• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 aylık bebeğimin teşhis edilemeyen rahatsızlığı :(

Haloha2022

👑
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2019
57
45
38
30
Izmir
Herkese merhaba !
Kızlar size bir sorum olacak. 10 aylık bebeğim var. Yaklaşık 3 aydır çocuğumun ellerinde,ayağında başında sulu baloncuk şeklinde yaraları çıkmaya başladı. Görmediğim hastane kalmadı sonuç olarak hiçbir şey elde edemedik. Acaba alerji mi dedim verdiğim ek gıdaları kestim denedim,yine durum aynı. En son kabuklu uyuz teşhisi koydular. Ailecek tedaviye alındık,fakat durum yine aynı. Ne yapacağım bilmiyorum artık. Böyle bi durum yasayaniniz var mı?
Şuan bacaklarında ekledigim fotoğraftaki gibi puturtuleri var. Acaba mama mi diye düşündüm kestim mamayı,bilmiyorum ne olacak halimiz

Kendin eşin annen her abdest aldığınızda nazar ayetleri duaları okuyun 😇 tabi bı hoca bulabilirseniz daha iyi olur
Yani gün içerisinde çok okuyorum,hatta dışarıdan eve dönünce çeşmede yüzünü ters yıkıyorum nazar duası okuyup. Ama Bı deneyecegim yine onerini teşekkür ederim:)

İlaç kullanıyor mu yan etki olabilir? Evcil hayvan besliyor musunuz ona hassasiyeti olabilir. Şampuan değişikliği yaptınız mı? Çamaşır deterjanı değişikliği? Kuruladığınız banyo havlusunu banyoya asmayın nemliyken. Ateşli bi dönem geçirdi mi? Aklıma gelebilen çoğu şeyi yazdım ihtimalleri allah şifa versin 🙏

İlaç kullanıyor mu yan etki olabilir? Evcil hayvan besliyor musunuz ona hassasiyeti olabilir. Şampuan değişikliği yaptınız mı? Çamaşır deterjanı değişikliği? Kuruladığınız banyo havlusunu banyoya asmayın nemliyken. Ateşli bi dönem geçirdi mi? Aklıma gelebilen çoğu şeyi yazdım ihtimalleri allah şifa versin 🙏
Kan damlası ve d vitamini harici herhangi ilaç kullanmıyorum. Evcil hayvanınız da yok fakat ben ilk deterjan ve sampuanini değiştirmiştim aslında acaba mi dusunmuyo değilim ama yaklaşık 3 aydır hep devam eder mi çünkü daha önce kullandığım ürünlere tekrar döndüm.Atesli rahatsızlık geçirmedi ama diş donemimizdeyiz. Yani ateş problemi hiç yasamadik bu süreçte:( o kadar karmaşık durumdayım ki. Mamayı yaklaşık 1 haftadır kestim hiç vermiyorum. Şuan kabuklarini yavaş yavaş döküyor,acaba mama mi yapıyor diye de dusunmuyo değilim

Kan damlası ve d vitamini harici herhangi ilaç kullanmıyorum. Evcil hayvanınız da yok fakat ben ilk deterjan ve sampuanini değiştirmiştim aslında acaba mi dusunmuyo değilim ama yaklaşık 3 aydır hep devam eder mi çünkü daha önce kullandığım ürünlere tekrar döndüm.Atesli rahatsızlık geçirmedi ama diş donemimizdeyiz. Yani ateş problemi hiç yasamadik bu süreçte:KK43: o kadar karmaşık durumdayım ki. Mamayı yaklaşık 1 haftadır kestim hiç vermiyorum. Şuan kabuklarini yavaş yavaş döküyor,acaba mama mi yapıyor diye de dusunmuyo değilim
Olabilir en etkili yöntem takip etmek. Birşeye tepki vermiş vucüt ama işte neye belkide mamadır. Benim oğlumunda çenesinde 6 aydır geçmeyen bir yara var bende ona çözüm bulamıyorum 10 aylık oda. Alerji uzmanına götürüp baktırcam. Herşeyi düşünüyorum ama bulamıyorum. O yüzden sizi anlıyorum inşallah hemen geçer rahatlar bebeğiniz.

Iyi bir alerji uzmanına görünün derim. Mama da yapıyor olabilir. Veya başka bir alerjidir. Deterjan sampuan herşey olabilir. Sorunun çözümü alerji uzmanında derim. Geçmiş olsun.
Ayrıca dua ile iyilesilir. Ama öncelikle guzel bir doktor bulmalısınız. Buna da fiili dua denir. Beraberinde çocuğunuza dua okuyun tabi. Allah şifa versin ❤

Olabilir en etkili yöntem takip etmek. Birşeye tepki vermiş vucüt ama işte neye belkide mamadır. Benim oğlumunda çenesinde 6 aydır geçmeyen bir yara var bende ona çözüm bulamıyorum 10 aylık oda. Alerji uzmanına götürüp baktırcam. Herşeyi düşünüyorum ama bulamıyorum. O yüzden sizi anlıyorum inşallah hemen geçer rahatlar bebeğ

Olabilir en etkili yöntem takip etmek. Birşeye tepki vermiş vucüt ama işte neye belkide mamadır. Benim oğlumunda çenesinde 6 aydır geçmeyen bir yara var bende ona çözüm bulamıyorum 10 aylık oda. Alerji uzmanına götürüp baktırcam. Herşeyi düşünüyorum ama bulamıyorum. O yüzden sizi anlıyorum inşallah hemen geçer rahatlar bebeğiniz.
Çok teşekkür ederim size de geçmiş olsun

Birde fotoğraf yok yüklenmemiş. Aşı etki etmiş olabilir mi birde o geldi aklıma.
Ay evet yukelemeye beceremedim sanırım 🤭 aşı yapmaz dedi sağlık ocağındaki doktor birşeye yüksek reaksiyon veriyor dedi,şimdi iyibir doktor araştırıyorum geç olmadan bı teşhis edilsin istiyorum artık:(

Tavsiyelere bak.Nazar duası,okutmak,namaz.Vay be.Ne yazım ki ben şimdi.Bence de nazar duası okutun siz.Cok mantıklı geldi bana da.
Yani herkesin sahip olduğu bilgi ve dini inanistir, hoşunuza gitmeyen bir yorumda ya yorumda bulunmazsiniz yada bildiğiniz önereceğiniz birşey varsa söyler çekilirsiniz.Kimse kimsenin düşünce inanış ve fikrine saygısızlık yapamaz kusura bakmayın ;)

Olabilir en etkili yöntem takip etmek. Birşeye tepki vermiş vucüt ama işte neye belkide mamadır. Benim oğlumunda çenesinde 6 aydır geçmeyen bir yara var bende ona çözüm bulamıyorum 10 aylık oda. Alerji uzmanına götürüp baktırcam. Herşeyi düşünüyorum ama bulamıyorum. O yüzden sizi anlıyorum inşallah hemen geçer rahatlar bebeğ

Hanımlar sakin olun, polemiğe girmeyin lütfen.

Haloha2022 Haloha2022 çok geçmiş olsun, araştırma veya üniversite hastanesine götürdünüz mü?
2 buçuk aydır ege üniversitesine gidip geldim ama bişey demediler. Cildiye gönderdiler yine aynı hastanenin cildiye uzmanı bana bu çocuk Norveç uyuzu dedi. Kabuklu ve sulu yaraları olurmuş,bende yeni duydum. Verdiği ilaçları kullandıktan sonra çocuğun heryerinde atmaya başladı. Ya i aslında yanlış teşhis konuldu :(

2 buçuk aydır ege üniversitesine gidip geldim ama bişey demediler. Cildiye gönderdiler yine aynı hastanenin cildiye uzmanı bana bu çocuk Norveç uyuzu dedi. Kabuklu ve sulu yaraları olurmuş,bende yeni duydum. Verdiği ilaçları kullandıktan sonra çocuğun heryerinde atmaya başladı. Ya i aslında yanlış teşhis konuldu :KK43:
Tekrar geçmiş olsun, teşhis içinize sinmemiş gitmediğiniz başka bir hastaneden randevu alıp yeniden muayene ettirseniz iyi olur bence, bebeğiniz henüz küçük ama olmaz diye bir şey yok, karaciğer tetkiki yapılması gerekiyordur belki, alerjisi olabilir, bir deri hastalığı olabilir, giydiği kıyafetlerin cinsi bile dokunuyor olabilir.

Back