• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 1 yasına giren kızımın menüsü

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

CARMENNN

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
1.225
50
358
Adana
sabah:

8.30 civarı :3 menüyü dönüşümlü veriyorum..

1) 1 yumurtanın sarısı,beyazının ceyreği( yeni başladım), 1 minik domates, 1 mandalina suyu, 1 Tatlı kaşığı labne peyniri bazen 1 zeytin...bazen ceviz ekliyorum
2) 5-6 tane cicibebe,1 yumurta sarısı,küçük labne peyniri,1 ölçek formül mama
3) 210 cc formül mama

10.00 civarı:2 menüyü dönüşümlü veriyorum

1) meyve; dönüşümlü olarak muz,elma,armut bazen ıkısını bazen üçünü karıştırıyorum..(cam rendede rendelemezsem yemiyor)
2) eger kahvaltı yapmışssa 150 cc mama

13.00 civarı;

Çorba: genelde sebze çorbası yapıyorum..çeşit ayırtetmiyor herşeyi ekleyip çıkarıyorum sıkılmasın diye..bazen mercimek corbası cok nadir tarhana..

15.00 civarı;

1)sabahki gibi meyve,bazen kavanoz mama, bazen yogurt( sütaş babymix in elmalısı haricinde agzına yogurt sürmüyor)

16.00 civarı;

1)150 cc mama

19.30 civarı;

150 cc mama..ve yemeklerimizden 2-3 kaşık tadımlık yiyor

gece 12de 180 cc.mama.. gece kalkmıyor...

----------yemekleri genelde öğürüyor o yüzden henüz tam anlamıyla geçemedik ve nasıl aşacagız bilmiyorum..2dişimiz var biraz artarsa çiğneyeblir belki... ne durumda sizce?? 10.800 kg bu arada.. 7 ay anne sütü aldı..
8 a

kilosu cok gzel benm kızımda 9 ocakta 1 yasına girdi 9.5 kg ama diş cıkardığından buaralar zorla ediriyorum hiç iştahı yok ama birşey yedimi maşallah iyi yiyor yere sofra seriyorum pilava bayılıor hemen oturuyor kaşığı pilavla dolduruyor ama ağzına götürene kadar hepsini dökyor :) sonra kaşıgı bırakıp eliyle yiyor nerden nereye geldim :D bende kahvaltıda gennelde seninkinin 2. menüyü yapıyorum karıştırarak verdiğim zaman doydugunu anlıyorum tek tek verdiğim zaman biraz yıyor katı bişey koydummu agzına hemen itiyor diliyle bende napim karıştırıp veriyorum en iyisi :)

Yanlış anlamazsan naçizane bir kaç şey söylemek isterim.Kış ayında minik prensese domates vermesen daha iyi olur.Her meyve sebze mevsiminde doğaldır.Bir de 7 ay anne sütü almış kızın ve 1 yaşına gelmiş.Neden mama veriyorsun ki ? Yediğiniz bütün yemeklerden yiyebilir ,dişi yoksa bile ezersin patatesinden,sebzesinden yer.Yoğurdu çorbalarında,meyveli,naneli veya çeşitli baharatlarla denedin mi? Yoğurt yemesi çok önemli bağırsak sağlığı için,kemik gelişimi için.Babymix,danino,içim yoğurtların bırak faydasını o kadar çok zararı var ki...

arkadaşlar benim on beş aylık kızım var hiç bir şey yemek istemiyor ek gıdaya geçtiğim günden bu yana hep zorla yediriyorum sütü bile çok az içiyor ne yapacağımı şaşırdım,tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum...

Back