Tuvalet Eğitimi 1 yaş tuvalete alıştırma

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

maviruya

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2008
685
77
323
kızlar oğlum 13 aylık..1 aydır kakasını söylüyor..alıştımaya çalışsam çocuk anlar mı acaba..boşver daha erken diyorum ama her seferinde (günde 5-6 kez kaka yapıyor) gözümün içine bakıp kaka kaka diyor ve ıkınmaya başlıyor..devamında bişey olmadığını görünce zamanla söylemekten vazgeçer mi?lazımlık mı alsam? yoksa bırakayım söyleyip yapsın mı?

cnm maşallah senin kuzucuğuna.benim bebişimde 13 aylık ama prematüre olduğu için düzeltilmiş yaşı 10,5 aylık.bırak kakasını sölemeyi ağladığı zamanlar hariç anne bile demiyo.sadece gel mama çok nadirde anne ve baba diyo onun dışında konuşamıyo henüz.maşallal seninkine bende alıştırmak istiyorum ama benimki henüz farkında deil çişinin kakasının.anladığı zaman bende alıştırmak istiyorum çünkü büyük oğlum 3,5 yaşında hala kaka yapıcağı zaman altını bezliyorum kesinlikle tuvalete yapmıyo kakasından çok korkuyo nasıl alıştırıcam bilemiyorum.ondan çok çektiğim için küçüğünü erkenden alıştırmak istiyorum allah kolaylık versin ikimizede.ama seninki sölemeye başlamış bence bi lazımlık alıp denemeye başlayabilirsin

benim durumumda sizinle aynı oğlum bugün itibariyla 15 aylık oldu ama yaklaşık 2 aydır kakasını hata çişini bile söylüyor ben çalışdığım için annem bakıypr oğluşuma anneme göre tuvaleti öğretelim diyor çünkü çocuk söylüyor ama benim okuduğum kaynaklara göre ise en az 2 yaş deniyor bende karışığım bu arada oğlum çok erkende yürümeye başladı çok erken konuşmayada başladı acaba yapısı gereği erken öğreniyor diyorum tuvalete başladayım mı

canım merhaba,her çocuk farklı oluyor bazıları çok erken farkına varıyor,zaten doktorlar da çocuğunuz eğer hazırsa eğitime başlamakta hiç bir sorun olmaz diyorlar.bir tv programında prof.sabiha paktuna keskin kendi hastası olan ikizleri getirmişti 18 aylıktılar ve ikiside tuvaletini söylüyordu.2 yaş mevzusu hiç bir işaret vermeyen çocuklar için genel başlama yaşı.. benimde küçük kızım 18 aylık abladan göre göre oturuyor arada çişini yapıyor büyük 2 yaşında söylemişti küçük daha erken söyleyecek gibi:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…