• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 10 ay emmesi yeterlimi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

AskKirintisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
4.815
30
118
Diğer
4 gündür oğlum emmiyor, ilk 6 ay sadece anne sütü aldı, ek gıdaya başlayınca anne sütünü ek gıdadan daha çok aldı ama 10. ayda çok ani bir şekilde bıraktı.
Gece en ağır uykusunda bile emmiyor sağdım bardakla biraz içti sonra bıraktı. Biberonada alışık değil. yoğurtta sevmiyor bu çocuk kalsiyumu nerden alacak. 2 gecedir acıkınca ağlıyor ama emmeyince su içip yatıyor.
10 ay çok erken geliyor bana 1 yaşına bari girseydi.
Oysaki oğlumu 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyordum.
Devam sütünemi, inek sütünemi, keçi sütünemi başlasam bilemiyorum.
Birde göğsüm süt doluyken emmemesi daha çok üzüyor beni.
Neden bırakır bir çocuk emmeyi anlamadım ki.

Emdikçe vermeye çalış ama emmiyorsa da yapacak bir şey yok. 2-3 aylıkken emmeyi bırakanlar var en azından 10 ay emmiş. Dediğin gibi birkaç ay daha emse iyi olur tabi. Bırakırsa bence 1 yaşına kadar devam sütü sonra da inek sütüne geçebilirsin

Emdikçe vermeye çalış ama emmiyorsa da yapacak bir şey yok. 2-3 aylıkken emmeyi bırakanlar var en azından 10 ay emmiş. Dediğin gibi birkaç ay daha emse iyi olur tabi. Bırakırsa bence 1 yaşına kadar devam sütü sonra da inek sütüne geçebilirsin
Bende öyle düşündüm 2 ay devam sütü sonrada inek sütüne geçeyim diyorum.

Bazı çocuklar hiç bırakmak istemiyor doktorun biride hiçbir çocuk o mucize besini sorun olmadığı sürece bırakmaz diyor ama bilmiyorum ki..

Ne sorunu olabilirmiş ki?
Benim oğlum da ek besinlere geçtiğimizden beri az emiyor. Karnı tok olunca emmek istemiyor. Kimi bebek sadece zevk için emiyor benimki 1-2 çekip etrafıyla ilgilenmeye başlıyor. Korkuyorum bırakacak diye

bence devam sütüne geçmelisin 10 aylık çok küçükde değil ama yinede biberonla ver. hatta sütünü sağıp biberonla vermeye çalış birde bakalım ne yapacak. gerçi bazı çocukalr anlar içmez yeğenim öyleydi anne sütünü hiç istemedi zorla birkaç ay verdik ama sürekli devam sütüyle büyüdü. yalnız devam sütünden sonra normal sütü çok vermeyin. yoğurt verin bize dr öyle söylemişti yoğurt daha sağlıklıymış. hatta yeğenime özel günlük mayalıyorduk.

çok üzüldüm ama yinede yapacak birşeyler var, farklı biberon dene bence sütünü sağarak ver eğer almazsa sütünü yemeğine karıştır ya da muhallebi yap gece muhallebisi veriyoruzya hani..
yoğurdun içine bebe bisküvisi ve meyve koyup denedin mi?bu şekilde sevebilir.en kötü ihtimal yoğurt çorbası yaparsın ya da yediği yemeği neyse ona koyarsın üzme kendini sütün kesilmesin sağ bence bol bol..

çok üzüldüm ama yinede yapacak birşeyler var, farklı biberon dene bence sütünü sağarak ver eğer almazsa sütünü yemeğine karıştır ya da muhallebi yap gece muhallebisi veriyoruzya hani..
yoğurdun içine bebe bisküvisi ve meyve koyup denedin mi?bu şekilde sevebilir.en kötü ihtimal yoğurt çorbası yaparsın ya da yediği yemeği neyse ona koyarsın üzme kendini sütün kesilmesin sağ bence bol bol..

Biberon aldım gece acıkırsa vericem ama emmez çünki alışık değil. Ben hiç muhallebi yapmadım, kaşık mamaları yaptım 2. kaşığı asla yemedi. Yoğurdu eskiden çok severdi, nerdeyse tek yediği şey yoğurttu ama şimdi istemiyor, sarmısaklı yoğurt yapmıştım kendimize onu yedi, sarmısak bir zarar verirmi acaba öyle versem.

benim kızım da sarımsaklı yoğurda bayılıyor ben veriyorum ne zararı olabilir ki? kaldı ki sarımsağın faydaları çok fazla. yoğurtlu pilav makarna veriyorum ben mesela. yemezse sarımsaklayıp veriyorum mantı gibi yiyor.
10 ay emmiş sen gene haline şükret ben 4 ay emzirebildim istemedi. aynen senin gibi gece en ağır uykusunda emzirmeye çalışırdım emmezdi.
mesela biberona karşı anneler var ben de onlardan biriydim ama gerçekten bir bebeğin biberona alışması büyük kolaylık. biz 4 ay uğraştık sonunda başardık alıştırdık. biberona hemen hemen ne koysan emiyorlar. ben ayrıca biberonu uyku saatinde emzik gibi kullanıyorum. hem emiyor-doyuyor hem de uyuyor.
şayet sen de başarabilirsen sütünü sağarak verebilirsin kesinlikle daha besleyici oluyor çünkü son sütle sulu süt karışıyor sağdığında.
yok olmuyorsa da gerçekten kendini hırpalamana gerek yok 10 ay uzun bir süre.
inek sütü mü devam sütü mü dersen de forumdaki nisan anneleri başlığına gir orda bu konu hakkında bir yazı var. normal aptamil devam sütünün tadı pek de güzel değil ama pınarın devam sütü tad olarak çok ileride. şayet bebeğinin tad problemi olursa aklında bulunsun.
bir de ülkerin pirinç ununun tadı çok güzel bebeğin onu da yiyebilir. biberonla alırsa sulandırarak da verebilirsin. gayet tadı güzel ben bile yiyorum ve doyurucu da.

Hiç dert etmeyin. Maşallah 6 ay sadece anne sütü almış. Bıraktıysa bıraksın. Kendi tercihlerini uygulamaya başlamış demek ki :)
Yoğurt çobalarına katın. Terbiye yapın mesela çorbalarına.
Meyve katın vermeyi deneyin.
Peynir labne deneyin.

meyveli yoğurt deneyin birde muhakkak seveceği bişey çıkar. yeğenim ballı muzlu maması vardı farklı alırdım ben ona alışsın diye onu yemez ballı muzluyu isterdi. yoğurdunada muz koyardık yalana yalana yerdi. her çocuğun düzeni farklı işte napcaksın. neyi sevdiğini bulursan işin çok kolaylaşır cnm. biberona gelince ben aventinkini aldıydım damak yapısını bozmuyormuş.

anne sütüyle ilgili çeşitli aşamalar var. ilk 4 ay en önemlisi, mümkünse 4 ay sadece anne sütü olmalı, ikincisi 6 ay ideal, sonra ek gıda başladıktan sonra üçüncü önemli dönemeç 9 ay. siz 10 ay emzirebilmişsiniz ve ilk 6 ay sırf anne sütü. gayet ideal ve sağlıklı. gönül isterki süt varken çocuk 2 yaşına kadar emsin. beslemese bile bağışıklık için güzel bir koruyucu ama bence sizin çocuğunuz da 10 ay emmiş şanslı bir azınlıktan. sütünüzü sağıp muhallebi yapmanız yada bebe bisküvüsünü içinde ezip verseniz gerçekten iyi bir öneri

benim kızım da sarımsaklı yoğurda bayılıyor ben veriyorum ne zararı olabilir ki? kaldı ki sarımsağın faydaları çok fazla. yoğurtlu pilav makarna veriyorum ben mesela. yemezse sarımsaklayıp veriyorum mantı gibi yiyor.
10 ay emmiş sen gene haline şükret ben 4 ay emzirebildim istemedi. aynen senin gibi gece en ağır uykusunda emzirmeye çalışırdım emmezdi.
mesela biberona karşı anneler var ben de onlardan biriydim ama gerçekten bir bebeğin biberona alışması büyük kolaylık. biz 4 ay uğraştık sonunda başardık alıştırdık. biberona hemen hemen ne koysan emiyorlar. ben ayrıca biberonu uyku saatinde emzik gibi kullanıyorum. hem emiyor-doyuyor hem de uyuyor.
şayet sen de başarabilirsen sütünü sağarak verebilirsin kesinlikle daha besleyici oluyor çünkü son sütle sulu süt karışıyor sağdığında.
yok olmuyorsa da gerçekten kendini hırpalamana gerek yok 10 ay uzun bir süre.
inek sütü mü devam sütü mü dersen de forumdaki nisan anneleri başlığına gir orda bu konu hakkında bir yazı var. normal aptamil devam sütünün tadı pek de güzel değil ama pınarın devam sütü tad olarak çok ileride. şayet bebeğinin tad problemi olursa aklında bulunsun.
bir de ülkerin pirinç ununun tadı çok güzel bebeğin onu da yiyebilir. biberonla alırsa sulandırarak da verebilirsin. gayet tadı güzel ben bile yiyorum ve doyurucu da.

Biberona alıştıramadaım bir türlü, bardaktan içmeye çok alıştı az akınca sinirleniyor, Çok istiyorum aslında alışmasını çünkü geceleri uykusu bölünüyor bu alışkanlık yaparsa çok kötü olur.

Hiç dert etmeyin. Maşallah 6 ay sadece anne sütü almış. Bıraktıysa bıraksın. Kendi tercihlerini uygulamaya başlamış demek ki :)
Yoğurt çobalarına katın. Terbiye yapın mesela çorbalarına.
Meyve katın vermeyi deneyin.
Peynir labne deneyin.

Peyniri hep labne verdim istemiyor, Yoğurt büyümix aldım sevdi çok şükür.
meyveli yoğurt deneyin birde muhakkak seveceği bişey çıkar. yeğenim ballı muzlu maması vardı farklı alırdım ben ona alışsın diye onu yemez ballı muzluyu isterdi. yoğurdunada muz koyardık yalana yalana yerdi. her çocuğun düzeni farklı işte napcaksın. neyi sevdiğini bulursan işin çok kolaylaşır cnm. biberona gelince ben aventinkini aldıydım damak yapısını bozmuyormuş.

Aventin kauçuk emziği yokmuş bencdde chicconunkini aldım. Saol tatlım...
anne sütüyle ilgili çeşitli aşamalar var. ilk 4 ay en önemlisi, mümkünse 4 ay sadece anne sütü olmalı, ikincisi 6 ay ideal, sonra ek gıda başladıktan sonra üçüncü önemli dönemeç 9 ay. siz 10 ay emzirebilmişsiniz ve ilk 6 ay sırf anne sütü. gayet ideal ve sağlıklı. gönül isterki süt varken çocuk 2 yaşına kadar emsin. beslemese bile bağışıklık için güzel bir koruyucu ama bence sizin çocuğunuz da 10 ay emmiş şanslı bir azınlıktan. sütünüzü sağıp muhallebi yapmanız yada bebe bisküvüsünü içinde ezip verseniz gerçekten iyi bir öneri

Bu açıklama içimi çok rahatattı, bazı geceler sütü sade olarak bardakla içiriyorum içiyor, bişeylere karıştırınca yemedi.

bardaktan içiyorsa daha da güzel. merak etmeyin bir süre sonra geceden sütünü içince gece uyanmamaya da başlayacak. benim kızım başka yerde kalıyorsak uyanıyor sadece. hafta da 1 2 gün de geceleri uyandığı oluyor ama tıpkı kendiniz gibi düşünün. gece kalkıp süt içip uykunuzu bölmek ister misiniz? alışkanlık falan yapmaz çünkü gece oyun yok hava karanlık demek ki uyku vakti. anlayacaktır. biberon meselesine gelince ben 6-7 aydan sonra 5 numara biberon emziğine başladım. diğerleri azıcık geliyordu bu 5 numara en büyük deliklisi. 6sı da var ama o üç delikli. biberon emziklerinden edinip bir de öyle deneyin, olmadı eski usül kendiniz de büyükçe bir delik açabilirsiniz.
ama gerçekten bir annenin arzulayıp yaptıramadığı çoğu şeye sahipsiniz lütfen üzülmeyin. maşallah diyelim çocuğunuz 10 aylık bardağa bile alışmış, benim yeğenim 5 yaşında hala sütünü biberondan içer. ben de çok zor bıraktırırım çünkü çok düşkün. uyuyacağı zaman biberonda süt vermezsem herhalde hiç uyumaz.
düzeninizi oturtana kadar belki 2-3 hafta yoğun sıkıntı çekersiniz ama güzel günler sizi bekler:)

Ne sorunu olabilirmiş ki?
Benim oğlum da ek besinlere geçtiğimizden beri az emiyor. Karnı tok olunca emmek istemiyor. Kimi bebek sadece zevk için emiyor benimki 1-2 çekip etrafıyla ilgilenmeye başlıyor. Korkuyorum bırakacak diye

benim oğlumda aynen bu şekilde 6 ay anne sütü aldı.2 gündür sadece uykusuda emiyor.gündüzleri 2 çekip etrafla ilgileniyor sonra da emmemek için ağlamaya başlıyor:(( senağlama

canım bebeğin emmeye başladı mı? benim oğlumda 6 aylık cumartesi gününden beri emmiyor. emmeyi o kadar çok seviyordu ki ek gıdaları yemek istemiyordu.şaştım kaldım.birden ne olmuş olabilir.acaba nazar mı değdi?ne bileyim çokkkkk üzülüyorum:(((((((((((((((

Çok şükür emmeye başladı, 1 hafta kadar emmedi ama şimdi emiyor, sanırım geçici bir durum, sütünün çekilmememsi için sağ, ve bebeğini sık sık emzirme pozisyonuna getir.

Hıç üzülme benım oglum balkona çıkartıp mahallenın çocukları asadan oynatıp 1 bardak sütü yemek kaşıgıyla zoriçirirdim peynır yogutr hayatta yemezdı 3 yasından sonra dolaptakı sutlerı saklayacak duruma geldım girip çıkıp süt içerdı zorlama fazla derım ama

Back