Bebek Beslenmesi 1 yaş uyku düzeni..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sevilzgr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2010
103
0
arkadaşlar merhaba uzun zamandan beri fırsat bulup da yazamadım hiç.şuanki sorunum uyku düzenimiz hakkında.oğlum 13 aylık günde 2 defa uyuyor ama ben 1 e düşürmek istedim.2 defa uyuduğunda öğlen 12-12.30 arası akşam üzeri de 5 gibi yatıyor.akşam uykusu çok hafif yarım saat ya uyuyor ya uyumuyor ama neticede uykusunu almış oluyor.bu saatlerde yatınca da akşam yatması saat 11 i geçtiği oluyor ve bu beni huzursuz ediyor.zaten gündüz çok hareketli olduğu için akşam geç saate kadar dayanamıyorum.günde 1 defa uyutmayı denedim öğleden sonra 2-3 gibiye ayarladım 1 hafta oldu ama alışamadı malesef 12.30 olunca uykusundan ağlamaya başlıyor.işimi gücümü bırakıp oyalamaya çalışsam da fayda etmiyor illa yatacak.
acaba daha erken mi 1 defa uyuması için bunu öğrenmek istyorum.sizn bebişleriniz nasıl paylaşımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

aynı seyı bende merak edıyorum aslında.. benım oglumda 1 yasında sabah 7:30 gibi uyanır kahvaltısını yapar sonra 9:30-10:00 gibi yatar 12 ye kadar uyur.. sonra 14:00 gibi yatar 16:00 da kalkar.. aksamda 21:00 da yatar(dı).. ama artık aksam 11 lere kadar oturmaya basladı.. acaba gunduz fazla mı uyutuyorum? 1 yas cıvarında bır cocuk nasıl bır duzende uyumalı acaba?

MERHABA,BENİM OĞLUM 17 AYLIK ve hala gündüz 2 kere uyuyor.sizinki için daha erken bence.uyku düzenini bozmayın bence.dr.umuz 1 yaşındayken 13-14 saat uyuması lazım demişti.uykusunu almazsa daha huzursuz olur ,.kendi zamanla gündüz uykusunu bire düşürür dedi.akşam erken yatmasını istiyorsanız sabah daha erken kalkması lazım.uyku çok önemli dedi dr.umuz.ayrıca akşam yatmadan önce banyo yaptırırsanız daha rahat uykuya dalar.bu dönemlerinde herşeyi keşfetmeye başlayıp meraklı oldukları için hareketli oluyorllar.anne olmak kolay değil ama dünyanın en güzel şeyi bence.biraz sabır lazım.merak etmeyin bu dönemler de geçecek.sağlıkları yerinde olsun yeter.umarım yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleme:
kızım 15 aylık olacak sabah 7 gibi kalkar öğlene doğru 11-12 gibi yatar bir de akşam üstü 4-5 gibi yatar.akşam 9 gibi uyur sabaha kadar. :nazar:sizinki için günde 1 kez uyutmak daha erken.ama gece 11de geç yatıyor onu biraz aşağı çekmeyi deneyin.çünkü bebeklerin gelişimi için akşam 10la sabah 7-8 arası uyku çok önemliymiş.

benim kızım da 12 aylık oldu uyku düzeni 1 hafta düzgünse diğer hafta ızdıraplı geçiyor hatta 2 üç güne bir daha ızdıraplı olmaya başladı...ama öğrendiğim kadarıyla günde 1 e düşürmek için daha erken 1 buçuk yaşına kadar günde 2 kere uyumasını tavsiye ediyor uzmanlarsonra kendisi 1 e düşürüyormuş...sabırr

benim bebeğiminde uyku düzeni halen tam oluşmadı...1yaşında olduk ama uyku yok
günde 1kez uyuyo birdaha ta gece uyuyo oda hersaat kalkıyo çok zor uykusuz çocuk...

Bizde 13 aylığız sürekli uyanmaya başladık gece,öncden emip uyuyorduk yıne.Şimdi kalkıo oturuyo,gülüo uyumuyooo.Bi huzursuzluk zorla uyuyooo napcam yaa.

X