Arkadaşlar,biliyorsunuz ki ben lisanslı sporcuyum..
Yaz döneminde antrenman aralığı verdiğimiz için haliyle hareketsiz kaldım ve göbek yaptım ..
Kendime bir egzersiz programı çıkarttım.Bu 2.günüm.. Dün sabah uyguladım ve tüm gün kaslarımı ne kadar çalıştırdığımı hissettim..
Göbeğim,simit diye tabir edilen kısımlar. hareket ettikçe kasılıyor.
Daha ilk günden annem vücudun toparlanmış dedi durup dururken.Ki annem bana kilo versem bile kilo almışsın diyen eski bir sporcu
.
1 hafta sonra oluşacak farkı garanti vermekteyim.
İşte program:
-Öncelikle kaslarımızı açma yani streching hareketleriyle başlıyoruz.Hanımlar dikkat eğer yaptığınız egzersizlerden önce streçing yapmaz iseniz ciddi sakatlıklar oluşturabilirsiniz.
-50 mekik.
-Bacaklar hafif kırık ,enseye bir sopa koyuyoruz,sopayı tutuyoruz, üst bedeni çevirebildiğimiz kadar çeviriyoruz.Belimizdeki kasları hissetmeliyiz.50 sağa 50 sola (1 sağ 1 sol şeklinde)
-Yere yüz üstü sağ dizinizden destek alarak uzanın.-yani dizinizin üzerinde.-Sol bacağınızı arkadan havaya doğru kaldırıp indirin. 20 sağ 20 sol
-
Dik durun.Hazır ol duruştayken elleriniz baldırınız üzerinde olacaktır. Dikliği bozmadan önce sağ ellerinizi dize doğru kaydırın sonra ilk pozisyona dönün aynı hareketi sola uygulayın. (bir sağa bir sola şeklinde tekrarlayın) 5 dakika boyunca.-Sırt üstü uzanın, bacaklarınızı birleştirin havaya kaldırın(90 Derece) indirin. 20 kere.
-Duvarın karşısına geçin.ellerini başınızın hizasında duvara sabitleyerek tutun.. bacaklarınız daha geri olsun.yani duvar şınavı.bu egzersiz kollarınızı hedef alır.(20 kere )
Not :
Steching hareketi: Kasları açmak için kullanılan yöntemdir. Başımızı 8 kere sağa sola döndürmek,kolları döndürmek vs.
Sabahları yaparsanız gün içinde daha dinamik olursunuz.Kolay gelsiiiin :)
kaydirigubbakcemile2
Düzeltme:Egzersiz eklenmesi.