoruz.

Peki ne kadar bir zaman da oluyor düzen ksç ayı gözden çıkarmam lazım 6aylık olcaz üç gün sonra

Peki ne kadar bir zaman da oluyor düzen ksç ayı gözden çıkarmam lazım 6aylık olcaz üç gün sonra
İlk aşama uyku ve beslenme saatlerine alıştırmak. Sonra gece uykusu düzeni kurmak ve en sonda uyku eğitimi vererek kendi kendine uyumasını sağlamak. En az 1 ayı gözden çıkarmalısınız. Tam anlamıyla oturması 2 ayı bulabiliyor. Öncelikle 3 gün süresince uyku ve beslenme saatlerini yazmalısınız. Zaten belli bir düzeni varsa bu aşamayı es geçebilirsiniz. Sonra akşam uykusuyla işe başlayabilirsiniz. Kendinize uygun yöntemi seçin ve gündüz en az 2 saat uyuyarak uykusunu aldığı günün akşamında pışpışlayarak, yatır kaldır yaparak yada sandalye metoduyla başlayın. Gece uyanmalarında 2 defadan fazla beslemeyin çünkü artık ihtiyacı yok. Gece beslenme saati dışında uyanırsa seçtiğiniz yönteme göre yol izlersiniz. İrlandalı anne oğluna nasıl uyku eğitimi verdiği ile ilgili paylaşımlar yapıyor gün gün. Ona bakarakta bir fikir edinip kendinize uyarlayavilirsiniz

Tesekkur ederim o zaman son aşamadayım ben uyku eğitimi kısmı inşallah iyi olur:=

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…