Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Selam kızlar uzun zamandan beri siteyi ziyaret edemiyordum ama merak ettiğm bişey olunca soluğu ilk önce burda alıyorum. Kıızm 1 yaşını yeni doldurdu ve artık çok iri olmasada belli şeyleri lokma olarak ağzına verdiğimde mesela makarna küçük küçük koparıp verdiğimde yiyebiliyor ama tabi ana öğünlerinde her gün taze olarak hazırlanmış hafif pütürlü olan çorbaları yiyor öyle kuru fasülye dolma içi falan vermiyorum çünkü daha doğrusu vermek istemiyorum çünkü onu mecbur doğrayıcıyla püre yapıp vermek gerekiyor öyle olunca vitamini kaçmazmı hem bulamaç gibi oluyor benim bile iştahımı kaçırdığı için bebğime vermek istemiyorum acaba yanlışmı yapıyorum tecrübeli anneler bana yardımcı olurmusunuz sizlerde hergün özel çorbalarmı yapıyorsunuz yoksa kendiniz için hazırladığınız yemekleri rondadan geçiripmi veriyorsunuz teşekkürler
rondo robot vb kullanmıyorum,ewet hala hergün (günlük)yapıyorum çorbalarını.
ancak bizde hafif pütür diye bir olay kalmadı lokma biçimindede çok rahat yiyor.
bazen onun da yiyebileceği yemekleri pişirdiğimde mesela mercimek çorbası vb.ona tuz atmıyorum kendimize yaptığımdan yiyor
yaa bıde benım kzızm Çok yemek seÇıyor Çokta kususyor gÜnÜ gÜnÜ tutmuyor mercımek Çorbasını bazen yıyor bazende sankı aĞzını b,ı kapıyo ververbılırsen bu ara bıde dıŞ Çıkartıyo ben ona baĞlıyorum bakalım dıŞlerle ıŞımız bıtınde heralde daha rahat yıyecek
makarnayı iki parçaya ayırıp veriyorum.pilavı yoğurt karıştırınca bir güzel yutuyor.et,tavuk,balık türünü de lime lime edince yiyor.nohutu,fasulyeyi çok az ezip yediriyorum.
9.aydan sonra dolma içi verebilirsin demişti doktorumuz.Yoğurtla karıştırabilirsin,pilavı da aynı şekilde.Kuru fasulyeyi suyuyla karıştırıp ezerek verebilirsin,artık yiyebilecek zamana gelmiş.
Meraba srkadaslar benim oglumda 1 yasina yeni girdi ayni sorunlari bende yasiyorum yemek zamani iskenceye donuyor pilav dolma ici ve kendimize hazirladigim yemekleri yemiyor diliyle disari itiyor itmedigi zamanda ogurmeye bsdliyor bende ustune gitmek istemiyorum ama corba turu haric hic bir sey yemiyo her seyden yedirmek istiyorum ams olmuyo yediremiyorum ne yapacagimi bilmiyorum siz nasil alistirdiniz kahvaltiyi bile yemedigi icin cici bebe buskivisiyle bulamac yapip veriyorum