10 buçuk aylık oğlumun uykuları sonunda beni delirtecek :(

Ela6167

Şurişk'imi
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2016
449
200
33
Merhaba,
Oğlum ilk aylarda kolik ve aşırı gazlı bir bebekti. Şimdi kolik ve gaz sorunumuz kalmadı şükür ama uykuları düzene gireceği yerde 3.aydan itibaren daha da bozuldu. 11de uyursa 1 buçukta kalkıyor ve en uzun uykusu bu, sonrası hep saat başı ve sabah 6 buçukta ayılıyor gerisi ayakta ya da beşikte sallanarak. Ne o uykudan bir şey anlıyor ne ben. Artık sinirlerim yıprandı. Belim sırtım feci ağrıyor çünkü saat başı kalkıp yataktan alıp emzirip tekrar yerine koyuyorum. Emmeden asla uyuyamıyor. Ya emecek ya sallanacak. Gündüz en uzun uykusu 40 dakika. Ne yapmam gerek? Artık psikolojim yıprandı. 10 aydır tek bir gün bile kesintisiz uyumadim. Kesintiyi bırakın 2-3 kez kalkıyo olsa ona da razı olucam.. hiç bir şekilde biberonla mama da almıyor, alsa bir gece eşime verip azcı k dinlenebilirdim Açlık değil meselesi bu arada, yatmadan muhallebi de yese türlü türlü sey de yese illa uyanıp emecek.

Yapabilirseniz uyku eğitimi verin. Bir çok kişi bu şekilde bebeklerinin uykusunu düzene sokuyor.
Yöntemleri araştırarak kendiniz de verebilirsiniz yada profesyonellerden para karşılığı yardımda alabilirsiniz. En ünlüsü Pınar sibirsky diye biliyorum.

Instagram'dan birçok şey okuyorum bununla ilgili ama birkaç defa denedim pes ediyorum hemen çünkü inanamıyorum onun düzene gireceğine. Yavaş yavaş ayaktan bırakıyorum, sallamayı azaltıyorum ama olmuyor. Beşiginde pıspışlamaya çalışıyorum yok kalkıyor yerinde durmuyor. Sanırım en sonunda danışmanlık almam gerekecek. Ücretleri çok değildir umarım

Bir çok uyku danışmanı var. Hepsiyle görüşürsünüz tek tek. size duruma göre fiyat teklifi sunuyorlar sanırım. ben de bir ara alayım diye düşünmüştüm ama şimdilik çok uyku sıkıntısı çıkarmıyor bakalım.
Birde uyku eğitiminde kararlı olmak gerekiyormuş :) pes etmeyecekseniz bu işe girişin

Ozaman tek tek arayıp şansımı denemeliyim sanırım çünkü artık canıma tak etti. Uykusuzluk feci yıpratıyor Bugün biraz kendim çabalayacağım bakalım. Pes etmeden inşallah...

Allah yardımcın olsun bacım....
Keşke bildiğim bi yöntem olsa desem emzik alsa iyiydi birazda huy meselesi sanırım ama emin ol bu şekilde gitmez hep büyüdükçe huyları da değişecek hep böyle kalmaz atak dönemlerindede çok huysuz oluyolar
Benim oğlumda 10 aylık ilk 5-6 ay bizde gaz kabızlık ve kusmalardan çok çektik onlar bitti derken başka huysuzlukları çıktı daha hiç dişi bile yok uykuya zor dalıyor kucakta ayakta durarak sallanmak istiyor kollarımda hal kalmadı ev harici bir yere gitse uyumuyor bende çok zorlanıyorum yakında inşAllah yolculuğu çıkıcaz napıcam bilmiyorum hasta bide çocuğum eşim illa götürecek sinirlerim bozuluyo...
Halimize şükür yinede böyle çocukları büyütmek dahada zor
Rabbim sizede bizede kolaylık versin farklı çeşit emzik denedinmi hiçbirini tutmadımı nukun kauçuk emziği varmış bazı anneler onu önermişti tutmayan bebekler tutuyo demişlerdi
bilemem ama istersen bide onu dene
Süpürge fön sesiyle falan uyumuyormu

Neredeyse biberon, emzik koleksiyonu oluştu evde farkında olmadan. Yok almıyor atıyor. Biberonla sadece su içiyor başka bir şey kabul etmiyor katiyen :/ İlk aylarda süpürge sesiyle uyutuyorduk ama onu da bıraktı. Şimdi zar zor emerek sallayarak kısa uykular yapıyor işte. :/ rabbim herkese kolaylık versin. Sabır cok onemli ama insanız işte bazen dayanılmıyo

Benim oglum da böyleydi en son otomatik beşik sallama aprati aldık rahat ettim

11 aylik alerjik bebeğim aynen anlattığıniz gibi. Evde 6 tane emzik var, oyuncak olarak kullanıyoruz. Biberonla sagdığım sütü vermek istemiştim daha küçüktü ama midesi dolsa da uyumak için ille emmek isterdi. Ben de biraktim biberon teklif etmeyi.

Bizimki alerji kaynaklı gaz sancısı çekiyor, belki karnı da agriyordur yavrumun bilemiyorum. Bazen akşam dokuzda bazen gece yarısı geciyor gece uykusuna. İlk iki saat kesintisiz uyuyor. Tam ben uyuyayım diyorum koyuyorum kafayı, hah daldım demeden ağlıyor oturuyor yataga. Kucağıma alıyorum sinirleniyor belini arkaya atıyor yatakta kalmak istediği için. Doğduğundan beri ayakta sallanmak istemedi ama caresizlikten ayağıma alıyorum belki uyur diye. Kafasini yastığa koydugum an yıkıyor ortalığı. İki yastığı rampa gibi ayağıma koyup yüzükoyun üstüne yatiriyorum ama oyle klasik sallama değil, hem sağ sola aynı zamanda yukarı aşağı titresimli olacak, nadiren öyle dalıyor. O da olmadı yastiga yüzükoyun yatırıp tepsi tutar gibi kucagima aliyorum, bu sıcakta yüzümden terler suzulurken turluyorum evi 9 kilo bebekle. En az 15 dakikada uyuyor. Onu uyandırmadan yatirayim sesimi yavaş yavaş alcaltarak bir müddet ninni soyleyip kendim dalayim diyene kadar yarım saat geçmiş oluyor. Cogu zaman bunlarin hicbirini kabul etmiyor ve emziriyorum. Uzun uzun emiyor, agzindan memeyi çekince agliyor, tekrar veriyorum, bir süre sonra yeniden cekiyorum, arkasını donup uyumaya calisiyor ama iki üç dakika sonra dalamadigi için agliyor. Mecburen yine basa donuyoruz, aliyorum yastiga yuzukoyun, artik ne zaman uyursa. Ve biz bunu onun 9 benim 6 saatlik uykumda en az 3 kere yasiyoruz. İlk iki saat uykusundan sonra kimi zaman saat basi, kimi zaman on dakikada bir uyaniyor. Yani iyi gununde bile kafadan iki saatini ayakta geçiriyorum o 6 saatin. Bir de kendim uykuya dalma sorunu yaşıyorum ustune. Simdiye kadar hiç kesintisiz 3 saat uyumadım. Eşim de sabah 6da evden çıkıyor, bir gün uyandırmasa bir gün ütü yap bir gün su nerde bu nerde niye uyandiriyor. Tek tesellim son on gündür gündüz desteksiz bir buçuk saat uyumaya baslamasi.

Daha yazamadigim ama sizin de başka bir çok anne gibi yasadiginizi bildiğim zorluklar yaşıyorum sadece uykuyla ilgili. Yalnız olmadığınızı bilmeniz biraz moral olur diye yazdım bütün bunları. Sabretmek zorundayız, inşallah azalarak bitecek her şey bir gun. O gün geldiğinde çocuklarımız da biz de unutacagiz kötü günleri.

Unutmadan, alerji sinsi sinsi ilerleyip farkedilmeyebiliyor ve uykusuzluğa da sebep olabiliyor. Tedbiren alerjisi var mı araştırın sterseniz.

Allah yardımcımiz olsun.

Son düzenleme:
Gece emmelerini artık kesmek lazım. Benim oğlum da böyleydi geçen haftaya kadar. Çok yerde okumuş olmama rağmen anca geçen hafta dank etti :) gece memeyi bıraktım, uyandığında şişe ile su içirip sallayıp geri uyutuyorum. En azından 3-4 saat kesintisiz uyuyabiliyor artık. Sabah karşı 2 saat bacağımda uyuduğu da oluyor ama en azından o kesintisiz uyuduğunda ben de uyuyabiliyorum.

Ben pek beceremedim üşengeçlikten ama uyku rutini de oluşturun, o çok yardımcı oluyor. Ben sallarken müzik açıyorum, müziği duyunca çırpınmaktan vazgeçip uyku moduna geçiyor bir süre sonra mesela :)

Egitim olayini denedim ben. Hem de danismanlik alarak. Ama dayanamadim. Çözümü birlikte uyumakta buldum. Agladiginda gozumu acmadan memei aciyorum :). Rahat ettik.

Arkadaslar uzun suredir buralara ugrayamadim. Oglumla halen daha ayni surecleri yasiyoruz. Hic bir degisiklik yok. Eylulun ikisinde 1 yasina girecek. Geceleri sayamadigim kadar fazla uyaniyor. Emiyor yatiriyorum bazen agliyor salliyorum besigini. Sonra ayni dongu devam. Desteksiz uyutma yontemlerine bakiyorum deniyorum yok olmuyor. Canima tak etti. Sinirim hat safhada cunku gece uykusuzum. Yaklasik 1 senedir uyumuyorum desem yeri artik. Bedenim hep yorgun. Goz altlarim cokmus durumda. Memeden kesemiyorum yanimda yardimci olacak kimsem yok. Memleketimde degilim. Esim okadar yardimci olamiyor... Gece uyaninca sevgiyle yaklasip kucagimda uyutup yerine koyayim diyorum o da olmuyor. Agliyor illa emecek. Gunduz de zaten uykusu olmasina ragmen savasarak uyutuyorum resmen. Psikolojim ciddi anlamda bozuldu. Bazen dusunuyorum hasta olsam hastanede kalmak zorunda kalsam, 1 gece uzaklassam uyusam. Dusunun bunu dusunuyorum. Ne kadar sacma degil mi? Ama oluyor iste..

Ve bir kisi alerjik olabilir demis fakat mumkun degil. Yani oglum icin. Ilk aylarda sut ve sut urunlerine alerjisi cikmisti fakat minimum duzeyde. Yani doktorlarin dedigime gore onu rahatsiz etmeyecek ve ileriki aylarda duzelecek duzeyde. Bir sure ben diyet yapmistim emzirdigim icin fakat degisiklik olmamisti. Yani sanirim benim oglumun yapisi bu. Uykuyu sevmeyen, huysuz... Bazen dusunuyorum hamileligimde cok mutsuzluklar yasadim cok krizler gecirip cok agladim. Ben mi hataliyim? Kendimi sucluyorum. Baskalarina bakiyorum buyuturken rahatlar, uykulari duzenli, istahi iyi. Artik dayanamiyorum. Esime catiyorum surekli. Beni anlamadigini hissediyorum vs..

Tam aradığım başlık benim kızımda haftaya 5aylık olucak doğduğu günden beri ilj 25"gün hariç uyku sorunu yaşıyoruz sarılık olmuştu ondan uyansıramıyorduk daha doğrusu uyumuyorsun gene mızır mızır Du memede uyuyordu biberon kaşık hiç bir şeyde almıyordu son ay daha da çok kalkar oldu milletin çocuğu gün batınca yatıomuş sabah kalkıyomuş hep bunu duyuyorum nspayım ne güzel onlar için de benim kızım böyle uyku eğitimi yapıcam en azından denicem çünkü böyle de çok kalkıyorum ama öğretmenim seminerden sonra izin alıcam o zamana kadar iki hafta sonra yani, uykuya da geç geçiyoruz gece dün on iki de uyudu iki saat sonra uyandı sonra şaka gibi 20dk sonra memede uyuyor destekli yani ve uyumadan önce emdi iji saat sonra gene baya emdi ya doymuyor ya da cidden o sürede acıkıyor bilmiyorum

Ah ahh, dün 1 yaşına girdi. Hala aynı :') duygularım karıştı artık. Evet çoğu kişinin bebeği artık bu ayda gece beslenmeye ihtiyac duymuyor. Duysa bile hadi en fazla 3 kere kalksın! Saat başı acıkacağını sanmıyorum oğlumun. Gündüzleri okadar iştahli bir çocuk olmadığına göre :l Uyuyor memeden alıp yatırıcam direk aglıyor. Istegi orda uyumaya devam etmek. Keske uykuya hic ihtiyacım olmasaydı ama ben de insanım 1 yaşı böyle hayal etmiyodum. Bana sanki 1 yaşına gelince her şeyi düzelecek gibi geliyordu. Ama gün gectikçe katlanılmaz bi hal aldı bu uykular..

Canım ek gıdası ve kilo alımı iyiyse gece emzirmeyi kes nası olsa uyanıyorsun meme verme ağlarsa uyanırsa da bir kaç gece idare et öyle öyle bırakır hep öyle diolar bnde gece çok kalkıyorum şu uyku eğitimini denicem onda da kar etmezse Bi şekil denicem sen naptın uyku eğitimini

Bütün yanıtları okumadım ama tek çare uyku eğitimi. Ağlatarak falan değil. Zaten öyle bir eğitim de verilmemeli o ayrı. Öncelikle gündüz uykularını düzene sokmalısınız. Ama bünün için sabır ve istikrar önemli. 2 hafta gece gündüz bununla uğraşmalı hatta başarana kadar sosyal hayatı rafa kaldırmalısınız. Oğlum 1 yaşında ve şu an yatağına yatırırım gündüz ve gece farketmez en fazla 10 dakika eee eee derim ninni söylerim yatağının yanında ve uyur. Gece en çok 1 defa uyanır mamasını içer ve uyur. Gündüz 1 er saatlik iki uykusu var. Şu an ciddi bir enfeksiyon geçirdiği halde uyku düzeni değişmedi. Başaramam demeyin kendinize güvenin yapabilirsiniz.

Merhaba! Dünden itibaren memeyi kesmeye başladım. Gündüz zaten aramadığı için bir kere emzirdim. Gece olunca 11 gibiydi muhallebi yedirdim yatırdım. 1de uyandı ve kucağıma alıp gezdirdim uyuyakalınca yatırdım. 3 buçukta uyandı yine emzirmeden ayağımda sallayıp yatırdım. 5 bucukta kalktı Biraz meyve pürem vardı ondan yedi uyudu ve 7 45te uyandı. En azından saat başı kalkmadı memnunum. Bugünde bir kere emdi öğlen. Gece yine aynı şekilde devam edeceğim. Gündüz uykusunu 2 kere yaptı bugün ve ilkini 1 saat uyudu şimdi yine 45 dk olmuştur uyanmadı. Normalde yarım saat 40 dakikayı geçmez. Umutlanmak istemiyorum hemen ama umarım yaptığımın bir sonucudur ve bu gece 2 saatlik uyumaları umarım artar. Bazen vicdan azabı çekiyorum emzirmeyi kesmeye çalıstığım için ama gece çok zorlamadı diyebilirim. İkimiz içinde zor oluyordu. O gece uykuyu alamadıgı için gündüzleri huysuzdu ve iştahsız oluyordu ek gıdaya karşı. Umarım değişir bir şeyler. Bu arada kilo alımı ve gelişimi çok iyi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…