Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhabalar,
9,5 aylık bir kızım var.hep çok zor yiyen bir bebek oldu (bkz diğer konularım) yese de hiçbir zaman ağzını aça aça yemedi.
standart 3 saatlik beslenme de çok nadir uygulandı bizde.8 saat yemese yine acıkmaz:)ben yine de belli bir düzeni korumaya çalışıyorum tabi,çok şükür kilo,boy vs sorunu yok.
merak ettiğim normal bir bebek 1 yaşından sonra nasıl beslenir?günde kaç kez?ne zaman bütün işim gücüm kızıma mama yedirme olmaktan çıkacak?şu an bile genelde 6 öğün,bazen daha da azını yiyor,ama normali nedir bunun?ben 5 öğün yeter diye düşünüyorum ama sizler nasıl yediriyorsunuz?günde 3 öğün yese,2 de ara öğün,meyve yoğurt vs. gibi olsa olmaz mı?
tabi bunu sadece fikir almak için soruyorum,kızım sağolsun kend istemediği sürece hçbir uygulamayı yaptırmaz bana:)
( bu arada gece beslenmesini de kesmek üzereyiz,ben istemiyorum ama kızım içmyor malesef.gecede 100cc içerse ne ala diyorum)
yemeyen cocuk cok zor canim ya. benim kizimda 1 yasinda herseyi yiyor cok sükür ama kendi istedigi kadar.
istemiyorsa hayatta yediremiyorum basini sallayip duruyor agliyor yedirmemem icin.
genelde reklam yada cizgifilm karsisinda yiyoruz biz.
3 saatte bir yemek yiyoruz bizde. ara ögün olarak ya eline elma veriyorum yiyor yada ekmek.
bazen 4 ögün yiyor bazen 3 bazende 5 degisiyor
geceleride emmek icin uyaniyor ama bazende hic uyanmiyor.
bide dis cikardiklari zaman hic bisi yemek istemiyorlar.
sağol polyanan cevap için.
demek sen de 3 saatte bir besliyorsun.çok az değil mi bu süre 1 yaş için?ben şimdi bile nadiren verebiliyorum 3 saatte,tabi ne yediğine göre de değişiyor bu ama öğün araları açılmalı artık öyle değil mi...gerçi kızım 3-4 gündür nerdeyse günde 3 öğün yiyor,daha ne kadar açacak:))tabi ben üzülüyorum bu kadar bklediğinde ama ilerde içim rahat bir şekilde beklemek istiyorum:)
sağol polyanan cevap için.
demek sen de 3 saatte bir besliyorsun.çok az değil mi bu süre 1 yaş için?ben şimdi bile nadiren verebiliyorum 3 saatte,tabi ne yediğine göre de değişiyor bu ama öğün araları açılmalı artık öyle değil mi...gerçi kızım 3-4 gündür nerdeyse günde 3 öğün yiyor,daha ne kadar açacak:))tabi ben üzülüyorum bu kadar bklediğinde ama ilerde içim rahat bir şekilde beklemek istiyorum:)
valla canim azmi bilmiyorum. ama bu 3 saat icinde ya 1 tane muz ya elma yada ekmek veriyorum yiyor kendi kendine. bizim düzenimiz hep böyle cok kücükkende 3 saatte 1 beslenirdi kizim.
bence üzülme boyu ve kilosu iyiyse sorun yok.
kizim birbucuk yasinda ve ogun sayisi gunduz 3 defa,gece de bir defa(bazen 2) sut iciyor.Ara ogun olmuyor genelde ama gunu gunune de uymuyor.Benim icin muhim olan gunluk vitaminini ve diger hayati onemi olan besnleri almasi oluyor ki bazen onlari da almiyor ama sonraki gun telafi ediyor.Saat araliklarina takilma, yasindan sonra 3 saatte bir bebek beslenmez,en az 4 saat ara olur yemeklerinde ama cocugun acikirsa da daha erken vereceksin tabii.Gece beslenmesi kesilse daha iyi olur,gun icinde daha iyi ve kaliteli beslenmesine yardimci oilur,ama benim kizim ila gece bir defa da olsa sutunu icmeden rahatlamiyor.
teşekkür ederim cevaplar için.kızım 10 aylık sayılır,ve ayına göre maşallah iri denebilecek bir bebek(doğumundan itibaren hep iriydi:)
beslenmede hep sorun yaşadık,hiçbir zman istekle yiyen bir bebek olmadı.ama son 1 aydır frk ettimki büyüyor.asla 3 saatte bir yediremiyorum.artık yedirmeyi de denemiyorum zten.günde 3-4 öğün yediği çok oluyor.hayati besinler noktasında bir şey diyemiyorum,çünkü hala ek gıda düzenimiz oturmadı.çorbaların içine kıyma tavuk ekliyorum,meyve yediği söylenemez...vs..ama dişleri çıktığında dha güzel yiyeceğine inanıyorum.
bizim dzenimiz bu ama olması gereken ne onu da merak ediyorum.aslında bu sorunun cevabı belki de yok,çünkü her bebek kendi düzenini oluşturuyor.yalnız koca koca bebeklerin(bu nasıl bir tabir o da ayrı bir konu) sürekli yedirilmeye çalışılması ilginç geliyor bana.biz hiç öyle yapamadık kızımla.yani hiç öyle 2 saat 3 saat arayla çorbalar,devam sütleri,meyveler yemedi.çorba yiyorsa (en önemli ana öğünümüz bu şimdilik) 4 hatta 4,5 saat bir şey vermiyorum,zten o asla istemez.
bişey sormak istiyorum, ben yeni üyeyim..cocugum dogdugundan beri mama yiyo,aralıgın 10 unda 6 aylık olacak.. ben sebze corbası elma püresi ve yogurt vermeye başladm 4 aylıkken.. ama aşırı kusuyo.. ne yapacagımı şaşdım kaldım.. dogrumu yaptm erkenmı gecmi,saglık ocagına götürdüm,erken başlamışsn diyolar.. anlamadm :S
bişey sormak istiyorum, ben yeni üyeyim..cocugum dogdugundan beri mama yiyo,aralıgın 10 unda 6 aylık olacak.. ben sebze corbası elma püresi ve yogurt vermeye başladm 4 aylıkken.. ama aşırı kusuyo.. ne yapacagımı şaşdım kaldım.. dogrumu yaptm erkenmı gecmi,saglık ocagına götürdüm,erken başlamışsn diyolar.. anlamadm :S
bende oğlumun 5, ayında falan yoğurt ve meyve püreleri vermeye başlamıştım.benim oğlum anne sütü ve biberon maması ile beslenirkende çok kusardı.ek gıdalara geçtik yine kustu .9- 10 aylık oluncaya kadar şakır şakır kustu.dr umuza sorduk normal dedi.yediğini tamamen çıkarıyo içinde bir lokmama kalmamacasına çıkarıyo dedim.ağız dolusu kusuyo dedim.yine normal dedi.yediğinin tamamını asla kusamaz dedi.sadece yediğinin yarısını kusar dedi.doğanın kanunuymuş bu.yarısı mutlaka içinde kalırmış.sorun yok arkadaşım.yola devam :))
oğlum 13 aylık 24 saat içinde beslenme sıralamamız şöyle
06:00 180 cc biberon maması
10:00 kahvaltı lapası (tereyağ-labne peyniri-tam yumurta sarısı-pekmez-6 bebe bisküvisi-1 dilim ekmek içi-4 ölçek formül mama)
14:00 çorba
18:00 meyveli yoğurt
20:00 bizimle birlikte biraz akşam yemeği
21:00 180cc biberon maması
ama hala lokmalık şeklinde beslenirken öğürüyo.çiğnemiyo direk yutmak istiyo.e öyle oluncada kusuyo yada öğürmekle kalıyo.
benim kızım da 14 aylık. memeden kesmeye çalışıyorum. 3 haftadır iyice azalttık artık sadece gece uykusuna dalarken emiyor ve haftaya onu da kesmiş oluruz. şimdi okuyanlar demiştir aaa 14 aylık memeden kesilir mi canım diye. malesef kesmek zorunda kaldım çünkü hamileyim. dr. kesmem gerektiğini söylediğinde 1 hafta ağladım. kızım değil ben bırakamıyorum memeyi. ne zormuş bir anne için. neyseki çok şükür ki kızım oyunla da olsa birşeyler yiyor.
sabah kahvaltıyı bizim gibi yapıyor: peynir zeytin yumurta bal reçel ekmek pekmez çayı
öğlen çorba yarım kase yoğurt
ikindi uykusundan önce meyve püresi karışımı: elma+hurma+mandalina veya muz+havuç+mandalina (dilim verince az yiyor ben de bir kase karışım yapıyorum kaşıkla yiyor)
akşam yemeğinden önce genelde 1 kase yoğurt
akşam yemeğinde de ne varsa 4-5 kaşık yemek + 2 kaşık pilav + yiyebildiği kadar yoğur
yatmadan önce (8buçuk-9da) muhallebi yada ezilmiş sütlaç. sabah meyve yemediyse meyve. eğer o gün uykusuz geçirdiyse muhallebiden 15 dk. sonra 1 çay bardağı anason-papatya çayı.
benim kızım biberon emzik hiç almadı. hep bardaktan yada kaşıkla besledim. şuan sadece sütü içiremiyorum. önerisi olan varsa çok memnun olurum.
benim kızım da 14 aylık. memeden kesmeye çalışıyorum. 3 haftadır iyice azalttık artık sadece gece uykusuna dalarken emiyor ve haftaya onu da kesmiş oluruz. şimdi okuyanlar demiştir aaa 14 aylık memeden kesilir mi canım diye. malesef kesmek zorunda kaldım çünkü hamileyim. dr. kesmem gerektiğini söylediğinde 1 hafta ağladım. kızım değil ben bırakamıyorum memeyi. ne zormuş bir anne için. neyseki çok şükür ki kızım oyunla da olsa birşeyler yiyor.
sabah kahvaltıyı bizim gibi yapıyor: peynir zeytin yumurta bal reçel ekmek pekmez çayı
öğlen çorba yarım kase yoğurt
ikindi uykusundan önce meyve püresi karışımı: elma+hurma+mandalina veya muz+havuç+mandalina (dilim verince az yiyor ben de bir kase karışım yapıyorum kaşıkla yiyor)
akşam yemeğinden önce genelde 1 kase yoğurt
akşam yemeğinde de ne varsa 4-5 kaşık yemek + 2 kaşık pilav + yiyebildiği kadar yoğur
yatmadan önce (8buçuk-9da) muhallebi yada ezilmiş sütlaç. sabah meyve yemediyse meyve. eğer o gün uykusuz geçirdiyse muhallebiden 15 dk. sonra 1 çay bardağı anason-papatya çayı.
benim kızım biberon emzik hiç almadı. hep bardaktan yada kaşıkla besledim. şuan sadece sütü içiremiyorum. önerisi olan varsa çok memnun olurum.
pipetle de denedim, içmedi. 4-5 gündür muzu ezip içine 1 su bardağı ılık süt karıştırıyorum yatmadan önce, KAŞIKLA içiyor ama asla bardakla almıyor. halbuki her türlü sıvıyı bardakla içiyor. bi garip benim kızım :)))))
benim oğlumda 1 yaşına yeni girdi..
bizim beslenme şeklimizde
sabah 09:00-09:30 arası kahvaltı (inek sütü+pekmez+peynir+ceviz+bebe biskivisi)
saat 13:00 gibi çorba ve yoğurt
saat 16:30-17:00 arası süt+muz ve bebe biskivisi (bulamaç halinde)
akşam 19:00 gibi bizimle birlikte yerse çorba,yoğurt,pilav ne varsa yemek istediği kadar
akşam 21:00-21:30 civarıda muhallebi yiyor
gecede emiyor...
benim oğlumda hiç biberon almadı..sadece kaşıkla yiyor.sadece suyu biberondan alıyor...
ama bizim uyku problemimz hala devam ediyor..
acaba gece acıktığı için mi çok uyanıyor...çünkü sütüm iyice azaldı
benim oğlumda 1 yaşına yeni girdi..
bizim beslenme şeklimizde
sabah 09:00-09:30 arası kahvaltı (inek sütü+pekmez+peynir+ceviz+bebe biskivisi)
saat 13:00 gibi çorba ve yoğurt
saat 16:30-17:00 arası süt+muz ve bebe biskivisi (bulamaç halinde)
akşam 19:00 gibi bizimle birlikte yerse çorba,yoğurt,pilav ne varsa yemek istediği kadar
akşam 21:00-21:30 civarıda muhallebi yiyor
gecede emiyor...
benim oğlumda hiç biberon almadı..sadece kaşıkla yiyor.sadece suyu biberondan alıyor...
ama bizim uyku problemimz hala devam ediyor..
acaba gece acıktığı için mi çok uyanıyor...çünkü sütüm iyice azaldı
benim kızım da 15 aylık malesefki hiç birşeyimiz düzenli değil ne yememiz nede uyumamız.yemek ve uyku saatleri benim için bir eziyet haline dönüşüyor.hala emziriyorum.özellikle gece çok emiyor ki buda gece emmeye alıştıkları için oluyor.aslında gece hiç acıkmazlarmış ama bizim yaptığımız bir hata bu; onları gece emmeye alıştırmak :S ne yazıkki anne yüreği dayanmıyor işte bildiğimiz doğrularıda uygulayamıyoruz.şimdi yemek için zorlamak istemiyorum ama dayanamıyorum aç kalırsa diye.halbuki aç kalsa nasıl da yicek.bi kaç çeşit çorbadan başka ağzını birşeye açmıyor kandırarak oyun yaparak bir kaç kaşık yedirebilirsem ne ala!!!
helede uyku zamanları gece uykusuna yatırmak için yaklaşık 2-3 saat uğraşıorum ve saat 3 e kadar salladığımı biliyorum battaniyede ayağımda kucağımda salıncağında ufff bizim uyku serüvenlerimiz bitmez.sonrada öğlene kadar yatıyor.bu sabah erkenden uyandırdım uykusunu düzene sokmam gerekiyor çok yoruldum çünkü...
bu akşam 9,30 da uyuttum şu an hala uyuyor bakalım bu işi başarabilecekmiyim.Allahım yardım et :97:
Benim kızımda 14.cü ayının içinde. Ben halen emziriyorum. Günlük olarak da şu şekil besliyorum.
Sabah 11:00-11:30 gibi kalkar. Öğlen 15:00-15:30 diyince uyur. 17:00-17:30 gibi öğlen kalkar. Akşamda 22:30-23:00 gibi yatar. Uyku saatlerine alışırsa o saatte uyumak ister. 15-20 dk içinde de uyur.
6.aydan sonra ek gıdaya geçtim. Hiç püre şeklinde vermedim bişey. Biberon ile de süt ve suyunu verdim. Artık biberondan bişey içmek istemiyor su hariç. Suyunuda bardaktan içmek istiyor artık. Özeniyor bize galiba. Onun dışında 6-7 aydan beri püre hiç yapmadım. Ondan zorlukta çekmedim.
Sabah Kahvaltı: İlk olarak bir kase süte 4 tane bebe bisküvisi yapıp içine bir gün pekmez, bir gün bal, bir gün de dövülmüş ceviz koyup yediriyorum. Ardından da peynir (kaşar yada normal peynir), ekmeğe zeytin ezmesi sürüyorum, domates, salatalık. yumurtayı fazla sevmediğinden hafta da bir yada 2 kere haşlayıp zora ki yediriyorum.
Öğlen uykusuna kadar da meyve veriyorum. Gününe göre değişiyor. Kivi, mandalina, muz, portakal, elma, armut. Her gün farklı meyve veriyorum. Ama kiviyi hergün vermeye dikkat ediyorum. Çünkü sayılamayacak faydası varmış.
Arada da 1 tane fındıklı gofret veriyorum.
Öğlen uykudan kalkınca da 1 kase çorba içiriyorum. Yanında da kesinlikle yoğurt yediriyorum. Yoğurdu çok seviyor.
Akşam yemeğine kadar da 1 tane danone meyveli yoğurt veriyorum. Yada sütlaç vs. sütlü tatlı yapıp veriyorum.
Akşam ise biz ne yiyorsak ona da ondan yediriyorum. Yemek ayrımı yapmıyorum. salatasına kadar veriyorum tabiki yoğrudunu yine eksik etmiyorum.
Arada bir adet meyve yine.
Yatmadan önce ya bir kase bisküvili süt yediriyorum yada emerek yatırıyorum.
Tabi bu aralarda devamlı azar azarda emmeyi ihmal etmiyor. Bunlar abartılı çok yediriyormuşum gibi geliyor olabilir ama öyle tıka basa yemiyor. Bazen meyvesini yemediği de oluyor ama günlük bu şekil yedirmeye çalışıyorum. Dediğim gibi yoğurtsuz günümüz olmuyor ve kivisiz. Yemek yesede 10 dk sonra kesin emmek de istiyor.
Beslenme önemli zaten. Mesela ben kızıma demir ilacını içiremedim hiç. 1 yaşında kan testi yapılmadan önce dr.umuz düşük çıkabilir dedi. Kan testini götürünce de ilaçsız kitap gibi test çok iyi beslenmiş ilaca gerek bile kalmamış. Devam et bu şekil demişti.