1 yaşındaki bebeğim uykuya dalamıyor

ddkbyrktr

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2024
24
13
28
Kızlar merhaba, bebeğim 12 buçuk aylık. Gece uykularında sürekli dönüyor ve asla uykuya dalamıyor. Karnı tok, altı temiz uyuyor fakat hiç-bir zaman tam anlamıyla deliksiz uyuyamıyor. Gündüz uykusu max 1/1,5 saat oluyor. Bazen tek öğle uykusu bazense 1 saat öğlen 1 saat de akşamüstü uyuyor. Güne 9 da başlıyoruz akşam 9 -9 30 gibi günü kapatıyoruz. Nerede hata yapıyorum bilemiyorum. Yardımcı olur musunuz

Ay yine erken kapatıyormuş günü.Benimki 10 buçukta kapatırsa şükrediyorum.Tek fark öğlen daha uzun uyuyor 2 saat ama tek uyku

10 buçuk iyiymiş gece 12 olmadan uyumuyor bizimki bir kaç ay öncesine kadar gece 2 3 tü 12 ye zor çektik
Bizde öyle başlarda 1 buçuk 2 ydi sonra 12 gibi oldu şuan 10 bucuk 11 arası uyutmaya çalışıyorum.Bazen kendi kendine ayıkıyor mesela dün 10 bucukta uyuttum diye kalktım yanından hemen uyandı 2 ye kadar uyumadı nolacak böyle bilmiyorum yeni 1 yaş oldu.

Bizimki iki buçuk yaşında geç uyumasini geçtim gece defalarca uyanıyor yeni doğan döneminde bu kadar uyanmiyordu artık gece olunca istemsiz bir sınır yukleniyor bana

Bir gününüzü yazar mısınız? Kaçta kalkar? Kaç uyku yapar ? Kaç dakika? D vitamini veriiypr musunuz? Veriyordanız saat kaçta? Gün içinde sizin izlediğiniz arka plamda dahi açık olan tv vs var mı? Aşırı uyaran oyuncaklarla oynar mı? Gün içinde dışarı çıkartır mısınız?

Gece sürekli dönüp duruyorsa başka bir ağrısı sızısı olabilir bence benim kızımda öyleydi 1 yaşına kadar geceleri 15 kere en az kalkıyorduk ama şuan 15aylık en azından şuan 4 kere uyanıyor ne zaman gece sık sık kalkıp dönmeye uyanmaya başlasa bişey oluyor en ufak boğaz ağrısı, idrar yolu küçük bir şey olsa bile umarım bir an önce uyumaya başlar bebiş

Bebeğinizi nasıl uyutuyorsunuz?
Bi de şaşkınlıkla okudum 10lar 12ler havada uçuşmuş bebek uyku saati için. Mükemmel anneyim diye demiyorum da nasıl dayanıyorsunuz? Benimki 8-8.30 gibi uyuyor bazen 9.30a sarkıyor da çocuğa da bana daeziyet oluyor o akşamlar

Saat 9 9 30 gibi uyanıyor. Kahvaltısını verdikten hemen sonra 11 gibi d vit veriyorum sonrasında sadece yemek yerken (bu aralar yeme reddi başladı) bir iki şarkı açıyorum telefonda. Tv hiç izlemiyoruz bazen temizlik yaparken açıyorum. Saat 12 30 1 gibi uyuyor 1 saat ya da zirlarsam 1 buçuk saat yatıp kalkıyor beraber oyun oynuyoruz parka gidiyoruz vs derken saat 8 gibi bizle yemek yiyor sonra da uyku rutinlerine geçiyoruz ama çıt sesine bile uyanan bir çocuk maalesef

Bu aralar hava sıcak diye çok susamış uyanıyor su hep yanımda, kana kana içiyor rahatlayıp geri yatıyor

Sizin rutininiz nedir, bilgi verirseniz belki biz de faydasını görürüz ://

Benim bebeğim de öyle doğduğundan beri aynı problem gündüz uykusu yok denecek kadar az gece olsun istemiyorum artık uykuya dalması okadar zor ki denemediğim yöntem gitmediğim doktor kalmadı. Hunimi taktım kabullendim. 8 9 10 diyenlere çok şanslısınız demek istiyorum bizim sabah 6 7 de yattığımx günler oluyor. Şanslıysam en erken 11 de ama sabaha kadar 271016191 kere kalkıyor ....

Sizin rutininiz nedir, bilgi verirseniz belki biz de faydasını görürüz ://
Sabah 7.15de kalkıyor, öğlen 13.00-15.30 arası tek uyku yapıyor (tek uykuya erken düştü) kreşe gittiği için orda yoruluyor diye düşünüyorum. Akşam yemeğini 18.30 gibi bitirip 20.00 de uyku faslına geçiyoruz, 20.30 a varmadan uyumuş oluyor. Ben de eşimle bi dizi vs açıp bişeyler içip biraz keyif yapıyorum (veya ütü yapıyorum) bu düzen benim ruh sağlığıma iyi geliyor. Türkiye tatilinde anneanne dede hala teyze derken uyku saatleri çok ileri kaymıştı 22.00 vs gibi ve çok zor oluyordu bana. Şimdi de Bazen uykuya dalması uzun sürüyor 9u buluyor onda da zorlanıyorum. (özellikle o gün bir yerlere gittiysek ve o da günün bir bölümünü bebek arabasında oturarak geçirdiyse yeterince fiziksel aktivitesi olmadıysa zor uyuyor)

Bebeğinizin yaşı kaç peki? Benim ki daha yeni 1 yaşına bastı.. 2 yaşını bekliyorum kreş için yorulup uyur bizimki de belki

Ya kesinlikle bennn! Ilk 4 ay o kadar rahattım ki sonra bi daha toparlayamadım. Doktorlar ne diyor peki??

Ya kesinlikle bennn! Ilk 4 ay o kadar rahattım ki sonra bi daha toparlayamadım. Doktorlar ne diyor peki??
Rutin oluştur hergün aynı saatte duş masaj dinlendirici müzik egzersiz vs hepsini yaptım takviye istedim 1 yaş öncesi birşey yapamayız dediler tahlil istedim belki bi ağrısı sızısı vardır vitamin artık neyse birşey eksiktir diye hiçbir şey yok tabiiki çok şükür ama bu uykuya çare bulamadım. Şuan hala uğraşıyorum....

Üstelik kolik doğdu ve aylaımız kucağımızda aşağı yukarı sallayarak sakinleştirmeye çalışarak geçti tam bu dönemi atlattık derken kucak bağımlısı oldu ve kucakta uyumaya alıştı... Fıtık sahibi oldum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…