merhabalar benim oğlumda yaklaşık bir buçuk yaşındayken buna benzer bir durum yaşadık istediği olmayınca kafasını sürekli bir yerlere vurmaya başladı arka arkaya seri hareketlerle hemde bende epeyce araştırma yaptım bu konuda o kadar üzülüyordumki ne yapacağımı şaşırmış duruma gelmiştim ve suan ismini hatırlayamadığım bir pedegogun yazısında böyle durumlarda çocuğun üzerine çok fazla düşülmemesi gerektiği hatta bu hareketleri yaptığı sırada yüzüne dahi bakılmaması gerektiğini söylüyordu.hatta hemen o odadan hiç bişey yokmuş gibi davranarak çıkılması gerektiğini söylüyordu ve bebeklerde belirli dönemlerde ilgi çekmek yada kendini rahatlatmak adın bu tip davranışlar olabiliyomuş mesela anne sütünü bırakan çocuklar tıpkı sigara bağımlılığından kurtulmak isteyen bir insan nasıl bişeylerle meşgul ediyorsa kendini bebeklerinde bu tip kendini rahatlatma gibi davranışları olurmuş.gerçekten de tamda o dönemde oğlum hastalandığı için emmeyi bırakmıştı ben bu olayı ona yordum ve gerçekten o bunu yaptığında hiç ilgilenmedim ve uzaklaştım oda kendilinden bıraktı kafasını vurmayı bi süre sonra.nasıl dayandın dersen zor oldu ama onun iyiliği için yaptım bunu.bilmem yardımcı olabildimmi ama benim yaşadıklarım böyleydi allah yardımcın olsun arkadaşım...
Ben yaşamadım bilmiyorum ama bençede ilgi çekmek için yapıyor. İlgilenmeyince daha çok vurması bunu gösteriyor.
Rabbim kolaylik versin canim
Benimde bugun bir yasinda olan bir oglum var ufacik cani yansin kahroluyorum.eminim.sizin ixin cok.Zordur
Bir pedogogdan yardim almaniz gercwkten dogri bir davranis
Ayni anlattiginiz gibi bir kuzenim.var su an 8 yasinda ve durum.gitgide kotulesti belki erkwn yardim.alsaydilar sorunlari bitmis olurdu
Ayni bebekligin 8 yasini dusunun su an o durumda
Umarım sadece ilgi içindir çünkü uzun zamandır oğlumun psikolojik sorunları olduğunu düşünmeye başlamıştım.Ki bir tek ben değil çevremde benim gibi çocukları olan veya yılların tecrübesi 2 çocuk büyütmüş olan anne babam ve diğer yaşça büyük insanların hepsi biz böyle bi çocuk görmedik diyorlar.Kime sorsam yada kim görse bu nasıl bir şey böyle yaa siz nasıl başa çıkıyorsunuz bununla falan diyorlar.Şimdi o kadarmı kötü diyeceksiniz belkide ama gerçektende inanılmaz bişey gece doğru düzgün uyumamasına rağmen gündüz düz duvara tırmanır.Bazı çocuklar hasta olduklarında sakinleşir yerinden kımıldamaz mesela bizimki hasta şu an ama performansından hiç bir şey kaybetmiyor yine aynı inat,sinir,huysuzluk,uykusuzluk vs...Ayrıca ilginiz ve yorumunuz için teşekkür ederim.
Yanlıs anlamayın Sakın ama yanı nasıldavranıyorsunuz neler yapıyorsunuz. inşallah bi hastalıgı filan yoktur ama normal bi bebek o kadar olmaz. Bakıcı filan mı bakıyo
yooo yanlış anlaşılacak bir şey yok.bakıcı bakmıyor kendi annem ve ben bakıyoruz,ki inanılmazda iyi bakılıyor.Gören biz böyle büyüseydik sesimiz bile çıkmaz kuzu gibi olurduk diyor.Bazen ben bile özenmiyorum değil :) Bizim zamanımızda olmayan yada var olan fakat alınamayan her şeyi var,yeme içme konusundada her çeşit ve özen verilip gösteriliyor.İlgi deseniz birimizin kucağından inse diğerimize geliyor şefkat ilgi sevgi hepsi aşırı derecede var.Doktora götürdük hiç bir sorunu yok yani her hangi bir hastalığı yok doktor böyle büyüyecek kendine baktırıyor diyor.Ki bunu söyleyen sadece bir doktor değil memnun kalmadıkça başka doktorlarada götürüyorum sonuç aynı.Bizde iyi davranıyoruz bir dediği iki olmuyor ağlatmamak için elimizden geleni yapıyoruz hani derlerya pamuklara sarıp sarmalıyoruz diye bizim yaptığımızda resmen o ama sonuç değişmiyor.Ne bileyim büyükler 40'ı çıkınca düzelir dediler olmadı sonra 3 ay sonra düzelir dediler yine olmadı sonra 6 ay sonra yaşına girince sonra konuşmaya başlayıp derdini anlatınca düzelir dediler.Anlayacağınız dedilerde dediler,artık benim ümidim kalmadı düzeleceğinden.Psikolojim bozuluyor sakin çocukları görünce.Tek ve son çözüm pedagog kaldı onuda denedikten sonra başka çare kalmayacak sanırım.Bende kaderime razı olacağım mecburen :)
Yanlıs anlamayın Sakın ama yanı nasıldavranıyorsunuz neler yapıyorsunuz. inşallah bi hastalıgı filan yoktur ama normal bi bebek o kadar olmaz. Bakıcı filan mı bakıyo
yooo yanlış anlaşılacak bir şey yok.bakıcı bakmıyor kendi annem ve ben bakıyoruz,ki inanılmazda iyi bakılıyor.Gören biz böyle büyüseydik sesimiz bile çıkmaz kuzu gibi olurduk diyor.Bazen ben bile özenmiyorum değil :) Bizim zamanımızda olmayan yada var olan fakat alınamayan her şeyi var,yeme içme konusundada her çeşit ve özen verilip gösteriliyor.İlgi deseniz birimizin kucağından inse diğerimize geliyor şefkat ilgi sevgi hepsi aşırı derecede var.Doktora götürdük hiç bir sorunu yok yani her hangi bir hastalığı yok doktor böyle büyüyecek kendine baktırıyor diyor.Ki bunu söyleyen sadece bir doktor değil memnun kalmadıkça başka doktorlarada götürüyorum sonuç aynı.Bizde iyi davranıyoruz bir dediği iki olmuyor ağlatmamak için elimizden geleni yapıyoruz hani derlerya pamuklara sarıp sarmalıyoruz diye bizim yaptığımızda resmen o ama sonuç değişmiyor.Ne bileyim büyükler 40'ı çıkınca düzelir dediler olmadı sonra 3 ay sonra düzelir dediler yine olmadı sonra 6 ay sonra yaşına girince sonra konuşmaya başlayıp derdini anlatınca düzelir dediler.Anlayacağınız dedilerde dediler,artık benim ümidim kalmadı düzeleceğinden.Psikolojim bozuluyor sakin çocukları görünce.Tek ve son çözüm pedagog kaldı onuda denedikten sonra başka çare kalmayacak sanırım.Bende kaderime razı olacağım mecburen :)
valla ne diyim allah kolaylık versin ozaman durum böyleyse zopa istiyo şaka bi yana inş pedegog çare olur. Ha birde şöyle bişiy var şimdi bu bebekler enerjilerini negatifliklerini ağlayarak boşaltıyorlarmış o yüzden keyfi ağlamalarda bırakın ağlasın rahatlasın. A5lahtan yardımcınız var bide tek olsanız
valla ne diyim allah kolaylık versin ozaman durum böyleyse zopa istiyo şaka bi yana inş pedegog çare olur. Ha birde şöyle bişiy var şimdi bu bebekler enerjilerini negatifliklerini ağlayarak boşaltıyorlarmış o yüzden keyfi ağlamalarda bırakın ağlasın rahatlasın. A5lahtan yardımcınız var bide tek olsanız
Aynen,annem olmasa sanırım şu 1 sene içinde kafayı yerdim :) Keyfi ağlamalarında dokunmuyorum zaten,yüzüme bakıp bakıp ağlıyor ilgilenmediğim zaman yanıma gelip üzerime tırmanmak istiyor ve bir süre sonra kendiliğinden sakinleşiyor.Sinirlendiği ve inatlaştığı zamanlar kafayı yere vuruyor zaten o zamanda çıldırıyorum çünkü o hareketi yaptıracak mantıklı bir sebebi yok,ufacık şeylere sinirlenip inat yapması beni delirtiyor.Yorumunuz içinde ayriyetten teşekkür ederim...Sağlıcakla kalın...
Yazdiklarini okudum benim oglumda aynisi dogdugundan beri oyle hep aglar dinirli kucaktan inmeyen hircin asiri hareketli vs bi cocuk sac cekme dovme vs huylari da var. 2.5 yasinda konusuyo cok guzel asiri canayskin sosyal ama evde onunla oynamayinca yine cok sinirli oynarken bile sinirleniyo dovuyo beni mahvediyo anlatmakla bitmez yaptiklari. Bi okdar da sevimli sma beni cok adiri yoruyo bizde annemle beraber bakiyoruz tek olsam akil hadtanesinde olurdum belkide. Pedagog dusunuyorum kendimede psikolog. Bsnada bilgi verirmisin sonucu kime gittin memnun kaldin mi
Merhaba yazdiklarinizin hepsini okudum bnmde oglum 14aylik ve ayni anlattiginiz gibi cok sinirli.sinirlendiginde kendini yere atiyo ve kendine vuruyo.bn ogretmenim ve gunduz annemle kaliyolar ,anneme daha uysal davraniyomus.sanirim ozledigi icin bna yapiyo .bnde baska bir pedegokun yazisinda okumustum oda buna cok yakin seyler yazmisti, uygulayacagim paylastiklarinizi insallah daha sakin bebisler olurlar:)
Canım belkide ilgi çekmek için yapıyordur oğlunla biraz daha fazla zaman geçirmeye çalış biraz daha ilgi göster yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?