• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1. kat mi 7 kat mi??

incognito35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2009
162
26
98
İzmir
Merhabalaaaaaarr .. benim bir sorum olacak

Ev almayi düsünüoruz.. Bina yeni.. 9 katli . Önümüze 2 secenek sunuldu.. 1. ve 7. katlar..
yanliz sunu da belirtmem gerekiyor.. binanin zemn katinda dükkanlar var ..
onun üstünde 2 kat degerinde kapali otopark.. daha sonra binanin oturma katlari basliyor.
Kisaca dairenin 1. kati normal bir evin 4. katina denk geliyor..

Umarim anlatabilmsimdir.. kisa zamanda cevaplarsaniz mutluluk duyarimm..

tabi ki 7. kat.....üst katlar her zaman daha iyidir..satarken de daha kolay satarsınız...

anlatabilmissin canım :) benimde taşınacağım ev birinci daire ama alt katlar dukkan olduğu için üçüncü kata denk geliyor. bence siz yedinci katı alın mümkünse :) birde umarım asansör vardır:)

yorumlariniz icin cooooooook cooook tesekkür ederim... gercekten cok yararli oldu bnm icin..
iyiki danismisim sizlere.. yoksa ben 1.kat düsünüordum.. herzaman bir bilene sormakta fayda varmıss..
bu arada binada 3 asansör varmis.. su an sadece cephe ile ilgili kafam karisik.. onu sorup yine sizin
görüslerinizi almaya gelecegim... simdilik hoscakaliiiiiinnnn.....

dükkan üstü otopark ve sizin seçeneğiniz olan birinci kat tam otopark üstü ise sakın tercih etmeyin ,kışın ısınamassınız ,bende otopark üstü oturdum ve inanın 650 tl doğalgaz parası geldi 1 ayda şok olduk ,yerler hep buz gibiydi altı boş olduğu için ,bence 7.katı alın en azından altınızda üstünüzde yaşayan olur ve eviniz ara katta güzel ısınır ..

eveet tam otoparküstü... ev alirken secim yapmak ne zor oluyormusss..
iyiki sizler varsinizzz :D...
bugün 7. kati okeylettm..
yanliz cephe olarak kararsiz kaldim..
Biz izmirde yasiyoruz.. Hepiniz biliyorsunuz ki.. izmirin kavurucu sicagi meshurdur :)
yine 2 secenek sunuldu..
127m.kare 2+1 kapali mutfakli daire güneydogu
137m.kare 2+1 acik mutfakli daire kuzeydogu (fiyati daha uygun)

Ne yapsamm bu konuda da yardiminizi bekliyorumm.. galiba eve tasinana kadar her
sikistigimda buraya basvuracagimmm..
simdiden tesekkürleeeerrr... aslinda resim eklemek is

Biz izmirde yasiyoruz.. Hepiniz biliyorsunuz ki.. izmirin kavurucu sicagi meshurdur :)
yine 2 secenek sunuldu..

Güneye bakan evler her zaman daha pahalıdır..Bence güney cepheyi tercih edin..

yine 2 secenek sunuldu..

7.katı tercih edin tabi ki diyecektim ki,7.katı seçmişsiniz zaten.:40:

Cepheye gelince İzmir'in sıcağını biliyorum ben de ama ne olursa olsun GÜNEY derim ben,yazın bir şekilde serinlersiniz,hangi semtten aldığınızı bilmiyorum ama önü açık ise evin,geceleri bir şekilde serin oluyor,yoğun sıcağı da maksimum 1 ay yaşıyorsun zaten..
Çok sıcak olduğu günlerde Kuzey cehpesinde olsanız da klima,vantilatörle serinleniyor zaten ama evin her daim güneş alması her zaman güzel ve tercih edilir bence..
Hele kışın...
Bir şekilde serinleniyor ama ısınamıyorsan,o kötü işte..
Bütçenizi aşmıyorsa,kesinlike GÜNEY olmalı...
Şimdiden hayılı olsun :34:

öncelikle hayırlı olsun!:)
cephe kesinlikle güneydoğu alın, kışın rahat edersiniz.
ben de İzmirliyim, İzmir'e hep sıcak derdim ama bunaltıcı sıcağı Antalya'da yaşamaya başlayınca öğrendim, İzmir'de en azından balkonda serinlersiniz yazın :1:
İzmir'in kışı malum, buz gibi oluyor, o yüzde kuzey cephede çok zorlanırsınız..
güle güle, huzurla oturun

bencede güney tarafından alın.serinlemenin kolayı bulunuyo cupp denize dalmak gibi:)))ama üşümenin doğalgazı yada klimayı açarak

öncelikle hayırlı olsun!:)
cephe kesinlikle güneydoğu alın, kışın rahat edersiniz.
ben de İzmirliyim, İzmir'e hep sıcak derdim ama bunaltıcı sıcağı Antalya'da yaşamaya başlayınca öğrendim, İzmir'de en azından balkonda serinlersiniz yazın :1:
İzmir'in kışı malum, buz gibi oluyor, o yüzde kuzey cephede çok zorlanırsınız..
güle güle, huzurla oturun

tesekkür ederimmmm.. inss huzurla oturmak nasip olur.. :16: Antalyaya hic gitmedimmm ama izmir cok sicak daha simdiden günes beni bunaltmaya basladi..
baska memleketler nasil su an bilmiyorum ama bizim burda hava su an günesli ve sicak.. kaloriferleri kapatmayi düsünüyoruz hatta..
vakit ayirip cevap verdiginiz icin cooooooooooooooook cooookk tesekkürler.. ;)

7.katı tercih edin tabi ki diyecektim ki,7.katı seçmişsiniz zaten.:40:

Cepheye gelince İzmir'in sıcağını biliyorum ben de ama ne olursa olsun GÜNEY derim ben,yazın bir şekilde serinlersiniz,hangi semtten aldığınızı bilmiyorum ama önü açık ise evin,geceleri bir şekilde serin oluyor,yoğun sıcağı da maksimum 1 ay yaşıyorsun zaten..
Çok sıcak olduğu günlerde Kuzey cehpesinde olsanız da klima,vantilatörle serinleniyor zaten ama evin her daim güneş alması her zaman güzel ve tercih edilir bence..
Hele kışın...
Bir şekilde serinleniyor ama ısınamıyorsan,o kötü işte..
Bütçenizi aşmıyorsa,kesinlike GÜNEY olmalı...
Şimdiden hayılı olsun :34:

tesekkür ederimmm :79: darisi tüm ev almak isteyenlerin basina.. evin önü su an acik ama bos arsa var kuzey cephesi oldugu bölgede..
Önerilerinizi dikkate alacagimmm :)))))).. Evim ferah isik ve kisin cok soguk olmamasi icin Güney cephee ;)

canım ne tesaduf ki bizde 3 ay önce ev alırken kuzeydoğu ile guney batı arasında kalmıstık ..diğer cepheler satılmıstı......
kuzeydogu daha buyktu ve daha ucuzdu.....
guneybatının banyolarını bır görsen cok ufak ama daha pahalıydı......
ben direttım kuzeydogu ısterım daha buyuk dıye.....ama nasıp olmadı bızden önce bakanlar almıslardı......
bize de guneybatı nasıp oldu.....ama şimdi pişman değilim yazın eser kısın sıcak olur ve her zaman daha fazla tercıh edılır.....bu arada antalya dayız....
tayıncı oldugumuz ıcın guney evlerı her zaman daha cok alıcı bulur ama kuzey evlerı öyle degıldır......

Son düzenleme:
canım bence 7. kat ve kapalı mutfak olanı tercih et, güneydoğu cephe sanırım daha iyi güneş alır.
yaşadığın yer sıcak olsada evin güneş alması çok önemli.

Back
X