• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 1 yaşındaki kızım tuvaleti gelince bir köşeye çekiliyor, normal mi?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

inciragaci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2010
106
2
46
İstanbul
1 yaşındaki kızım son birkaç aydır kakasını yapacağı zaman gizli bir köşe buluyor kendine.Çoğunlukla sehpanın altına giriyor, öyle biryer bulamazsa bir kenarda çömeliyor, bize bakmıyıor. Ona bakmamızı istemiyor, utanıyor gibi davranıyor. Halbuki biz ona herhangi bir tepki vermiyoruz. Normal mi acaba, iyi bişey mi kötü bişey mi bilemedim?

evt cnm çok normal aynısını benim yeğenim de yapıyor özellikle kakası geldiğinde

elbette normal annesi,icinden geliyor yavrunun ve ne guzel yaratmis iste Allahim,o isin bile gizli ve yalniz yapilacagi duygusunu kimse soylemeden veriyor onlara.Benim kizim da uzun suredir kakasini koselerde yapiyor,yapar yapmaz da kaka kaka diye yanima geliyor.HIc bir sekilde tuvalet egitimi verilmedi henuz,zaten vermeyi de dusunmuyorum,icinden geldigi gibi dogal surecine birakildiginda iste bu sekilde kendiliginden kakanin da cisin de farkina zaten variyorlar.Simdilik yaptiktan sonra soyluyor ama iyice farkina vardiginda yapmadan once de soyleyecektir Allahin izniyle.Sagilcakla.

evet normal benım oglumda 1 yasına dogru aynı sekılde saklanmaya basladı smdı 19 aylık yatak odasında besıgın arkasına saklanıyor ve odanın kapısını da kapatıyor, içeri girersem kızıyor ve diiitt (git) dıyor :) cevrem aa bak tuvalet eğitime hazır falan dedı lazımlık aldık bir kere falan ona yaptı ama panık oldu bence daha erken kendı halıne bıraktım 2 yasına dogru deneriz acelemiz yok

elbette normal annesi,icinden geliyor yavrunun ve ne guzel yaratmis iste Allahim,o isin bile gizli ve yalniz yapilacagi duygusunu kimse soylemeden veriyor onlara.Benim kizim da uzun suredir kakasini koselerde yapiyor,yapar yapmaz da kaka kaka diye yanima geliyor.HIc bir sekilde tuvalet egitimi verilmedi henuz,zaten vermeyi de dusunmuyorum,icinden geldigi gibi dogal surecine birakildiginda iste bu sekilde kendiliginden kakanin da cisin de farkina zaten variyorlar.Simdilik yaptiktan sonra soyluyor ama iyice farkina vardiginda yapmadan once de soyleyecektir Allahin izniyle.Sagilcakla.

evet ben de hayranlıkla izliyorum aslında, ama arkadaşımın 2 yaşına yaklaşmış olan kızı annesinin gözünün içine baka baka yapıyormuş hala.diğer çocuklar nasıl acaba diye merak ettim. dediğiniz gibi doğal sürecine bıraksak nasıl olur bilmiyorum, üstüne gitmek de iyi olmaz zaten. bu dönemde yapılan yanlışların çocuğun ileride obsesif olmasına sebep olabileceğini biliyorum.

Normaldir elbet daha 1 yaşında. Daha bu kadar küçükken tuvalet meselesini hiç kafanıza takıp üzülmeyin. Her şeyin bir zamanı var. 2 yaşından önce de birileri önerse bile tuvalet eğitimine başlamayın BENCE.

Back