bayanlar bu konuda bilgisi olanlar lütfen cevap yazsın.kız annelerine soruyorum.vajinal temizliği nasıl yapıyorsunuz.ayrıca sabun zararlı mı??bilgilendirirseniz sevinirim...bilmiyorumkismile
benim kızımda 1 yaşında ,şimdiye kadar yaptığım gibi yapıorum.sabun bize de zararlı kullanmıorum. vücut şampuanıyla vücudunu köpürtürken ,kukusunu da köpürtüorum bol suyla yıkıorum ..zemuszemus
bayanlar bu konuda bilgisi olanlar lütfen cevap yazsın.kız annelerine soruyorum.vajinal temizliği nasıl yapıyorsunuz.ayrıca sabun zararlı mı??bilgilendirirseniz sevinirim...bilmiyorumkismile
Kız çocuklarda genital bölge temizliğinde bebekler için kullanılan vücut şampuanlarını kullanabilirsiniz, fakat kesinlikle dudak içlerini ovalayarak köpürtmek yok. İç kısımları bu tip işlemlerle temizlediğiniz zaman oranın doğal florası bozulup akıntı, idrar yolu infeksiyonu, kaşıntı vb. durumlar oluşabilir. Ben dış kısımları ovalamadan köpürtüp, içleri çok da sıcak olm ayan suyla sadece yıkıyordum. Altı bezlenirken her kakada lavaboda sadece popoyu sabunlamak kaydı ile yıkadım, ıslak mendil kullanmadım. Şimdi ise zaten her kakadan sonra yıkayıp kuruluyoruz(Sabunsuz olarak. )
Tuba ben kızımın çişinden sonra olsun veya kakasından sonra olsun muhakkak suyla yıkıyorum. Bebeğime banyo yaptırırken şampuanladıktan sonra sadece bir kez cok hafif şekilde dış kısmını köpürtüyorum. Ama sadece banyo yaptırırken. Normalde tuvaletinden sonra sadece bol suyla yıkıyorum o kadar. Sağlıcakla kal canım...
kizlar ben kizim icin ozel bolge temizleyicilerden kullaniyorum sabun mantar enfeksiyonlarina neden olabiliyor cok memnunum hic kasinti vs olmuyor kakasi icinde kaliteli markalarin kokusuz ve alerji yapmayan mendillerini tercih ediyorum kizim 4 yasinda ve hic bi sorun yasamadim cok sukur