1 yaşındaki kızım ağızdan ilac icmiyor yardim kizlar

Goncagul90

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2024
23
3
1
34
Kızlar 1 yaşında kızım var. Ateşi calpolle inmeyince doktora gittik.Doktor hafif crp yükselmesi var dedi ceftinex antibiyotik verdi . Tabi ben antibiyotik karşıtı olduğum için ertesi gün bir başka doktora daha götürdüm kan sonuçlarını gösterdim muayene etti o da antiviral Oselmir verdi . Ben antibiyotikle çocuğu yormak istemedim açıkçası çünkü crpsi aşırı yüksek değil dedi ikinci doktor . Oselmiri alırken eczacı tadı çok kötüdür bir şeyle karıştırıp verin dedi. Bizim kızı normalde sürekli ağzını açar ilaç içer yani. Neyse kizima vermeden tadına baktım kireç gibi bir şey çok kötü, bunu portakal suyuyla karıştırdım hemen acti ağzını ama tadını alınca kafa salladı ağzını kitledi. Saatlerdir ağzını açmıyor, tadı güzel olan calpolu bile görünce agliyor kafa sallıyor.sanirim her ilacı oselmir sanıyor. En sonra çare paranox s fitil verdim o rahatlattı ama yine etkisi gidecek yine atesi çıkacak. 2 gündür tedaviye başlayamadık sürekli fitil ve banyoyla gecistiriyoruz ağzını açmıyor kizim. Zorla icireyim dedik elleri tuttuk vs nefessiz agliyor boğazına kaçtı tıkandı boğuluyor gibi oldu hemen sırtına vurduk vs düzeldi. Yani zorla da iciremem artık. Ne yapacağımı şaşırdım, hastaneye gitmekten çok sıkıldım artık, kızım oraya gidince de agliyor travması oluştu. Ceftinex antibiyotigin tadı güzel, yarın sabah kahvaltıda yemekle karıştırıp versem olur mu? Antibiyotikleri böyle yemekle püreyle vs karistirabiliyor muyuz acaba ? Doktoruna mesaj attım hala dönmedi. Lütfen yardım edin kızlar.

Ben böyle durumlarda yarı oturur pozisyonda parça parça şırınga ile ağzına sıkıp burnunu hafif kapatıyorum ki hemen yutsun uykuya yakın verin ki tadı çok damağında kalmasın aklıma başka bir şey gelmiyor umarım hemen iyileşir

Bence yemeklere karıştırmayın eğer o yemekten huylanırsa bir daha uzun bir süre yemek de yemez

Benim kızım asla içemiyor kusuyor. O yüzden doktoru yatış yapıyor serumla veriyor birkaç gün.

Bence yemeklere karıştırmayın eğer o yemekten huylanırsa bir daha uzun bir süre yemek de yemez
Doktoru mesaj attı kahvaltıda karıştırıp verebilirsiniz dedi . Allahtan antibiyotik tadı şekerli güzel , antibiyotik olmasın diyordum şimdi ne içerse içsin yeter ki içsin diyorum

Benim kızım asla içemiyor kusuyor. O yüzden doktoru yatış yapıyor serumla veriyor birkaç gün.
Doktoru yemekle verin yine icmezse pazartesi iğneye başlarız dedi . Hastaneler hem yetişkin hem çocuk hasta kaynıyor o değil bir de ben hastalık kapacagim o zaman daha beter olacak kimse bakamaz kizima

İlk icirmeye çalıştığım ilaç antiviraldi tadı rezaletti portakal suyuyla karıştırıp verdim bir damla aldı sonra kitledi ağzını. Ondan sonra şekerli ne calpol içti ne diğer şekerli antibiyotigi. Kafasını sallıyor çığlık çığlığa agliyor . Zorla tuttuk vs boguluyordu bir de burnunu tikasam morarır herhalde. Sizinki yine çok iyiymiş. Şırınga da denedik , ilaç olduğunu anlıyor ve aklına o kötü tat geliyor sanırım. Sabah olunca kahvaltı mecbur yapacak o zaman deneyip yazarım buraya sonucu kızlar teşekkürler

Biz siringaya cekip eline veriyoruz hep bir agizdan tezavrat yapiyoruz, birer siringada elimize kendimize aliyoruz karsilikli oyle oyle gaza getiriyoruz. Asla iciremezdik onceden bu yontem ise yariyor. O ise yaramazsa huptirik yada hupper gibi direk agiza cekilen yogurtlarin icine siringayla basin ilaci, yogurdunu az icirip sonra icmeye devam etmek isteyecek yogurdu o arada caktirmadan ilac karistirilmis huptrik yada hupper ile degistirirsiniz verirsiniz iyi bastiriyor onlar tadini ilaclarin.

Doktoru yemekle verin yine icmezse pazartesi iğneye başlarız dedi . Hastaneler hem yetişkin hem çocuk hasta kaynıyor o değil bir de ben hastalık kapacagim o zaman daha beter olacak kimse bakamaz kizima
Çok geçmişler olsun. Doğrudur hastaneler çok yoğun ama daha önce kızım nöbet geçirdi ateş yüzünden o yüzden biz aşırı pimpirikliyiz. Doktorları da artık biliyor huyunu o yüzden mecbur kalıyoruz. 1-2 gün ateşi kontrol edip öyle iğneye geçiyoruz. Allah şifalar versin kuzuya

Bunu düşünmedik, yarın gideyim alayım bir tane dediğiniz gibi yapayım bu fikir de yedek dursun .

Çok geçmiş olsun nöbet dediğiniz nasıldı tam olarak , morarma mi oldu ağlama krizi mi titreme mi geldi tam olarak nöbet denilince ne anlamalıyız

Kızım şurupları icmezdi zorla veriyordum artik yapapacak bir şey yok diyordum. Oğluma siringayla verdim başlarda içmek istemez diye . Fakat aksiya buda şurup içmek için ağlıyordu . Daha vermem icin.

Çok geçmiş olsun nöbet dediğiniz nasıldı tam olarak , morarma mi oldu ağlama krizi mi titreme mi geldi tam olarak nöbet denilince ne anlamalıyız
Titremeyle başlayıp bir anda kaskatı kesildi. Sonra morardı ve nefes alamadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…