Bebek Beslenmesi 1 yaşında mama dışında beslenmiyo

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Gosle

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2018
49
28
88
Oğlum kronolojik 14 düzeltilmiş 11 aylık prematüre bir bebek çok şükür gelişim olarak yaşıtlarını yakaladı ancak mama dışında bi beslenme şeklimiz yok doktorumuz kilosu iyi ne yapıyorsan böle devam et diyo ama mama dışında hiç bişe yemiyo dışardan bakıldığından sanki ben yedirmiyormuşum gibi düşünülüyo ama ne yaptıysam hepsi çöpe gitti

6 aylıkken ek gıdaya başlamadınız mı ? Yoksa 1 yaşını mı beklediniz ek gıda için. Bir de doktoru bir değişin isterseniz. Hangi doktor ek gıda yerine mamaya devam der ki

6 aylıkken ek gıdaya başlamadınız mı ? Yoksa 1 yaşını mı beklediniz ek gıda için. Bir de doktoru bir değişin isterseniz. Hangi doktor ek gıda yerine mamaya devam der ki
6 aylıkken Başladım 2 kaşıktan ilerisine geçemedik malesef ki

Benim ikizlerde prematürelerdi ve ek gıdaya geç geçtiler.Meyveli yoğurt yapıp içine ekmek ici dograr verirdim.Sebzelerden çorbalar falan biraz gec bile olsa yedirmeyi basardim.Tabi elalemin dili durmuyor aa versen yer derlerdi(Sanki yemeklerini istemezdim)Ben israrci davranip hoşlarina giden şeylerle alistirdim.Biraz israrci olup minik minik başlayabilirsiniz devami gelecektir

Her öğünde bişeler hazırlıyorum karnı ne kadar aç olursa olsun 2 kaşık yiyo tmm devamı yok mamaya bağımlı resmen

İnanın tatdırmadığım hiç bişe kalmadı bi gün sevdiği bişeyi başka bi gün asla yemiyo
Şöyle yapın. Mam miktarını ve öğününü azaltın. Acıkınca ister istemez yiyecektir.. Sizinle birlikte sofraya oturtun.. mama sandalyesu varsa oraya koyun. Yemeğini önüne koyun kendisi oyun oynayarak tadlarına baksın.. zamanla gelişecektir damak zevki..

Her öğünde bişeler hazırlıyorum karnı ne kadar aç olursa olsun 2 kaşık yiyo tmm devamı yok mamaya bağımlı resmen
Anlıyorum ama ısrarcı olacaksın çocuğu cok sıkmadan en azindan meyve püreleri yapsan bile başlangıç

Mamayı kesin o zama sallıyorum günde birkere vele gece verin sadece.. Mamaya güveniyor bebeğniz bence

marhaba canim benim bebegimde düzeltilmiş 11 aylık ve aynı durumdayiz sadece mama ile besleniyl ek gıdayı asla yediremiyorum elime vuruyo döküyo ağzını açmıyor biberonla baska bişey versem hemen anliyor kusuyor daha önce ek gida verdim ama o zaman bile igrene igrene yerdi zorla

Eğer mama veriyorsanız bu aylarda artık devam sütüne geçiş yapabilirsiniz. Bebeğinize öğünlerini şimdiye kadar karışım veya püre şeklinde vermiş olabilirsiniz. Ancak şimdiden sonra artık besinleri ayırmalı ve taneli bir şekilde yemeye geçmelisiniz. Şu yazıya bir göz atın derim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…