1. Trimesterde cinsellik

sinemasya09

Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2024
176
382
18
30
Merhabalar 6 haftalık hamileyim. Geç döllenme ve erken gebelik öğrenme ile yaklaşık 1 aydır korkup eşimle yakınlaşamıyorum. Doktorum hamile değilmişsin gibi davran dikkat edilecek bir şey yok henüz demişti. Bildiğiniz bir kısıtlama var mı bu konuda ya da tehlike?

Doktordan doktora değişiyor, bazı doktorlar ilk 12 hafta düşük riski olduğu için hiç riske atmayıp ilişki önermiyor, bazıları herhangi bi kanama yoksa devam edin diyor. Bizim bi risk olmamasına rağmen hala dötümüz yemedi

Benim doktorum cinselliğin hamilelikte serbest bir durum olduğunu yalnızca sık girilen ilişkilerde kanamaya sebebiyet vereceğini söylemişti. Bunun dışında düşük riskiniz varsa, kanamanız varsa zaten dikkat etmeniz gerekiyor yasak. Doktorunuzda onay vermiş bir sakıncası yok.

Benim doktorum cinselliğin hamilelikte serbest bir durum olduğunu yalnızca sık girilen ilişkilerde kanamaya sebebiyet vereceğini söylemişti. Bunun dışında düşük riskiniz varsa, kanamanız varsa zaten dikkat etmeniz gerekiyor yasak. Doktorunuzda onay vermiş bir sakıncası yok.
Bir kanamam yok henüz kalp atışı da duymadığımız için doktor yokmuş gibi davran dedi de insan korkuyor

Evet ya ben de bu konuyu doktoruma sormayı unuttum. Adamı itiyorum habire🤣

Bize yasakladı mesela. Benim plasenta tam rahim ağzına yakınmış. Doktor baktı ve dedi ki ilişki olursa tehlikeye girer gebelik. O yüzden yukarı çıkana kadar yasak koydu. Vajinal muayene bile yasak bana :)

Eskisi kadar sık olmama şartıyla sorun görmüyor benim doktorum. Bir ara plesantanın aşağıda olduğunu görüp 1 ay kadar yasakladı, sonra rahim büyüdükçe yukarı doğru çıkmış yasağı kaldırdı.

Merhabalar 6 haftalık hamileyim. Geç döllenme ve erken gebelik öğrenme ile yaklaşık 1 aydır korkup eşimle yakınlaşamıyorum. Doktorum hamile değilmişsin gibi davran dikkat edilecek bir şey yok henüz demişti. Bildiğiniz bir kısıtlama var mı bu konuda ya da tehlike?
Doktor cinsellik yasak demedikçe serbest. Ek bir problem olursa zaren cinsellik yasağı koyuyorlar

Ben 13ncü haftadan sonra beraber oldum.
Ama o haftaya kadarda tatmin olma ve etmenin birsürü yolu var. İlla içinizde olmasına gerek yok.

Bana doktorum kalp atışı duyana kadar ilişkiye girme, kalp atışından sonra riskli gebelik olmadığı için normal devam edebilirsin demişti.

biz 12 haftalık olduk ve haftada bir ilişki oluyor. cünkü bizimki de can 😂😂 6.haftada ilk ilişkimizde lekelenmem olmustu ama 1 saat içerisinde tamamen kesildi. doktor da aktif bir kanama göremedi ve o durumda da ilişkiyi yasaklamadı. bizim gözümüz korktuğu için haftada bire düsürdük artık. yarın kontrol var artık 12+3 olcaz heralde daha serbest oluruz 😂

Doktorunuz herhangi bir sıkıntı yok dediyse normal devam edebilirsiniz. Ancak sert hareketlerden kaçının daha yavaş ve sizin konforlu olduğunuz pozisyonlari tercih edin. Çok altta , ağırlık vermesine izin vermeyin. Çok korkuyorum diyorsan 3. Ayı beklesin kocan.

Ben 13ncü haftadan sonra beraber oldum.
Ama o haftaya kadarda tatmin olma ve etmenin birsürü yolu var. İlla içinizde olmasına gerek yok.
Orgazm olup rahimde kasılmalar bebeğe zarar verir mi 13+0 yarın benim gebeliğim doktora sormayı unutuyorum hep. Önceki gebeliğim düşük olmuştu kalp atışı dinleyemeden.

Back