Gebeliğe Hazırlık 1. Gebelik ile 2. Gebelik arası ne kadar süre olmalı?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

turkanimsi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2019
58
36
38
33
Kızlar Selam,
1 yıl önce bir bebek sahibi oldum. 30 lu yaşlarımdayım ve pko var ayrıca ilk gebeliğimde öğrendim ki rahmimde de biraz eğrilik varmış. Biliyorsunuz bunlar da çocuk sahibi olmayı ilerledikçe zorlaştıran şeyler neyse, ben 2. Bebeğimi de düşünüyorum fakat uzmanlara göre 2 yıl ara vermek en iyisiymiş. Ben 2 yıl ara vermek istemiyorum ama. Sorum şu; 1 yıl hamile kalmak sorun olur mu? Hem bedenen hem psikolojik olarak soruyorum. Çocuklarının arasında 1 ya da 1,5 yaş olan anneler cevaplayabilirse çoookk sevinirim.
Sevgiler

Canim benim kardeşlerimin arasında 11ay var. Hiçbir sorun olmadı. Bende hamile. Kalınca inşallah ikinciyi hemen arkasından düşünüyorum. Beklemeye gerek yok bence sen kendini hazır hissediyorsan denemeye basla sanki ister istemez pat diye mi oluyor. Bir kaç ay öyle geçer 9 aylık da gebelik var zaten. 1,5_2 yasa. Gelmiş olur

Bu tamamen sizin kendinizi psikolojik ve fiziksel olarak ne zaman hazır hissettiginizle alakalı bir durum. 1 yıl sonra gebe kalıp sağlıklı doğum.yapan da var, 8 ay sonra gebe kalan da var. Ilk doğumunuz sezaryen olursa yalnız bir yıldan uzun beklemenizi öneriyorlar diye biliyorum

Kişiye göre değişir ama bence en az iki yaş olmalı..annenin yıpranmasını geçiyorum ilk çocuğa da ikincisine de yazık oluyor bence ..ilk çocuk tuvaletini öğrenip süt emme hakkını tamamlayınca ikinci düşünülebilir

Kuzenim, oglu 5 aylikken yeniden hamile olduğunu oğrenmisti. Cocuklarin arası 14 ay. Annesi çok destek verdi, kendi de çalışmaya devam etti ama zorlandılar açıkcası. Şimdi biri 5, diğeri 6 yaşında oluyor. Artık rahatladılar cok sukur, birlikte büyüyorlar..

Ben de 38 yasındayım , kızım 14 aylık, emıyor,yasım ilerlemeden ıkıncıyı dusunmek istiyorum ama emme konusu kafama takılıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…