10 aylik bebek sendromu

zillikedi

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2016
1.575
3.089
Selamlar hanimlar, pekcok kez bebegi 10 ay civari olan annenlerin bitmislik depresyon bunalmislik dertlerini okudum burada. 1 haftadir minik masum bebegim gitti cilginlar gibi bagiran sebepsiz aglayan bebek arabasina asla oturmayan yemek yemeyen cok farkli bir bebek geldi.
Aslinda rahati yerinde 3 haftadir yazliktayiz ev duzeni degismedi. Sirf onun icin otel tatili filan dusunmedik. Deniz kum saatlerce onunla vakit geciriyoruz. Yorulsun oynasin acilsin diye. Babasi da ben de hep ilgiliyiz ama gelin gorunki son 1 haftadir bebegimizi taniyamiyoruz. Kahvalti ogle yemegi aksam yemegi ne versem reddediyor. Henuz disleri cikmadi baktim dis filan da geldigi yok. Agzina bisey gotursem basiyor cigligi aglamayi. Asla bebek arabasina oturmuyor bebegi babasi arabayi ben getiriyorum az gezintiye ciksak. Bebegim depresyon da mi sicaklardan mi boyle ne yapabilirim, bana bir akil verin lutfen.

Sıcaklar, depresyon değil bence.Büyüyor,değişiyor. Siz de ona ayak uydurursanız daha kolay olur. Mesela benim kızım 17 ay gündüz bebek arabasında uyudu. Bir de pandemiye denk geldi. 17. Ay sonunda bir gün bebek arabasında uyumadı. Hemen tarz değiştirdik. 18. Ayda bebek arabasında oturmayı reddetti. Gidip ebeveyn kontrollü bisiklet aldık. Yani değişimlerine direnmedik.İnanın ki iyi yada kötü her huy değişimi geçici

Siz bir doktora götürün...Belli ki bir sorunu var ve gözle göremiyorsunuz..Bizim diş olayları 5. aydan itibaren başlamıştı buarada...Yemek reddide olmuştu..Belki baska bir ağrı ve sancısıda vardır...

Özellikle 10. ayda uğraştığım aklıma gelen tek şey diş çıkarma sorunlarıydı..

Netleşirse durumunuz bize de bilgi verin lütfen

Büyüme atağında olabilir.. Bebeğiniz az kalmış yürüyecek..

Dişleri daha görünmüyor olabilir fakat bir hazırlık süreci vardır diş etleri ağrıyor olabilir. Taze soğan veya dolapta soğutulmuş tatlı kaşığı verin eline diş etlerine sürsün rahatlatır.

Gittiģiniz yere alışamamış olabilir yatağını istiyor yada denize falan sokuyorsanız gazı olabilir.

Hasta değilse büyüme atağındadır muhtemelen, harika haftalar uygulamasını öneririm size.
Hic uygulamadan takip etmek aklima gelmemisti cok iyi fikir, tesekkur ederim. Aslinda gebelikte happy mum cok iyi geliyodu. Ben bunu deneyim

Yola cikmadan 9. Ay kkk asilani yaptirdim. Doktor kontrolune goturdum. Disleri icin genetik faktorler kendiliginden cikmasini bekliyecegiz demisti. Hergun bakiyorum dislerde bir degisim goremedim.
Tutunarak kalkma cabasinda surekli oturmayi da reddediyor yemek yemeyi de. Once hayir derken basini ceviriyodu simdi cigliklar kiyametler. Istedigi yapilana kadar bagiriyor hatta Sinirden saclarini cekistiriyor kendini geriye atiyor.
Dis gelse ben de rahatlicam artik keske onun tribi olsa hastalik olmasa. Bir doktor kontrolunde yarar var sanirim

Asla mutlu edemiyorum agzina ne gotursem suc. Yesil sogani denedim kokladi atti. Kasik yada kasiyicilari da bogazinin gerisine itip ogume yapiyo. Silikon kasigi bile veremiyorum eline.
Buyume atagi yasadigini goruyorum aslinda surekli koltuktan tutunup ayakta durmak istiyo. Oturtunca agliyo. Ayakta durmaktan yorulunca dusup yine agliyo. Ya inanilmaz bi durum, esimle eve mi donsek diyoruz artik. Bugun yemekte bi o yedi bi ben. Yemegi neremize yedik belli degil, beni yiprattigi icin hicbiseyden zevk alamaz oldum

Dişleri icin diş kasiyicisini buzdolabina koyup soguk sekilde eline verebilirsiniz. Eger kendisi tutmuyorsa siz tutun bir sure agzinda. Granül seklinde satilan urunler var alman papatyali olan(marka hatirlamiyorum) biraz pahali ama cok faydasini gördüm. Jel formunda olanlari doktorum tavsiye etmemisti

Merhabalar benimki neredeyse 9 aylık olacak son 3 aydır bu durumda ve bizimkininde dişleri hiç çıkmadı,çok aktif bir bebek ancak aşırı sinirli,uykuya gecmede sorun ve yemek yemede red hepsi birarada aynı durumlardan muzdaribim

Kulak ağrısı olabilir mi? Kulağına su kaçmış falan? Bir akrabamizin kızı 5 ay ağlamış meğer kulağı ageiyomus orta kulak iltihabı bı doktora götürün isterseniz

Bence atak haftasinda. Benim bebegim atak haftasinda bölüm sonu canavarina donusuyor. Merak etmeyin 7-10 gun icinde duzelir
Ilkkez bu kadar sert bi gecis goruyorum. Bu sabah wc ye gidemedim ya nereye biraksam yerinde durmuyo agliyo evde biri yoksa ne yemek yapilir ne banyo. Umarim duzelir cunku ben cok yoruldum

Kulak ağrısı olabilir mi? Kulağına su kaçmış falan? Bir akrabamizin kızı 5 ay ağlamış meğer kulağı ageiyomus orta kulak iltihabı bı doktora götürün isterseniz
Kulaginda akinti kasinti yok hic dokundugu gormedim ama kontrolde baktirirm doktora. Tesekkur ederim

Her ne kadar belli olmasa da ben diş diyorum çünkü diş çıkarma evresinde çocuğumuzu alıp yerine bambaşka çocuk veriyorlar sanki insan taniyamiyor
Disleri ciksa sevinicem artik. Annem sordum benimki 7. Ayda cikmis esimi bilmiyorum. Doktor beklicez endiselenme dedi ama akranlarinin en az 6 disi var bizde esame yok. Keske dis olsa

Ilkkez bu kadar sert bi gecis goruyorum. Bu sabah wc ye gidemedim ya nereye biraksam yerinde durmuyo agliyo evde biri yoksa ne yemek yapilir ne banyo. Umarim duzelir cunku ben cok yoruldum
Oncesinde duruyor muydu ya gerçekten cok sanslisiniz. Benim bebegim asla tek durmaz. Tuvalete giderken cizgi film aciyorum hem izleyip hem agliyor kendini bu konuda baya gelistirdi. Insallah sizin bebeginiz duzelir. Bebegin disine mutlaka soguk uygulama yapin cok rahatlatıyor. Atak haftalarina da googledan bakabilirsiniz. Dogum haftasina gore duzeltme yapacaksiniz. Atak haftalari 40 haftalik dogan bebeklere gore hesaplaniyor

Yazliktayiz dediniz yaa aklıma denizde su kaçması falan geldi
Aslinda golgelikli simit model bi simitle yuzuyo gunde 2 kez 15 dk filan suya bacaklari ve poposu degiyor. Suyu direk hic sokmadik ama bi kez ordek simide bindi babasiyla oynarken drnize dustu olduysa ozaman olmustur. Ama 3 ayliktan beri evde kuvete 6 ayliktan beri havuza giriyo hafta 1 kez filan. Hic rahatsiz olmamisti. Deniz farkli etki yapmis olabilir

Ya cidden cok memnundum bebegimden 6 aylikken 15 gunde 5 sehir gezdik yurtdisinda. Kimse inanamadi:) Burda 3 gunde yaptigini yapmadi. Ama simdi hicbirseye tahamulu yok nefes alamiyorum. Allah size de kolayligini versin ins. Huzursuz bebegin bakimi cok zor. Dun oturup agladim artik. Ise donmeyi bile dusundum ama imkanim varken ben bakiyim annesiyim deyip durduruyorum kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…