- 3 Mart 2024
- 73
- 23
- 3
- 34
- Konu Sahibi arastiranne
Evet olumsuzluk ekini anlamadıklarını biliyorum aslında, hamileyken okumuştum ama uygularken bilgiler geri planda kalıyor görsel ve sözel olarak anlatmayı deneyeceğim iyi fikir ekran yok diyebilirim, yani çok nadir mesela tırnaklarını kesene kadar tv den İngilizce çizgi film acıyorum max 2 3 dk açık duruyor veya evde yapacak etkinlik bulamayıp bunaldıysak yine 1 2 dklık ing şarkı videosu veya hareketsiz flashkartlar ya da miyavlayan kedi videosu falan açıyorum sonra hemen kapatıp baska bir etkinlik buluyorum. Şu an 1 yaşında, su ana kadar toplam izlediği süre 1 saati bulmamıştır. Bunu neden sordunuz?Hayırı yapmayı etmeyi anlamıyor. Komut olarak algılıyor. Mesela size timsah düşünme dediğimde sizin gözünüzde timsah canlaniyir aynı öyle birşey. Ma me olumsuzluğu anlamiyorlar. Bende bebeğime havalara bakma diyorum havaya bakıyor
Hayırı şöyle öğrettim. Mesela TV aşağıda bizim ve ellemek için uzanıyordu . Ben şöyle dedim hayır olmaz derken işaret parmağımla sağa sola salladım ve yüz ifedemdede aynı şeyi yaptım yani hem görsel olarak hemde sözel olarak olmsuzluk ifadesi olduğunu belirttim. Sonra ilgisini başka yöne verdim oyuncakları kartları kitapları yada. Bunu her seferinde yapmasını istemediğim davranışı için tekrar edince artık öğrenmiş oldu. Ablasida " no no " şeklinde öğretmiş. Yatağına cikmasini istemediği bir anda. şuan 21 aylık no no diyoruz oda no no diyor yapılmasını istemediği yemek yemek istemediği yada su ister misin diye sorunca istemezsse no no der. Demem o ki hem görsel hem sözel şeklinde bu cümle olumsuz bu durumdan hoşnut değilim mesajı verin. Ve ilgisini başka yöne cekin.
Birde TV telefon tablet var mı ?