• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 yıl süren vajinal mantardan kurtuldumm🥳

Merhabalar, siz yeni tarihli yazmışsınız. Ben de 6 aydır uğraşıyorum ve şu an candida diyeti yapıyorum. Aynı anda soğan kürü de uyguluyorum. Birkaç gündür akıntım tekrar başladı. Aslında diyet de yapıyorum. Soğan küründen diye düşünüyorum. Nerden sipariş ettiniz acaba. Görürseniz lütfen yazın, size çok dua ederim.
Piyasada çok.fazla ürün var fakat hepsi etkili değil, siz hangilerini aldiniz ve kapsül içine ne kadar koydunuz, bilgi verebilirseniz memnun oluruz.
Merhaba, belki faydası olur, ben Trendyoldan 00 boş bitkisel kapsül ve aktarix saticisindan borik asit aldım 4. Gundeyim sabah akşam koyuyorum. Trendyola yazın, bulursunuz. Içine de kapsülün büyük kısmının aldığı kadar koyuyorum kapsüller baya büyük ama normal bir fitil kadar değil tabiki hap gibi oluyor. Burada bir başlıkta gördüm, o kişi yarım dolduruyorum demişti. Belki yarım doldurmak en doğrusudur. 600 mg diyordu yabancı forumlarda ve bu 00 boş kapsüller 1000 mg oluyor. Yani yaklaşık yarısı. Fitili kullanirken sulu akıntı oluyor; eridikten ve ayağa kalktıktan sonra falan. Ben şuanda baya temizlendi gibi hissediyorum, bir süre devam edip aralıklı kullanmaya başlarım. 7-14 gün kullanım öneriliyor yabancı forumlarda. Ayrıca borik asitin kristal değil toz şeklinde olması lazım dikkat edin. Bunun dışında adet kanaması harici yara veya tahriş kaynaklı kanamaniz varsa açık yara vs varsa borik asit önerilmiyor. Ben de temmuz ayından beri neler denedim geçmedi umarım bu defa son olur. Ayriyeten tatlı şekerli hamurlu yememeye dikkat ediyorum benim için çok zor ama gerçekten fark ediyor. Yediğim gün kaşınmaya başlıyordum mecburen bıraktım 😅 biraz karışık yazdım ama umarım size faydası olur. Not: borik asiti kendim yapınca (100 adet kapsül 500 Gr borik asit aldığım için) 100 fitili 400 liraya yapmış gibi oluyorum. Başka ilaçlara fitillere bayıldığım paraların yanında hiçbir şey. Ve ayrıca borik asit hemen bitmiyor yeni kapsül alıp gerekli durumda yine kullanırım. Ama inşallah gerekmez. Bu arada akıntım baya baya şeffaf oldu çok mutlu oldum hep beyaz beyaz akıyordu yani sanki bir ilerleme kaydediyorum gibi. Kaşıntı da azaldı şükür yine yazarım buraya.

Son düzenleme:
Peki diyeti ne kadar süre yaptınız ben de yapıyorum da çok zorlanıyorum
Valla normalde 3-4 ay civarı sürecekti ben de anca 2 ay yapabildim sonra eliminasyon yaptık ama birkaç ay normal beslenmeye geçtim sonra tekrar kandida diyeti yapıcam çünkü dediğiniz gibi çok zor önce yavaş yavaş kısıtlamalar başlıyor sonra proteinde falan da kısıylar okuyor çünkü karbonhidrat alamayan mantar da inatçı ve beslenmek için proteine yöneliyor sanırım ona da çok fırsat vermememiz gerekiyormuş sonrasında da yavaş yavaş açılıyor ama bu süre biraz uzun gerçekten de ve ben bu süreçte 5-6 kilo da vermiş oldum

Kizlar bende uzun süre vajinal mantar var hamileliğimde başladı ve hala geçmedi emzirdigim için fitil veriyorlardı ama malesef geçirmedi en son gittiğim doktor hap içmeden geçmez dedi funit yazdı 2 sabah 2 akşam içtim akıntım normalleşti ama kasintim devam ediyor mantarın geçip geçmediğini nasıl anlarız

Peki diyeti ne kadar süre yaptınız ben de yapıyorum da çok zorlanıyorum

Bende başladım vajinal mantardan dolayı diyete 10 gün oldu inanılmaz zor bir diyet.bir haftada 4 kilo verdim aşırı halsizlik yaptı.birincisi sürekli evde yemek yemelisiniz dışarı cikacaksam yanıma ceviz badem almaktan başka çarem yok.yemek yiyemiyorsunuz çünkü.ben iki hafta sürekli ilaç fitil krem kullandım yok geçmiyor bu mantar hala daha bakteri içinmiş bı antibiyotik kullanıyorum.diyetle inşallah çözüme ulasir.

Bende başladım vajinal mantardan dolayı diyete 10 gün oldu inanılmaz zor bir diyet.bir haftada 4 kilo verdim aşırı halsizlik yaptı.birincisi sürekli evde yemek yemelisiniz dışarı cikacaksam yanıma ceviz badem almaktan başka çarem yok.yemek yiyemiyorsunuz çünkü.ben iki hafta sürekli ilaç fitil krem kullandım yok geçmiyor bu mantar hala daha bakteri içinmiş bı antibiyotik kullanıyorum.diyetle inşallah çözüme ulasir.
Pes etmeyin, halsizlik hissediyorsanız kan değerlerinize bir bakın ben magnezyum ve d vitaminine başladım bayağı bir etkisi oluyor. Yukarıda biri yazmıştı geçtiğini nasıl anlarım diye, eğer acıktığınızda canınız spesifik bir şey değil de karnınızı doyurmak istiyorsa geçmeye başlamıştır canınız tatlı, peynir, kahve çekmiyorsa yani aramıyorsanız mantar geçmeye başlamıştır

Pes etmeyin, halsizlik hissediyorsanız kan değerlerinize bir bakın ben magnezyum ve d vitaminine başladım bayağı bir etkisi oluyor. Yukarıda biri yazmıştı geçtiğini nasıl anlarım diye, eğer acıktığınızda canınız spesifik bir şey değil de karnınızı doyurmak istiyorsa geçmeye başlamıştır canınız tatlı, peynir, kahve çekmiyorsa yani aramıyorsanız mantar geçmeye başlamıştır

Kan değerlerinde bir sorun yok baktirmistim daha yeni.ama ben karbonhidrata aşırı duskundum birden kesip aç kalınca oldu sanırım halsizlik.simdi duzeldim.ben şuan o asmadayim yani sadece karnımı doyurmak istiyorum.seker zaten hiç tuketmem ama meyve yiyememek çok zor geldi.valla kahve günde ufak bir fincan içiyorum sabah ona dayanamıyorum.bu salı gelirse 3 hafta olacak başlayalı.daha ne kadar devam edeceğim bilmiyorum.zaten artık ekmek falan yiyebilecegimi sanmıyorum düşüncesi bile midemi bulandiriyor.glutensiz ekmek yapıyorum kendime.ama bir kuru fasulye yiyebilmek hiçte fena olmazdı hani🤭

Back
X