1 yaş bebeklerde göz kontrolü damlalı mı olur damlasız mı

Goncagul90

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2024
35
7
1
34
Arkadaşlar bu konuda tecrübenizi ve fikrinizi merak ediyorum. Bebegim 1 yaşında, göz kontrolü yaptıracağız fakat bir bu yaştaki bebeklerde damlalı muayene olmuyormuş sanırım. Bazı doktorlar 1 yaş da olsa damlayla bakıyormuş. Malum bu damla etkisi yakını net göremiyor yakıyor vs o yaşta çocuk annesini göremezse krize girmez mi travma oluşmaz mı? Bazısı da diyor daha iyi anlamak için damla şart. Biz ne yapacağız arkadaşlar her doktor kendi stilini mı uygulayacak bu normal mi bu yaşta bir standart yok mudur ? 1 yaş göz muayenesi yaptıranlar ne tavsiye eder çok arada kalıyoruz, damlayla daha derinlemesine tedavi mümkün olabilir evet ama yaşı çok ufak yani o damla yetişkinleri bile zorluyor bazen biliyorsunuzdur.

Bence normal muayene ettir sonuçta orda bir sorun görülürse damlalı isterler benim iki çocuğuma da normal muayene yapıldığı için ben hiç damla lafı duymadım doktordan hatta iki farklı hastanede bakıldı kimse demedi. Senin gözlemlediğin bir aorun var mo görmesinde falan

Yok da ben iki hastaneyi aradım, göz doktorlarının sekreterlerine sordum dediler ki bazı hocalarımız damla istiyor bazısı istemiyor dedi. Hepsi aynı bakmiyormus yani. Bana aşırı saçma geldi . Ben de damlasız muayene tarafındayım zaten.

Canım her doktor farklı yapıyor işte Bence sen normal yaptır gerek görüşürse ilaçlı isterler zaten

İlaçlı da bir süre görmeyecek demiştin sanırım eğer emziriyorsan uyku zamanına denk getir ve muayene sonrası emzir senin kokunu alsa güvende hisseder zaten canını hiç sıkma umarım hiç bir sorun çıkmaz da ilaca gerek kalmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…