Instagram'dan birçok şey okuyorum bununla ilgili ama birkaç defa denedim pes ediyorum hemen çünkü inanamıyorum onun düzene gireceğine. Yavaş yavaş ayaktan bırakıyorum, sallamayı azaltıyorum ama olmuyor. Beşiginde pıspışlamaya çalışıyorum yok kalkıyor yerinde durmuyor. Sanırım en sonunda danışmanlık almam gerekecek. Ücretleri çok değildir umarımYapabilirseniz uyku eğitimi verin. Bir çok kişi bu şekilde bebeklerinin uykusunu düzene sokuyor.
Yöntemleri araştırarak kendiniz de verebilirsiniz yada profesyonellerden para karşılığı yardımda alabilirsiniz. En ünlüsü Pınar sibirsky diye biliyorum.
Ozaman tek tek arayıp şansımı denemeliyim sanırım çünkü artık canıma tak etti. Uykusuzluk feci yıpratıyorBir çok uyku danışmanı var. Hepsiyle görüşürsünüz tek tek. size duruma göre fiyat teklifi sunuyorlar sanırım. ben de bir ara alayım diye düşünmüştüm ama şimdilik çok uyku sıkıntısı çıkarmıyor bakalım.
Birde uyku eğitiminde kararlı olmak gerekiyormuş :) pes etmeyecekseniz bu işe girişin
Neredeyse biberon, emzik koleksiyonu oluştu evde farkında olmadan. Yok almıyor atıyor. Biberonla sadece su içiyor başka bir şey kabul etmiyor katiyen :/ İlk aylarda süpürge sesiyle uyutuyorduk ama onu da bıraktı. Şimdi zar zor emerek sallayarak kısa uykular yapıyor işte. :/ rabbim herkese kolaylık versin. Sabır cok onemliAllah yardımcın olsun bacım....
Keşke bildiğim bi yöntem olsa desem emzik alsa iyiydi birazda huy meselesi sanırım ama emin ol bu şekilde gitmez hep büyüdükçe huyları da değişecek hep böyle kalmaz atak dönemlerindede çok huysuz oluyolar
Benim oğlumda 10 aylık ilk 5-6 ay bizde gaz kabızlık ve kusmalardan çok çektik onlar bitti derken başka huysuzlukları çıktı daha hiç dişi bile yok uykuya zor dalıyor kucakta ayakta durarak sallanmak istiyor kollarımda hal kalmadı ev harici bir yere gitse uyumuyor bende çok zorlanıyorum yakında inşAllah yolculuğu çıkıcaz napıcam bilmiyorum hasta bide çocuğum eşim illa götürecek sinirlerim bozuluyo...
Halimize şükür yinede böyle çocukları büyütmek dahada zor
Rabbim sizede bizede kolaylık versin farklı çeşit emzik denedinmi hiçbirini tutmadımı nukun kauçuk emziği varmış bazı anneler onu önermişti tutmayan bebekler tutuyo demişlerdi
bilemem ama istersen bide onu dene
Süpürge fön sesiyle falan uyumuyormu
Benim oglum da böyleydi en son otomatik beşik sallama aprati aldık rahat ettimMerhaba,
Oğlum ilk aylarda kolik ve aşırı gazlı bir bebekti. Şimdi kolik ve gaz sorunumuz kalmadı şükür ama uykuları düzene gireceği yerde 3.aydan itibaren daha da bozuldu. 11de uyursa 1 buçukta kalkıyor ve en uzun uykusu bu, sonrası hep saat başı ve sabah 6 buçukta ayılıyor gerisi ayakta ya da beşikte sallanarak. Ne o uykudan bir şey anlıyor ne ben. Artık sinirlerim yıprandı. Belim sırtım feci ağrıyor çünkü saat başı kalkıp yataktan alıp emzirip tekrar yerine koyuyorum. Emmeden asla uyuyamıyor. Ya emecek ya sallanacak. Gündüz en uzun uykusu 40 dakika. Ne yapmam gerek? Artık psikolojim yıprandı. 10 aydır tek bir gün bile kesintisiz uyumadim. Kesintiyi bırakın 2-3 kez kalkıyo olsa ona da razı olucam.. hiç bir şekilde biberonla mama da almıyor, alsa bir gece eşime verip azcı k dinlenebilirdimAçlık değil meselesi bu arada, yatmadan muhallebi de yese türlü türlü sey de yese illa uyanıp emecek.
Canım ek gıdası ve kilo alımı iyiyse gece emzirmeyi kes nası olsa uyanıyorsun meme verme ağlarsa uyanırsa da bir kaç gece idare et öyle öyle bırakır hep öyle diolar bnde gece çok kalkıyorum şu uyku eğitimini denicem onda da kar etmezse Bi şekil denicem sen naptın uyku eğitiminiAh ahh, dün 1 yaşına girdi. Hala aynı :') duygularım karıştı artık. Evet çoğu kişinin bebeği artık bu ayda gece beslenmeye ihtiyac duymuyor. Duysa bile hadi en fazla 3 kere kalksın! Saat başı acıkacağını sanmıyorum oğlumun. Gündüzleri okadar iştahli bir çocuk olmadığına göre :l Uyuyor memeden alıp yatırıcam direk aglıyor. Istegi orda uyumaya devam etmek. Keske uykuya hic ihtiyacım olmasaydı ama ben de insanım1 yaşı böyle hayal etmiyodum. Bana sanki 1 yaşına gelince her şeyi düzelecek gibi geliyordu. Ama gün gectikçe katlanılmaz bi hal aldı bu uykular..
Bütün yanıtları okumadım ama tek çare uyku eğitimi. Ağlatarak falan değil. Zaten öyle bir eğitim de verilmemeli o ayrı. Öncelikle gündüz uykularını düzene sokmalısınız. Ama bünün için sabır ve istikrar önemli. 2 hafta gece gündüz bununla uğraşmalı hatta başarana kadar sosyal hayatı rafa kaldırmalısınız. Oğlum 1 yaşında ve şu an yatağına yatırırım gündüz ve gece farketmez en fazla 10 dakika eee eee derim ninni söylerim yatağının yanında ve uyur. Gece en çok 1 defa uyanır mamasını içer ve uyur. Gündüz 1 er saatlik iki uykusu var. Şu an ciddi bir enfeksiyon geçirdiği halde uyku düzeni değişmedi. Başaramam demeyin kendinize güvenin yapabilirsiniz.Ah ahh, dün 1 yaşına girdi. Hala aynı :') duygularım karıştı artık. Evet çoğu kişinin bebeği artık bu ayda gece beslenmeye ihtiyac duymuyor. Duysa bile hadi en fazla 3 kere kalksın! Saat başı acıkacağını sanmıyorum oğlumun. Gündüzleri okadar iştahli bir çocuk olmadığına göre :l Uyuyor memeden alıp yatırıcam direk aglıyor. Istegi orda uyumaya devam etmek. Keske uykuya hic ihtiyacım olmasaydı ama ben de insanım1 yaşı böyle hayal etmiyodum. Bana sanki 1 yaşına gelince her şeyi düzelecek gibi geliyordu. Ama gün gectikçe katlanılmaz bi hal aldı bu uykular..