• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 1 yaşından itibaren kahvaltı için doktorumuz tavsiye etmişti

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

motherderya

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2008
86
1
611
38
İstanbul
doyurucu, vitaminli kahvaltı ve peynir yediremeyen anneler için müthiş bi kahvaltıı

merhaba arkadaşlar ben oğluma kesinlikle peynir yediremiyodum ne yapacagımı şasırmıştım ve birgün doktora gittigimizde doktor hanımcım bana bu tarifi verdi ama yaz aylarında yumurta katmadan yedir demişti ve denedim gerçekten oğluşum bu kahvaltıya hiç itiraz etmiyo deneyin bence memnun kalacaksınız..

1 yumurta
1 şeker kaşıgı pekmez(dut,üzüm vs..)
1 adet üçgen şeklinde peynirlerden(yada evde ne tür peynir varsa)
çok az tereyağ(göz kararı)
6 adet bebe büsküvisi
bisküvileri ıslatacak kadar süt

yumurta haşlanır rafadan olacak şekilde sarını kullanıyoruz ve sarısını tabaga alıyoruz üzerine bisküvilerimizi peynirimizi tereyağımızı ve pekmezimi koyup üzerine ılık şekilde ısıttıgımız sütü ekleyerek bir çatal yardımıyla bisküvileri ve diger malzemeleri güzelce eziyoruz muhallebi kıvamına gelene kadar ezip bebişimize afiyetle yediriyoruzz.afiyet olsunn

Son düzenleme:
yumurta haşlanır rafadan olacak şekilde sarını kullanıyoruz ve sarısını tabaga alıyoruz üzerine bisküvilerimizi peynirimizi tereyağımızı ve pekmezimi koyup üzerine ılık şekilde ısıttıgımız sütü ekleyerek bir çatal yardımıyla bisküvileri ve diger malzemeleri güzelce eziyoruz muhallebi kıvamına gelene kadar ezip bebişimize afiyetle yediriyoruzz.afiyet olsunn

canımm merhaba benim kızım 2.5 yasında ve peynir yemiyor senin bebegin kac yasında.....kızım için uygun olurmu sence artık büyüdüüüde:dance:

benim oğlum 20 aylık 2 yaşına az kaldı ben haftanın 3 günü yapıorum diğer günler normal kahvaltı yediriyorum yani yedirmeye çalışıyorum ama en çok bunu severek yiyor bence vitamin ve mineral bakımından zengin bi kahvaltı vermende yarar var süt yumurta pekmez ne ararsan var dime ama ....:)))<

Back