• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 yaşındaki oğlum aşırı sinirli :(

Canım ilgi çekmek için yapıyor olabilir

İlgi çekmekten daha ileri bir şeydi bu ilgi odağı olmasına rağmen böyleydi neyseki düzeldi.Geç yazdığım için kusura bakmayın memuriyetimden dolayı internet olmayan bir yerdeydim bu nedenle bu güne kaldı.Teşekkür ederim ilginiz için...

Aynı durum bizim evdede yaşanıyor. Benim oğlumda 11 aylık. Sürekli sinirli ve kafayı yere vuruyor yada kendisini geriye atıyor. Bu yaşlarda kaç tane anne ile konuştum hepside benzer şeylerden şikayetci. Bunun bir süreç olduğunu düşünüyor daha doğrusu umuyorum. Çünkü kafayı vurmasının üstüne gitmeyince unuttu. Kafayı vurmaya başladığında sert bir yüzeyse sadece yüzeye elimi hatta ayağımı koydum. halıdaysa hiç oralı olmadım ve Allah'dan çabuk unuttu. Kendini geriye atmayı istediği birşey olmadığında hala yapıyor ama daha çok mama sandalyesinde hareketi kısıtlandığında yaptığı için zararlı olmuyor. Bu süreci yeni atlatmış bir arkadaşım yürümeye başladığında sakinleşti demişti. Şu aralar yürümese de ayakta durma çabaları içinde ve birşeyler başardığının farkında bu sayede de kendine güveni arttı, sinirliliği de azaldı gibi. Bir de şu aralar bizim herşeyimizi taklit ediyor. Çatalla kendi yemeye çalışıyor, kaşığı elimizden alıyor, bizim tabaktan yiyor ama bizim gibi yürüyemiyor ve sanki bunun farkında. Onun gibi emeklediğimizde çok mutlu oluyor ama dizlerim çoook acıyor oğlum :) Odadan çıkarken emekleyerek gidersem ses çıkarmıyor ama yüreyerek çıkarsam kıyametler kopuyor :D

Yürümeye başladığında bu sinirliliğinde azalacağını umarak ben sana soruyorum şimdi, ne oldu pedegoga gittin mi? Yürümeye başlayınca sakinleşti mi? :)

Bnm oglumda simdi daha sakin cnm .su anda 18 aylik oldu yaramazliklarimiz basladi.birde kendini daha rahat ifade edebildigi icin cok fazla sinirli degil artik .sadece biraz yemek problemimiz var oda cogu bebekte oluyo zaten .kolayliklar diliyorum:)

Merhaba benim oğlumda 23 aylık oldu .bir donem oyle oluyo cocuklarda simdi daha sakin.bizde tuvalet eğitimine basladik:)benim için yorucu ama başarılı gidiyor.

Back