İlköğretim Yorum ve Soruları 1. Sınıf kayıtları( ilkokul öğretmenleri)

77 aylik olacak bir sene daha ertelemezdim ben olsam benim oglum 72 aylik basladi okula o da cok narin ve kirilgan bi cocuktu ilk gunler zorlandi ama sonra alisti simdi 66 ayliklar okula basliyo 72 ay sonrasi bence zorlanmaz neden sene kaybetsin bi pedagog la görüşün belki yardimci olur
Pedagog la görüşmek iyi fikir

77 aylik olacak bir sene daha ertelemezdim ben olsam benim oglum 72 aylik basladi okula o da cok narin ve kirilgan bi cocuktu ilk gunler zorlandi ama sonra alisti simdi 66 ayliklar okula basliyo 72 ay sonrasi bence zorlanmaz neden sene kaybetsin bi pedagog la görüşün belki yardimci olur
Benim oğlum başaramamaktan komik duruma düşmekten korkuyor geçmiş Te güzel anıları olmadı bu yüzden küser kırılır içine atar hele bir de anlayışsız bi öğretmen denk gelirse ysndık

Dalgalar, dağ, Kıvırcık makarna şekilleri çizebilmesi önemli şimdilik. Çünkü el yazısı bu çizgileri istiyor.

Bir kaç ay bile farkediyor hazirbulunuslukta.
Bir kaç ay sonra farkı göreceksiniz.
Maalesef sadece geometrik şekiller dik yatay çizgi çşzebiliyor

Ve geçmişte bu eğitim sisteminden önce 60/72 aylık çocuklar anasınıfına kayıt olabiliyordu şimdi zorunlu ilkokul bu yüzden de düşünüyorum neden erken gitsin zaten ömrü okulda geçicek

iyide daha zaman var.. 2-3 ay bile nasıl farkediyor çcouklarda..
kreşteki öğretmeni ne diyor en azından ondan fikir alabilirsiniz..
birde neden şimdiden çocuğa çizgiler çizdirip toplama çıkarma yaptırıyorsunuz ki..

iyide daha zaman var.. 2-3 ay bile nasıl farkediyor çcouklarda..
kreşteki öğretmeni ne diyor en azından ondan fikir alabilirsiniz..
birde neden şimdiden çocuğa çizgiler çizdirip toplama çıkarma yaptırıyorsunuz ki..
Bunlar müfredatta olan şeyler
Kendi başıma yapmıyorum

Benim oğlum başaramamaktan komik duruma düşmekten korkuyor geçmiş Te güzel anıları olmadı bu yüzden küser kırılır içine atar hele bir de anlayışsız bi öğretmen denk gelirse ysndık
O korkusunu öğretmeni sayesinde yenecek siz bunlari ogretmeniyle konusursunuz sürekli iletisim halinde olun bi de pedagogla konusup ona göre yön verin bana sorarsaniz başarır ben ikinci oglumu 67 aylik gondercem muhtemelen gerci henuz 3 yasinda ama abisi gibi degil herseye adapte ve hakim benim oglum okula alisti ve basarili olduysa bi cok cocuk basarir su an 4. Sinifa gidiyor ve cokta basarili

mesela çıkartması iyi toplaması değil demişsiniz bu ilginç geldi benimki ağustos doğumlu mesela önce toplama yapmayı öğrendi sonra çıkartma

bir de mesela sorunca değil de biz kendi aramızda bir şey konuşurken falan daha iyi hesap yapıyor

geçen 3 er 3 er İngilizce sayıyor kendisi oyun oynarken

biraz da çalıştırmamak lazım bence

o zaman da eksiklik hissi oluyor

okul ödevleri arada da etkinlik kitabı yapıyoruz biz ama bu hafta hiç bir şey yapmadık tatildi haftaya yaparız

o garip şekilli kitaplardan sizde de vardır onları yapmak daha eğlenceli düz çizgi çekmekten bence

bir de mesela o çizgi işi zor

ben benimki çizsin diye bir sayfa sen bir sayfa ben dedim onunkiler daha iyi oldu benim yazım çirkin zaten :)

yalnız şunu da düşünün bir sonraki sene hem ay olarak çok büyük olup hem yine derste geri olursa o zaman da sıkıntı yaşayabilir zira o sınıfta 60 aylık da olacak 89 aylık oğlunuz da nerde ise 2/3 fark olacak

Tüm okulöncesi kitaplarında ve milli eğitim bakanlığının okul öncesi müfredatın da olmadı gerekenler ayrıca oğlumun okulunda mental dersi alıyorlar ona dayanarak söyledim . Zor olandan başaramam korkusundan kaçıyor bunu vurgulamak istemiştim.

mesela çıkartması iyi toplaması değil demişsiniz bu ilginç geldi benimki ağustos doğumlu mesela önce toplama yapmayı öğrendi sonra çıkartma

bir de mesela sorunca değil de biz kendi aramızda bir şey konuşurken falan daha iyi hesap yapıyor

geçen 3 er 3 er İngilizce sayıyor kendisi oyun oynarken

biraz da çalıştırmamak lazım bence

o zaman da eksiklik hissi oluyor

okul ödevleri arada da etkinlik kitabı yapıyoruz biz ama bu hafta hiç bir şey yapmadık tatildi haftaya yaparız

o garip şekilli kitaplardan sizde de vardır onları yapmak daha eğlenceli düz çizgi çekmekten bence

bir de mesela o çizgi işi zor

ben benimki çizsin diye bir sayfa sen bir sayfa ben dedim onunkiler daha iyi oldu benim yazım çirkin zaten :)

yalnız şunu da düşünün bir sonraki sene hem ay olarak çok büyük olup hem yine derste geri olursa o zaman da sıkıntı yaşayabilir zira o sınıfta 60 aylık da olacak 89 aylık oğlunuz da nerde ise 2/3 fark olacak
Evet kendi istenesi önemli İngilizce renk sayı hayvsn şarkı konusunda başarılı öğrenmeye açık öğreniyor ama olumsuzluklar karşısında pes ediyor içine atıyor . Öğrenmeyle sıkıntımız yok tek sıkıntım kırılgan olması pes etmesi okuldan soğutmak istemiyorum başarabildiğini anlayınca keyifle yapar biliyorum

O kadar üzüldüm ki çocugunuza parçalamak istedim o bahsettiğiniz meslektaşlarımı.. okul öncesi bir çocugun kişiliğinin davranışlarının oluştuğu bir dönemdir çocugun ilk sosyal dönemidir o çocuğun sen güvenini kırarsan baştan, o çocuk eğitim hayatına nasıl kaygısız başlayabilir ki.. bende karşılaştım o tip eğitimci arkadaşlarım oldu malesef herkes eğitimci olamıyor özellikle okul öncesi öğretmenliği gibi zor bir meslek.. Çocugunuzu bir psikologla görüştürseniz iyi olur aslında çünkü bazı çocuklar cesurdur ama ayakları yere basmaz bence çocugunuzda böyle cesaret etse birşeye devamı gelmiyor başarısızlıktan inanılmaz korkuyor anladıgım kadarıyla.. allah yardımcınız olsun üzüldüm çok eğitim hayatına böyle başlamamalıydı yavrucak

O kadar üzüldüm ki çocugunuza parçalamak istedim o bahsettiğiniz meslektaşlarımı.. okul öncesi bir çocugun kişiliğinin davranışlarının oluştuğu bir dönemdir çocugun ilk sosyal dönemidir o çocuğun sen güvenini kırarsan baştan, o çocuk eğitim hayatına nasıl kaygısız başlayabilir ki.. bende karşılaştım o tip eğitimci arkadaşlarım oldu malesef herkes eğitimci olamıyor özellikle okul öncesi öğretmenliği gibi zor bir meslek.. Çocugunuzu bir psikologla görüştürseniz iyi olur aslında çünkü bazı çocuklar cesurdur ama ayakları yere basmaz bence çocugunuzda böyle cesaret etse birşeye devamı gelmiyor başarısızlıktan inanılmaz korkuyor anladıgım kadarıyla.. allah yardımcınız olsun üzüldüm çok eğitim hayatına böyle başlamamalıydı yavrucak
Maalesef biz böyle bi eğitimci ile 5 ay mücadele ettik ve kurum çok şikayet alınca Veli'yi haklı bulup işine don verdi o öğretmenin vicdani sıfır dı . Oğlumun elinden tutmafı oğluma sırtını döndü görmezden geldi desteklemedi okulun ilk açıldığı günlerde oğlumun zayıf yönlerini vurguladım kas gelişimini desteklenmesini istedim oğlum başarısız oldukça sanat etkinliklerine katılmak istememiş yapamam korkusuyla öğretmenin de işine gelmiş sene sonu sergisinde oğlumun hiç bir çalışması yontu

Yarın önce meb ile görüşücem sonra yakın illerden pedagog arıycsm eylül ayın da son durumumuz ne olur bilemem

Evet kendi istenesi önemli İngilizce renk sayı hayvsn şarkı konusunda başarılı öğrenmeye açık öğreniyor ama olumsuzluklar karşısında pes ediyor içine atıyor . Öğrenmeyle sıkıntımız yok tek sıkıntım kırılgan olması pes etmesi okuldan soğutmak istemiyorum başarabildiğini anlayınca keyifle yapar biliyorum

ama işte demek istediğim ya seneye de başaramazsa o zaman hem büyük hem de başarısız olur

oğlum şimdi bazı şeyleri yapamıyor ben de ona büyüyünce yapacağını söylüyorum geçiştiriyor

ama büyük olup da yapamamak daha yaralar gibi geldi

siz kararı vermişsiniz gibi e okuldan kaydedilecek okula bakın zaten çocuğun t.c sini girince bu sene gidebileceği okul çıkıyor seneye de kaydı orada olacak

o okul ile şimdiden konuşun nasıl bir yol çizeyim diye rehberlikçisi vs de vardır belki

Seneye göndermemeniz geç olabilir diye düşünüyorum,sınıf öğretmeniyim,yapamaz başaramaz diye düşündüklerinizi yapabilir daha 8 ay var,çocuk gelişiminde 8 ay çok şeydir
Teşekkürler çok mu acele ediyorum zamana mı yaymalıyım. Korkum okuldan sopursa

ama işte demek istediğim ya seneye de başaramazsa o zaman hem büyük hem de başarısız olur

oğlum şimdi bazı şeyleri yapamıyor ben de ona büyüyünce yapacağını söylüyorum geçiştiriyor

ama büyük olup da yapamamak daha yaralar gibi geldi

siz kararı vermişsiniz gibi e okuldan kaydedilecek okula bakın zaten çocuğun t.c sini girince bu sene gidebileceği okul çıkıyor seneye de kaydı orada olacak

o okul ile şimdiden konuşun nasıl bir yol çizeyim diye rehberlikçisi vs de vardır belki

Evet ben geç gitmesini istiyorum . Gelişmesini güçlenmesini istiyorum. Duygusal ve barın olduğu için .

Yazık çocuğa özgüveni kırılmıştır çok üzülmüştür travma bildigin ben bu konularda hassasımdır.. dediğiniz gibi öğretmenin işine gelmiş yaptırmamış çocuğa yahu zor muydu ki çocugun yanına oturup ona destek olupta yaptırmak.. bari stajyerini koy yanına çocuğun o destek versin.. en büyük suç o eğitimcinin eğer başta iyi bir eğitimciye denk gelseydiniz bunların hiç biri olmazdı gerçekten üzüldüm durumunuza ama siz oğlunuza hep destek verin yapabilirsin diyin siz inanıyorsunuz anladıgım kadarıyla siz çocugunuza inanıyorsanız çocugunuz bunu hissederse güç alır sizden o da kendine inanır. Çok çelişkili durum ertelemeyip başlarsanız eğer umarım ilkokul öğretmeni çok iyi bir eğitimci çıkarda çocugunuz rahatlar..

X