1 ocak dogumgunu

Berivanatman12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2016
110
44
98
Merhabalar...bayanlar 1 ocak bebegimin dogumgunu.bir yasimizi bitiriyoruz..cok sukur saglikla..evde kutlayacagiz ailelerimizle.pastasini zaten pastaneden kocaman 1 rakami seklinde yaptiracagim..peki bunun disinda neler yapayim kurabiye ve kucuk atistirmaliklar gibi..fikirlerinizi bekliyorum..

onlarıda hazır yapıyorlar ya şimdi öyle bişeyler ayarla bence, tüm sofradaki herşeyi yapıyorlar

Ben renkli kurabiyeler şekilli karışık minik pizza börek fln filan işte ypmıştım kızıma

Bebeğinize odaklanan bir parti olsun.

Görüyorum etrafta, yetişkinler bir kokteyle katılmış gibi, etrafta çocuktan izler var ama gülen eğlenen, partinin tadını çıkartan bebek yok.

Yere bir örtü serin, pastasını da önüne koyun.

Gün onun, pasta onun.

Hediyeler de kıyafettir ne bileyim bebek için gerekli teknolojik şeylerden olmaz inşallah. Zira onlar bebeğe değil, size hediye edilmiş gibi oluyorlar.

İkramlara değil de eğlenceye odaklanırdım ben olsam.

Mercimek koftesi ve tavuk salatasi pogaca yapabilirsin

Valla geçen bizde bir yakınımızın kızına yaptık herkes bişeyler yapıp geldi çokda güzel oldu bi dunya çeşit vardı sizde öyle yapın

Himmm.degisik oneriler..bebegime kiyafet alicam ve evin girisinde hoperlor ile muzik acacagim..kuzeniyle ayni yaptalar..onlerine pastalarindan koyacagim.seramik alci ile bebegimin el ve ayak izini alacagim...ama bir gun onceden ufak bir seyler ben de hazirlamk istiyorum

Geçen sene kızımın yaşgününden iki gün önce kızımın halası ve eşimin kuzeni geldi. Çeşit çeşit kurabiyeler, humus vs yaptılar. Böreği hazır aldık. Ben sadece kızımla ilgilendim.

Mercimek köftesi veya kısır,börek,sarma veya dolma,poğaça,kurabiye,makarna salatası veya Rus salatası. Bunlardan istediklerini seçer yaparsın. Şimdi muffin kapları var şeker hamuruyla mini kekler de yapabilirsin ayrıca. Nice sağlıklı yıllara şimdiden...

Ben doğumgününü değil de diş buğdayını evde kendim hazırlamıştım. Bi masanı servis masası yapıp etrafına tül geçirebilirsin. Ben aldığım tülü ikiye katlayıp lastik geçirip diktim. Lastik büzgü büzgü olmasını sağladı, servis masasının 3 tarafını dönmüştüm tülle. (Servis masası dediğim salonumdaki büfemdi benim) Konseptin ne ise tülü konsepte uygun süs ile süsleyebilirsin. Ben papyon ve diş üzerinden gitmiştim. Tülün tam ortasına büyükçe bir papyon takmıştım mesela. Bu masanın üzerine de tavandan süsler sarkıtmıştım. Odaya da balonlar şişirip dağıtmıştım. Aile büyükleri için masa hazırlamıştım, diğerleri ellerine almıştı. Masada sandalye arkalarına papyonlar iğnelemiştim. Hediyelikleri de servis masasının bir köşesine koymuştum.

Minik kağıt kek kalıpları alıp tuzlu muffinler yapabilirsin. Üzerine kürdanlı süslerle ismini yazıp ya da 1 şeklinde kürdanlar batırabilirsin.
Patates salatası, kısır, mini pizza, poğaça, börek çeşitleri, sarma, yoğurtlu salata yapabilirsin.
Tuzlu tatlı kurabiye yapacak olursan gene konseptine uygun şekillerde kurabiye kalıpları alabilirsin. Bebeğinin isminin baş harfi de olabilir bir kalıbın.
Minik bisküvili toplar oluyor ya, onlardan yapıp kürdanlara batırıp servis edebilirsin. Ben kürdanların üstlerine konsept renklerde boncuklar takmıştım. Şirin duruyorlar.

Arkadaşım çocuğunun doğumgünü için pasta yaptırmanın yanı sıra şekerlemeler, marshmallowlar, cupcakeler, bonibonlar vs ikram etmişti. Kısır, börek gibi büyüklere yönelik hiçbir yiyecek yoktu yani. Kekti pastaydı şekerdi çikolataydı derken zaten fazlasıyla memnun olmuştuk biz de

Düşününce de mantıklı gelmişti. Altın günü mü yapıyoruz da kısır, börek, dolma olsun? Çocuk doğumgününe maksada uygun çocuksu şeyler yakışır gibime geliyor

Benimde oglusumun d.gunu 16 aralik.Gerci nüfusta 1 ocak yaziyo ama
Şöyleki 2 hafta onceden basladim ben hazirliklara.. Bir tasarimciyla anlastik konseptimiz kral taci.. Cupcake kurdanindan pecete etiketine su sisesi etiketine kadar yaptirdim.. Int.de arastirirsaniz tabi eger yapmak isterseniz herseyi yapiyorlar.. Bununharicinde bir liste yaptim
-peynirli, patatesli ve tavuklu garnuturlu borek(ayri ayri)
-mercimek koftesi
-patates toplari
-cakepops-bunu kendim yapicam bakalim ilk deneyim olacak
-cupcake
-elmali kurabiye
-intten seker hamurlu kurabiyeler var dusunebilirsin bunu cok seker duruyorlar
-bi de yaspasta
Bizim d.gunumuze nasip olursa eger annanneler, babanneler bir de yengemiz gelecek toplam hepi topu 12 kisiyiz ama olsun kuzucuklarimizin ilk d.gunu hatira kalacak onlara.. guzel bi ani olsun.. Daha zamanin var intten yaptirabilirsin soylediklerimi.
Hayirli saglikli guzel yaslari olsun ins.Saglicakla buyusunn

Bak arkadaşın dediği gibi şekerleme ve bonibonu ben de doğum gününde ikram etmiştim. Çubuklu renkli spiral ve horoz şekerlerden bir de şemsiye çikolatalardan almıştım. English homedan ferforje bardaklık almıştım, bardakları kulplarından asabileceğin masa üstü bir üründü. (Biraz şu müzik kutusu olan atlı karıncalar var ya, onu andırıyordu şekli) Bu şekerlere konsept renklerimde kurdeleler bağlayıp o ferforje bardaklığa asmıştım.
Klasik bonibon ve m&m çeşitlerini de gene şeker astığım ferforje ile uyumlu ferforje kaplara koymuştum. İstersen tüm şekerlerin servisini şu konserve yapılan orta boy cam kavanozlarda yapabilirsin. Kavanozların etrafına şerit tül/güpür geçirebilirsin.
Ben dopumgününde bir köşeye bu şekerlemeler, çocuklara balon, rengarenk külah şapkalar ve sabun baloncuklar var ya üflemeli onlardan koymuştum. Bir de bizimki açık havadaydı, oğlum çok seviyor diye gelen çocuklara rüzgar gülü almıştım. Ufak hediyeler alabilirsin gelecek olan çocuklara sen de. Mesela erkek çocuklara minik arabalar, kız çocuklara ufak bebekler ya da hepsine kitap gibi.

Bir de bak ikram için popkek yapabilirsin. Onlar da çok şık duruyor. Eritilmiş çikolataya batırıp renkli şekerleme ile süsleyince güzel duruyorlar. Ben plastik çubuğum kalmayınca uzun ahşap çöp şişlere batırıyorum. İstersen uzunca bir kavanozun içerisinde istersen de birşeye batırıp ikram edebilirsin. Popkek için de kalıp kullanman gerekmiyor illa. Hazır kekle de biraz süt katıp kekleri parçalayıp şekil verip yapılabiliyormuş. Arkadaşım yapmıştı, ıslak kek gibiydi kek kısmı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…