10 aylık bebeğim yüzüstü düştü:(((

Siz annenize kiziyorsunuz ama sizde yapabilirsiniz.kizim 10 aylikti koltukta altini degistirdim esimin sesine arkami dondum kizim sirt ustu yerde koltuktan dustu saniye degil salise denecek bir zamanda kizim agladi ben agladim bayram arifesiydi tum bayram dudagimda uzuntuden kocaman ucukla gezmistim.kimseyi sorumlu tutmayin bence onlarin hareketleri goz acip kapayacak surede gelisiyor.

Arkadaşlar merhaba memlekete geldim oğlumu alıp 2 haftalıpına oğlum 10 aylık. Kollarından tutynca yürüyor. Annem yürütürken o çok hızlanınca elinden kaymış yavrum betın zemine alnının üstüne düşmüş o küt sesi duydum koştum nasıl ağladı bebeğim:KK43:(( o ağladı ben ağladım sysana kadar:KK43:((anneme kızdım nasıl dikkat etmezsin diye o an karşımda kim olsa kızacaktım mahvoldum bu olay dünakşam oldu etkisinden kurtulamıyorum dr unu aradım anlattım şıan korkulacak bişey olmadığını söyledi ben eşime anlaymafım üzülmesin aklı kalmadın diye ama anlatmalıyım galiba değil mi:KK43:( kızlar anneme kızgınlığım geçmiyor:KK43: koltuk altından tutması gerekirken ellerindentutmuş;( ben okadar üstüne titriyorum ama bu annemde dahil başkalarının dikkatsizliği yüzünden bebeğim kafa üstü betona çakılıyor nasıl atlatıcam bilmiyorum:KK43:(((
Kiyamamm ona ben icim gitdi okurkenn insallah ciddi bisey yoktur

Bazı anneler çocuklara iyi bakamıyor benim annemde bakamadı bende çalıştğım için ona bıraktım oda uyuyakalmış annemin iğnelik kutusunu bulmuş karıştırmış o esnada iğnenin biri yere düşmüş ve ayağına batmış akşam iş dönüşü anneme gidince çocuk ayak parmağını gösteriyor ve elletmiyor o vakit 4 yaşında vardı hemen kızımı aldım doktora gittim doktor devlet hastanesinde film çektirin dedi .çektirdik iğne topuğun altına doğru kaymış neyse doktor gelin şu saate özel ameliyat yerime diye gittik hemen ameliyata aldı hanımıda hemşeriydi sonra hanı,la kendisi bizi eve bıraktılar ama anneme kızgınlığım geçmedi zaten eşimde birdaha anneme baktırmadı sonradan kaynana baktı , sizede geçmiş olsun

Zira onların annelik çağı geçmiş
Fiziksel olarak zorlanıyorlar
Bu nedenle çocuğuma kim baksın konularına bakıcı yazıyorum
Bir de yaş ilerleyende hem refleksler zayıflıyor hem de aman bir şey olmaz düşüncesi artıyor

Annenize fazla yüklendiğinizi düşüyorum
yarın bigün elinizden geleni yaptığınız halde bebeğiniz kafa üstü yine düşerse
ne yapacaksınız yine açıp annenizi onu bunu mu suçlayacaksınız

annesini erken yaşta kaybedip değil çocuğunu evliliğini bile gösteremeyen arkadaşlarım var
biraz şükredin kadıncağız bilerek yapmamıştır üzülmüş
sonra size hak verdiğini söylemiş
açıkcası çok üzüldüm anneniz adına
size de yarın birgün torun teslim edilecek o zaman aynısını yaşarsınız çok üzülür çok vicdan yaparsınız annenize hele ki hayatta olmazsa eğer

Oy yavrum kıyamam ya.benimde en korktugum seydir yiğenimi yürütürken düşürmek.ama anneneize daha kızmayın cok üzülnüştür.ben yürütürken düşürsem birde biri kızsa ölürüm valla.allah korusun cocuk ları allahım korur hep düşer kalkarlar bizlerin başında azmı yarıklar.geçmiş olsun

Anneni suçlama yazık kadi cagiza seninde elinde dusebilirdi allah korumus geçmiş olsun annen ne kadar Üzgün dur kimbilir torununu artık istediği gibi sevemez tedirginlikden

Henüz yürüyemiyorken düştü, azıcık yürüyebilmeyi başarsın bak neler olacak. Speedy Gonzales gibi çat burda çat kapı arkasında bu minikler haliyle kazalar kaçınılmaz oluyor. Hepimiz düşe kalka büyüdük, buna siz de dahilsiniz bu bir gerçek.

Ben 2 yasinda balkondan asagiya ucmus biriyim. Valla zeka seviyemde biraz iyidir hani. Olur boyle minik kazalar.
Daha dur bebegin yurumeye basladiginda morarmayan yeri kalmayacak. Akliniz cikmis anliyorum ama sakin olmayi ogrenmek zorundasiniz. Bu en cok cocugunuza zarar verir. O biblo degil dusecek oynayacak daha nelerle hayati ogrenecek.

Merak etme canım, düşe kalka büyüyecek. Anneciğine o kadar kızma o da eminim çoook üzülmüştür

Arkadaşlar merhaba memlekete geldim oğlumu alıp 2 haftalıpına oğlum 10 aylık. Kollarından tutynca yürüyor. Annem yürütürken o çok hızlanınca elinden kaymış yavrum betın zemine alnının üstüne düşmüş o küt sesi duydum koştum nasıl ağladı bebeğim:KK43:(( o ağladı ben ağladım sysana kadar:KK43:((anneme kızdım nasıl dikkat etmezsin diye o an karşımda kim olsa kızacaktım mahvoldum bu olay dünakşam oldu etkisinden kurtulamıyorum dr unu aradım anlattım şıan korkulacak bişey olmadığını söyledi ben eşime anlaymafım üzülmesin aklı kalmadın diye ama anlatmalıyım galiba değil mi:KK43:( kızlar anneme kızgınlığım geçmiyor:KK43: koltuk altından tutması gerekirken ellerindentutmuş;( ben okadar üstüne titriyorum ama bu annemde dahil başkalarının dikkatsizliği yüzünden bebeğim kafa üstü betona çakılıyor nasıl atlatıcam bilmiyorum:KK43:((([/QUOTE

bence çok abartıyorsunuz ben sağlıkçıyım ve 13 aylık kızım var kızım 9 ayından beri bir çok defa düştü çünkü yeni yürüme dönemi ve düşmesi kalkması çok normal annenize yaptıgınız da hiç hoş değil bu dönemler düşe kalka geçeçek ne durumlarda düşüyor çocuklar yükseklerden felan kimse bilerek düşürmez zarar vermez tepkinizi hoş karşılamadım.
size tavsiyem daha sakin ve ılımlı olun biraz daha normal karşılayın bu anormal bir durum değil.
sanki büyük bir kaza olmuş gibi çocuga kazazede gibi bakmayın

Arkadaşlar merhaba memlekete geldim oğlumu alıp 2 haftalıpına oğlum 10 aylık. Kollarından tutynca yürüyor. Annem yürütürken o çok hızlanınca elinden kaymış yavrum betın zemine alnının üstüne düşmüş o küt sesi duydum koştum nasıl ağladı bebeğim:KK43:(( o ağladı ben ağladım sysana kadar:KK43:((anneme kızdım nasıl dikkat etmezsin diye o an karşımda kim olsa kızacaktım mahvoldum bu olay dünakşam oldu etkisinden kurtulamıyorum dr unu aradım anlattım şıan korkulacak bişey olmadığını söyledi ben eşime anlaymafım üzülmesin aklı kalmadın diye ama anlatmalıyım galiba değil mi:KK43:( kızlar anneme kızgınlığım geçmiyor:KK43: koltuk altından tutması gerekirken ellerindentutmuş;( ben okadar üstüne titriyorum ama bu annemde dahil başkalarının dikkatsizliği yüzünden bebeğim kafa üstü betona çakılıyor nasıl atlatıcam bilmiyorum:KK43:(((

bence çok abartıyorsunuz ben sağlıkçıyım ve 13 aylık kızım var kızım 9 ayından beri bir çok defa düştü çünkü yeni yürüme dönemi ve düşmesi kalkması çok normal annenize yaptıgınız da hiç hoş değil bu dönemler düşe kalka geçeçek ne durumlarda düşüyor çocuklar yükseklerden felan kimse bilerek düşürmez zarar vermez tepkinizi hoş karşılamadım.
size tavsiyem daha sakin ve ılımlı olun biraz daha normal karşılayın bu anormal bir durum değil.
sanki büyük bir kaza olmuş gibi çocuga kazazede gibi bakmayın

Amma anneci milletiz ya

Ne var kızdıysa kim düşürürse kızar zaten korkmuş tepkisi sert olabilir de annen seni büyüttü vs

Kv de kocaları büyüttü ama düşüren Kv olsa mangalda kül bırakmayız

Olan olmuş bundan sonra çocuğun kendini idare edene kadar kimseye güvenme zira özellikle çocukla bir arada olmayan uzun süre görmeyen onun ne zaman be hareket yapıp tehlikeye gireceğini bilemiyor özellikle önündeki bir yıllık hatta iki yıllık süreç daha tehlikeli

Eşine de eve gidince düştü diye Ankara ama annem şöyle tuttu böyle tuttu değil de çıcuktur düştü diye niye hemen ı zaman söylemedin derse de tedirgin olma aklın bizde kalmasın diye dersin

Bu kadarla geçmiş olsun
Çocuğun düştüğünde annene gidip de "Nasıl dikkatli olmazsın?" diye kızmanın mantıklı ya da kabullenilir yanı nedir? Kadıncağız içten içe nasıl üzülmüştür. Ayrıca evet anneciyiz ve bu olay kv nasıl bağlandı şaka gibi doğrusu.

çocuklar düşe kalka büyür bu kadar abartıp annenizi kırmayın ayrıca sonuçta kafasını vurmuş bir dr götürün ağlamak yerine

canım bebek bu düşe kalka büyüyecek. ama annene bu kadar kızmamalısın. tamam koltuk altından tutması gerekiyormuş, eklinden tutmuş ama oşnun için bu kadar kızılmaz. belki öyle düşmezdi anneniz doğru tutsaydı, başka bir şekilde düşecekti.

Evet ama ya bişey olduysa ya ilerde bişey çıkarsa diye aklımdan çıkmıyo bu sorular:KK43: anneme o an kızdım ağlarken ama sonra öpüp gönlünü aldım o da olur kızım sen de korktun dedi o anki tepkimden sonra içimde yaşıyorum anneme biley söylemiyorum sizin bebekleriniz de düştü mü:KK43: betona kafa üstü düşmesine çok üzüldüm halıya düşse bukadar köyü olmazdım belki bilmiyorum bir de eşime anlatmadım o ankarada anlatmalı mıyım sizce arada kaldım
ohhooo canım kaç kez düştü hemde. yatağın üstünden kafa üstü taşa düştü ama melekler ve allah koruyor onları. bizdede şükür bir şey olması.

Çocuğun düştüğünde annene gidip de "Nasıl dikkatli olmazsın?" diye kızmanın mantıklı ya da kabullenilir yanı nedir? Kadıncağız içten içe nasıl üzülmüştür. Ayrıca evet anneciyiz ve bu olay kv nasıl bağlandı şaka gibi doğrusu.

Annene nasıl kızarsın diye bence çok tepki almış konu sahibi anneye de Kızılır eşe de Kızılır korkmuş kızmış bir de burda azar işitti

Anne de herhangi birisi sanki hataları olamaz dokunulmazmış gibi bir tepki verilmiş onu demek istedim

Ne kadar saçma yorumlar yazılmış...
Yok annen seni büyütmüş, çocuk bakmayı bilmiyor mu, yok çocuk kafası gözü yarılarak büyür, yok anneni kaybedersen pişman olursun bu sözlerine...
Yani bu ülkede herkes çocuk nasıl büyütülür meselesine çok hakim öyle mi? Bu işler eğitimle, hesaplı düşünmekle, ciddi anlamda dikkatli olmakla ilgili. Evde yürüyen bir bebek varsa, sizin demliği masada bırakmak gibi bir lüksünüz olamaz, o bebek demliği çekip yandığında, ayy ben unuttum onu orada demeniz yalnızca boş bir laftır. Bu türden şeyleri küçük görmeye başladığınızda bebeğinizin, çocuğunuzun başına gelebilecek olumsuz şeylerin gerçekleşme ihtimalini arttırmış olursunuz.
Başına geleceği varmış denerek özensizlik, tedbirsizlik, düşüncesizlik hoş görüyle karşılanmaz. Bazen ummadığınız bir tedbirsizlik, aklınıza gelmeyecek kadar sancılı süreçlere uzanabilir. Siz tedbirinizi en güzel, en akıllıca şekilde alırsınız, buna rağmen başa gelen şeyler de Allah'tandır.
Ve kimse ne emanet ettiğiniz çocuğunuza, ne devrettiğiniz işinize, ne de göz kulak ol dediğiniz evinize sizin gibi bakmaz, bakamaz.
Allah'tan bebeğinize bir şey olmamış... Burada konuşanlar ya bilinçsizliklerinden ya da tuzu kuruluklarından atıp tutuyorlar. Her düşmek hasarsız atlatılacak diye bir şey yok. Allah korusun, kalıcı bir sakatlığa da, ölüme de yol açabilir. İşte anne kalbi de bunu bildiğinden, bu korkuyla, endişeyle annesine de kızabilir, babasını da azarlayabilir. Bunu gündelik anne-baba azarlama ile karıştıranlar ise insan psikolojisinden ve annelik duygusundan anlamayan kişilerdir. Ve sonrasında bu kazada tedbirsizliği gerçekleştiren kişiyle olan durumunuz, tamamen çocuğun durumuyla doğru orantılıdır. Çocuğa bir şey olmamışsa tedbirsiz davranan kişiye ya bundan sonra bırakmazsınız ya da daha dikkatli olmasını tembihleyerek gönlünü alırsınız, ilişkinizi normal bir şekilde devam ettirirsiniz. Ancak çocukta kalıcı bir hasar oluşmuşsa, ya da daha kötü bir şey olmuşsa, hem bu tedbirsizliği yapan kişiyle ilişkiniz öyle kolay normalleşmez hem de neden başkasına emanet ettim diye kendinize kızarsınız. Bırakın anneyi-babayı kendinize bile düşman olursunuz...
Tedbir kuldan, taktir Allah'tandır. Bu tedbir sonucunda başa gelenleri de sabırla karşılamak gerekmektedir, elbet söylemek kolay, yapabilmek zordur...
Ve çocuğunuzun başına gelen şeyleri babasından saklamak gibi bir hata yapmayın.

X