10 aylık bebeğim yüzüstü düştü:(((

çocuk sizin elinizde de düşebilirdi...o sizin anneniz siz küçükken yaramazlık yaptıgınızda yada geceleri hasta olup onu uyutmadığınız da size sizin yaptığınız gibi bağırmışmıydı acaba... acıdım kadıncağıza zaten onun elinde düştüğü için pskolojik suçlu hissetmiştir birde siz bağırınca düşünemiyorum annenizin yerinde olsam sizinle bir süre konuşmazdım... çocuk bu düşer kalkar allah daha büyük dert vermesin bebeğinizle ilgili hassas olabilirsiniz ama her durumda çevrenizde ki insanları yererseniz birgün çevrenizde insan kalmaz... daha sakin tavırlar sergilemeye çalışın yada annenizin gönlünü alın

Allah'a emanet, geçmiş olsun. bende çok korkardım ama düşmeden büyüyen yok ki. onlar bizler gibi değil bıngıldakları sertleşmediği için kafaları portakal gibi bişi olmaz.
bundan sonra daha dikkat edersiniz, anneniz de sizin kadar üzülmüştür.

Kafa arkası düşmesi biraz daha tehlikeli daha geçenlerde kızım kafa arkası düştü kimsede beni suçlaması kaza bu olabilir çocuk normal halindeyse bisey yoktur üzülme annenin suçu yok esinede söylenene gerek yok herşey söylenmez öyle erkekler böyle konularda daha suçlayıcı olabiliyor ki sen kızı olduğun halde suclamissin esin seni memlekete göndermeye bilir oraya kadar varır bu iş benden soylemesi

Gecen hafta benim 9 aylik kizimda yataktan yuz ustu dustu. Cok sukur bisey yok cok agladi ama doktora falan da goturmedim. Daha fok kucuk film cektirmek icin. Allaha emanet hepimizin bebegi. Bu kadar skma canini

Çocuk düşmeden büyür mü? Hiç duymadım. Annenizin de hatası değil bence, olacağı varmış. Kadın da zamanında çocuk büyütmüş, neyin nasıl yapılması gerektiğini bilir elbet..

Lutfen hemen bir hastaneye götürüp film cektirin, gerekli tetkikleri yaptırın. Telefondan doktorculuk oynanmaz. Bence iyi bir hekim de size uzaktan yardimci olamayacagini, cocugu ve tetkikleri gormesi gerektigini soylemeliydi

Annen sizi büyütmüş. Demek biliyor bu işi. Ne bu şiddet bu celal. Anne o ya anne. Özür dileyin bence. Çocuk bu, düşer de kalkar da.

Geçmiş olsun telefonla olmaz bu işler ilçede hastane vardır, röntgen çektirin, acaba bir şey oldu mu diye içininiz içinizi yer durur, o an ki panikle kızmışısınız olabilir insanlık hali zaten özür dilemişsiniz, eşinizden saklamayın böyle şeyleri.

Yahu bişey olmaz bu kadar endişe etmeyin. Annenize kızmanıza da hiç hak vermedim kadıncağız keyfine düşürmedi heralde.Bu ilk ve son düşüşü olmayacak bunu unutmayın. Eğer çok merak ediyorsanız götürün bir doktora içiniz rahatlasın.

Bazı anneler çocuklara iyi bakamıyor benim annemde bakamadı bende çalıştğım için ona bıraktım oda uyuyakalmış annemin iğnelik kutusunu bulmuş karıştırmış o esnada iğnenin biri yere düşmüş ve ayağına batmış akşam iş dönüşü anneme gidince çocuk ayak parmağını gösteriyor ve elletmiyor o vakit 4 yaşında vardı hemen kızımı aldım doktora gittim doktor devlet hastanesinde film çektirin dedi .çektirdik iğne topuğun altına doğru kaymış neyse doktor gelin şu saate özel ameliyat yerime diye gittik hemen ameliyata aldı hanımıda hemşeriydi sonra hanı,la kendisi bizi eve bıraktılar ama anneme kızgınlığım geçmedi zaten eşimde birdaha anneme baktırmadı sonradan kaynana baktı , sizede geçmiş olsun

Koltuk altından tutulur demişsiniz de oyle de duşme ihtimali var ; ellerinden tutarak bebekler daha çabuk büyür ayrıca.
O bağırdığınız anneniz sizi büyüttü unutmayın.
Evladın tarafından azarlanmak çok kotu olsa gerek.

Bebek düştüğünde gozlerde kayma, bulantı şiddetli kusma, uyuklama hali varsa dikkat edilmeli, yoksa her bebeğin başına geliyor.
Sırt ustu düşüşlere çok dikkat edilmesi gerekiyormuş ayrıca.
Geçmiş olsun.

Eşinize söyleyip soylememek size kalmış, annenizi şikayet etmeden anlatın anlatacaksanızda.

Anneni kaybedersen (Allah korusun) çok pişman olursun.
Biz anneannemi 1 ay önce kaybettik hepimiz of dediğimize pişmanız...
Kadıncağız bilerek düşürecek değil ya..

canım korkma şişlik mide bulantısı göz kararması gibi bişey yoksa korkma annende üzülmüştür çocuk bu buarada ne elinden nede kolundan bebekleri el bileğinden tutun en iyi yöntem buymuş

Amma anneci milletiz ya

Ne var kızdıysa kim düşürürse kızar zaten korkmuş tepkisi sert olabilir de annen seni büyüttü vs

Kv de kocaları büyüttü ama düşüren Kv olsa mangalda kül bırakmayız

Olan olmuş bundan sonra çocuğun kendini idare edene kadar kimseye güvenme zira özellikle çocukla bir arada olmayan uzun süre görmeyen onun ne zaman be hareket yapıp tehlikeye gireceğini bilemiyor özellikle önündeki bir yıllık hatta iki yıllık süreç daha tehlikeli

Eşine de eve gidince düştü diye Ankara ama annem şöyle tuttu böyle tuttu değil de çıcuktur düştü diye niye hemen ı zaman söylemedin derse de tedirgin olma aklın bizde kalmasın diye dersin

Bu kadarla geçmiş olsun

Sen gözünden sakın, kendinden sakın yavrunu büyüt.
Yavrun büyüsün yavrusu için seni azarlasın, dikkatsiz ilan etsin.

Anneniz için çok üzüldüm.
O kadın sizden çok korkmuş, üzülmüştür zaten.
İçi gitmiştir.
Suçluluk duygusu içindeyken bir de sizin bağırmanız hiç hoş değil.
Çocuk bu düşe kalka büyür.
Kaza dediğin saniyelik olay.
Allah beterinden korusun diyerek üzülme anne olur böyle şeyler diyebilirdiniz.

Ohoo dur bakalım biraz ayaklansın o kendi nerelerden düşecek. Kardeşimi hatırlarım hep alnınnda filan morluk olurdu çok hızlı koşuyor çarpıyordu bi yerlere. Çocuklar öyle sizin yapabileceğiniz evde sivri tehlikeli yerler varsa kaldırmak. Normal düşmede bir yere çok keskin çarpmadıkça moralinizi bozmayın derim. Hem annenize de kızmayın sonuçta sizi büyütmüş bu yaşa getirmiş sizden tecrübeli olur öyle arada.

Yuzustu dususler cok tehlikeli degildir sirtustu duserse korkmalisiniz.
kusma halsizlik uyku hali ya da gozlerde kayma yoksa o kadar onemsemeyin.
anneniz degil siz de dusurebildiniz ayrica bu cocuk yakinda yurumeye baslayacak her gun defalarca kez dusecek belki. Alisin bu duruma, ben kizacak bisey gormedim, ki 3 yasindaki kizima benden habersiz meyve yedirdi diye bile insanlarla kavga eden bi tipim ama kazara olan seyler icin anneyi kirmaya degmez.

Hayır düşüren kv de olsa kalbini kırmam o da eşimi büyütmüş bir annedir sonuçta.
Kişisel meseleleri bir kenara atarak yargılarım.
Benim yavrumsa onun da torunu bilerek zarar verecek hali yok.

İnsanlık hali, annesinin ihmali, bir anlık dalgınlığı yüzünden düşen çocuk yok mu hiç?
Ben çok gördüm. Ama o doğurdu diye fark var değil mi doğru..

Bende 9 aylık bebeğimi kanepeden yüz üstü düşürdüm 10gün önce çocuk düşünce ağlamadı bir süre sesi çıkmadı daha sonra agladı ama sesi gidip geldi şu an iyi ama bnde ilerde bişey olur mu diye korkmuyo degilim bn küçükken kız kardeşimi daha yüksek bi yerden sert zemine düşürmüştm ama o şimdi 17 yasında gayet sağlıklı masallahı var inşallah bnm bebişiminde sağlığı yerindedr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…