İlköğretim Yorum ve Soruları 1. Sınıf kayıtları( ilkokul öğretmenleri)

66-68 aylıklar veli dilekçesiyle, 69-70 ve 71 aylık çocuklar doktor raporuyla 1 yıl daha geç başlayabiliyor ama 73 ay üstü için zorunlu, sanırım özel rapor çıkartmanız gerekecektir, heyet raporu yeterli olmaz.
ayrıca sınıfındakilerden 2 yaş büyük olacak bunun çocuğunuzun bilişsel gelişimini olumsuz etkileme ihtimali var.

Erteleme yapamazsınız. Cocugunuz okula zorunlu olarak başlama cağında. Eylül ayinda 60-66 ay arası olan cocuklarin okula baslamasi veli istegine bağlıdır. 66-72 ay arası çocuklar ise zorunlu doneme girdikleri için ancak doktor raporuyla, en fazla bir yıl erteleme yapabilir. 72 ay ve sonrasi zorunludur. Oyle ki çocuğunuz okul açıldığında 77 aylık olacak. Tanıdıklarınızın çocuklarına da gecen yıl 72 ve 72 ay öncesi oldugundan erteleme yapılmış.

ben hem sınıf öğretmeni hem de çocuğu bu yıl 1. sınıfa başlayacak bir veliyim.oğlum 2010 ocak doğumlu.bu yıl 1. sınıf gözüküyordu sistemde, bir dilekçeyle ana sınıfına gönderdik.72 ayını doldurmadan 1.sınıfa başlamasını istemedim.2009 ve 2010 lular aynı sınıfta gerçekten zor.eylülde 1.sınıfa başlayacak.siz raporla erteletebilirsiniz ancak, ilerisi içinde bir sıkıntı olmuyor ama çocuğunuzun yaşı 1.sınıf için uygun bence.yeter ki öğretmenini okulunu sevsin.okumayı ,yazmayı, dört işlemi de öğrenir ,canınızı sıkmayın.yeter ki öğretmenini sevsin,gerisi gelir...

66-68 aylıklar veli dilekçesiyle, 69-70 ve 71 aylık çocuklar doktor raporuyla 1 yıl daha geç başlayabiliyor ama 73 ay üstü için zorunlu, sanırım özel rapor çıkartmanız gerekecektir, heyet raporu yeterli olmaz.
ayrıca sınıfındakilerden 2 yaş büyük olacak bunun çocuğunuzun bilişsel gelişimini olumsuz etkileme ihtimali var.
Özel rapordan kastınız nedir ? Nasıl çıkartılır?

Erteleme yapamazsınız. Cocugunuz okula zorunlu olarak başlama cağında. Eylül ayinda 60-66 ay arası olan cocuklarin okula baslamasi veli istegine bağlıdır. 66-72 ay arası çocuklar ise zorunlu doneme girdikleri için ancak doktor raporuyla, en fazla bir yıl erteleme yapabilir. 72 ay ve sonrasi zorunludur. Oyle ki çocuğunuz okul açıldığında 77 aylık olacak. Tanıdıklarınızın çocuklarına da gecen yıl 72 ve 72 ay öncesi oldugundan erteleme yapılmış.
Şimdi 84 aylık çocuk 69/66/70/72/77 aylık çocuklar aynı sınıfta olucak bu karmaşa yaratmaz mı sınıfta öğretmeni zorlamaz mı çocuklar etkilenmez mi

Şimdi 84 aylık çocuk 69/66/70/72/77 aylık çocuklar aynı sınıfta olucak bu karmaşa yaratmaz mı sınıfta öğretmeni zorlamaz mı çocuklar etkilenmez mi
Çok doğru söylediniz. Bu yuzden ciddi sorunlar yaşıyoruz. Sınıflar maalesef heterojen. Özellikle küçük grup cocuklar sorun yaşıyor. Zavalliciklarim perişan oluyor. Tabi onlarla birlikte biz de perişan oluyoruz.

kimseyi kırmak istemem istemem ama ilerisini de düşünün 66 Aylık çocuklar ile 77 aylıklar bir arada kıyamadığınız için tam bir yaş damızlık gibi çocuklar. yönetmelik yapabilir diyorsa yapacak demektir. ki 68 aylık kızım başladı bu sene iki yıl kreşten sonra sınıfın en küçüğü olmasına rağmen ilk önce okumayı çözdü 2 ayda. Biraz veliler olarak taşın altına elimizi sokucaz ilk sene aile olarak zorlanırız belki ama ileride ben sınıfımın içinde neden en büyük benim, sınfta mı kaldın sen sorularına maruz kalmaz :KK59: öyle bir beceriyorlar ki izlerken gurur duyuyorsun yavrunla. inanın zihinsel ve bedensel bir engel yoksa kırılganlık narinlik fasa fiso 6 yaşına yeni girdi 20 kg benim kızım ama cadı gibi :oops:

Sanirim ram den aliniyor, sizi yaniltmak da istemem ama bu tarz bir rapor icin cocugunuzun patolojik boyutta bir sorunu olmasi gerekiyor, anladigim kadariyla da oyle bir durum yok. Yani 77 aylik bir cocugun ilkokula baslamasini normal doktor ya da heyet raporuyla erteleyemezsiniz.

Benimoglum19.04.2011dogumlu anasinifina gidiyo 8kadar ogrendiler bu ogretimde 1.sinifa vericem ogretmeni badlayabilir dedi ama erkenmi bilmiyorum

Son düzenleme:
Sınıf öğretmeniyim. Arkadaş güzelce açıklamış. Zorunlu kayıt yaptırmanız gerekecek. 73 den sonrası zorunlu. 2 yıl önce 84 aylık olarak başlayan öğrencim ile 60 aylık öğrencim aynı sınıftaydi.84 aylık öğrencim 20 kişilik sınıfta 12.siradaydi.yas büyük olunca kolay öğrenecek diye bi algı oluşmasın. 60 aylık öğrencim 2.siradaydi.
Bence şimdiden acele etmeyin. Okulun açılmasına çok var. Sizin tedirginliğiniz çocuğunuza geçmesin.
7 yıl 1.sinif okuttum. Ummadığınız öğrenci okur,yazar. Sadece istesin yeter.

Özel rapor filan yok.73 aylığı geçen annesine muhtaç, konuşamayan,algılamayan bir kız öğrencimiz var. Hastane raporları da olmasına rağmen okula kayıtlı. Ram dan sadece bireysel eğitim planı için destek sağlanıyor. 1-2 gün oraya da devam etmesi,geri kalan günlerde okulda karma eğitim yapılması öngörülüyor. Çocuk okula gelemiyor ama karnesi bile basıldı. 1.sinifa kayıtlı.

arkadaşlar merhaba işin içinden çıkamadığım bi konum var umarım yardımcı olabilecek arkadaşlar vardır.
28/04/2010 doğumlu oğlum seneye 1. Sınıfa başlama mecburiyeti var mı??

Göndermek istemiyorum biraz narin zayıf instçı ve kırılgan bi yapısı var. 3 yıldır kreşe gidiyor bu sene aldığı eğitim çok iyi ama daha öncekiler boş yere gitmiş gibiydi.

Algılama sorunu yok sayma, öğrenme yetisi yerinde İngilizce kelimeler şarkılar öğrendi bu sene mental dersi alıyor başarılı . Ama küçük kas becerisi zayıf kalemi bile olması gerektiği gibi tutamıyor.. Erteleyebiliyor muyum eylül ayında 77 aylık oluyor. Yakın arkadaşlarım ertelediler biri 84 aylık 1. Sınıf ta olucak diğeri de 82 aylık başlıycak..

Yardımcı olun lütfen!!

merhaba benim oğlumda 29/04/2010 doğumlu aralarında 1 gün var :KK66:

eylül ayında kayıt zorunlu diye biliyorum

bu sene için gönderip göndermemek velilerin elindeydi ama seneye zorunlu

tabi çocuğunuzu en ii siz tanırsınız bunun için mebden bilgi

ve pedagogdan yardım alın

Cevap için teşekkürler .
Çeşitli çalışmalar yapıyoruz, kalem tutma aparatı aldık bu sene . Çeşitli kitaplarla destekledim. Ama çok az ilerleme var. Çizgilerin üzerinden gidebiliyor çok güzel çalışmalar yspıyor. Ama tek başına çizgiler yapamıyor zil zak yatay düz yapamıyor çıkartma da başarılı ama toplama olunca kaçıyor . Zayıf bi çocuk ve şnatçı olumsuz bir şey ile karşılaşınca pes ediyor küsüyor azimli hırslı değil . Başka ne gibi şeyler yapmalıyım
2010-şubat dogumlu oglum bu sene kendı ıstegıyle ılkokula basladı.
Kas gelısımı ıcın egzersızler var ılk haftalarda cızgı calısmalarında bıle zorlandı. el yazısına uyum ıcın ama bakın el yazısına uyum ıcın olan cızgı calısmalarından yaptırmaya baslayın bu sene derım .

Evet ben geç gitmesini istiyorum . Gelişmesini güçlenmesini istiyorum. Duygusal ve barın olduğu için .
Bence bunla alakalı degıl
40 kısılık sınıfta 2 tane 8 yasında cocuk vardı 1 tanesının annesı tam 2 ay okulda aynı masada oturdu.
5.5 yasındakı cocuklarımızı bız hıc beklemedık kı oyle ne yaramazlar ne fırlamalar . Sakın kendılerı gıbı sakın cocuklarla arkadaslık ettıler

Benim kızım sizinkinden 16 gün küçük. Eylülde 64 aylıktı hazır bir çocuk olmasına rağmen başlatmadık. Zaten gideceği ilkokulun ana sınıfına Eylülde aldırdık. Okulumuzda kendi ana sınıfından gelme zorunluluğu var. Önümüzdeki Eylülde 76 aylık olarak başlayacak. Zaten normali de bu. Okulumuzda açılan sınıflar çocukların düzeyine göre ayarlanıyor (hem doğum ayları hemde gelişimleri göz önünde bulundurulup sınıflar belirleniyor) o nedenle içim rahat. Ama benim çocuğumun sınıfından kendinden 12 ay büyük yada küçük bir çocuk olsaydı ben itiraz ederdim. Bu eylülde sizinde başlatmanızı öneririm. Eğer benim çocuğum çok narin hazır değil diyorsanız yasal olarak rapor alma zorunluluğu var 72 aydan büyükler için. Çünkü 72 ay zaten daha önceki sistemde de okula başlama yaşıydı.Onun dışında raporsuz halledenler varsa tanıdık ile yada inisiyatif alan okul müdürleri ile tesadüfen halletmiştir.

Ben de sınıf öğretmeniyim. Şimdiye kadar 6 kez 1. Sınıf okuttum. Sınıfımda 5 yaşında öğrencim de oldu 8 yaşında öğrencim de. Başarı tamamen çocuğa bağlı çünkü hepsinin hazirbulunusluluk düzeyi farklı oluyor.

Benim oğlum 2010 Mayıs doğumlu. 3 basamaklı sayılar dahil hepsini okuyup yazıyor. Okumayı da kendi kendine öğrendi. Hatta yazmayı bile. Toplama işlemini öyle bir çözdü ki benim okulda anlattığımdan daha başarılı bi yöntem bulmuş kendine. Masallah diyorum onu izlerken.

Yani hazirbulunusluluk düzeyi tamam. Ancak ben önümüzdeki yıl vermeyi düşünmüyorum. Çünkü küçük bi ilde yaşıyoruz ve 3 tane iyi ilkokul var. Ve bu okullarda bu yıl 2009 lu çocukların çoğunluğunu Anasınifina geri gönderdiler. Ve eğer oğlum önümüzdeki yıl başlarsa sınıfın çoğu 2009 doğumlu olacak.

Ve oğlum başarılı bi çocuk olduğu halde kendinden büyüklerle aynı sınıfta olmasini istemiyorum. Bir yıl geç vermeyi düşünüyorum

Yorum için
Ben de sınıf öğretmeniyim. Şimdiye kadar 6 kez 1. Sınıf okuttum. Sınıfımda 5 yaşında öğrencim de oldu 8 yaşında öğrencim de. Başarı tamamen çocuğa bağlı çünkü hepsinin hazirbulunusluluk düzeyi farklı oluyor.

Benim oğlum 2010 Mayıs doğumlu. 3 basamaklı sayılar dahil hepsini okuyup yazıyor. Okumayı da kendi kendine öğrendi. Hatta yazmayı bile. Toplama işlemini öyle bir çözdü ki benim okulda anlattığımdan daha başarılı bi yöntem bulmuş kendine. Masallah diyorum onu izlerken.

Yani hazirbulunusluluk düzeyi tamam. Ancak ben önümüzdeki yıl vermeyi düşünmüyorum. Çünkü küçük bi ilde yaşıyoruz ve 3 tane iyi ilkokul var. Ve bu okullarda bu yıl 2009 lu çocukların çoğunluğunu Anasınifina geri gönderdiler. Ve eğer oğlum önümüzdeki yıl başlarsa sınıfın çoğu 2009 doğumlu olacak.

Ve oğlum başarılı bi çocuk olduğu halde kendinden büyüklerle aynı sınıfta olmasini istemiyorum. Bir yıl geç vermeyi düşünüyorum
Yorum için tşkler. Ben de bu durumdayım algılama da sıkıntımız yok fakat geçmişte yaşadığı olumsuzluklardan dolayı çok kırılgan en ufak şeyde kendi kabuğuna çekiliyor.. Bu yüzden istemiyorum.

mesela çıkartması iyi toplaması değil demişsiniz bu ilginç geldi benimki ağustos doğumlu mesela önce toplama yapmayı öğrendi sonra çıkartma

bir de mesela sorunca değil de biz kendi aramızda bir şey konuşurken falan daha iyi hesap yapıyor

geçen 3 er 3 er İngilizce sayıyor kendisi oyun oynarken

biraz da çalıştırmamak lazım bence

o zaman da eksiklik hissi oluyor

okul ödevleri arada da etkinlik kitabı yapıyoruz biz ama bu hafta hiç bir şey yapmadık tatildi haftaya yaparız

o garip şekilli kitaplardan sizde de vardır onları yapmak daha eğlenceli düz çizgi çekmekten bence

bir de mesela o çizgi işi zor

ben benimki çizsin diye bir sayfa sen bir sayfa ben dedim onunkiler daha iyi oldu benim yazım çirkin zaten :)

yalnız şunu da düşünün bir sonraki sene hem ay olarak çok büyük olup hem yine derste geri olursa o zaman da sıkıntı yaşayabilir zira o sınıfta 60 aylık da olacak 89 aylık oğlunuz da nerde ise 2/3 fark olacak
merhaba canım okula gönderme fikirlerini araştırmaya başlayınca sana da yazmak istedim benim oğlumda ağustos doğumlu ve 2010 senin ki de 2010 mu yılı.okul öncesine gidiyor benimkide bu yıl eylül ayında zorunlu eğitimi tutuyor ve ben gönderip göndermeyeceğime karşı kararsızım.çok sık hasta olan ve bağışıklık yetmezliği olan bir çocuk.

X