Merhaba hanımlar, benim hikayemin de birilerine faydası olur belki diyerek anlatmaya geldim.
Gelelim hikayeme, 3 Sene sonra bebek düşündük 3.ayımda gebe kaldım ama 8 haftalık kalbi durdu. Kürtaj sonrası adetim düzensizleşti, tarih olarak da miktar olarak da. 45 günde bir 39 günde bir adet olduğum oldu. Hep 48 kiloydum (hatta evlenirken 45 idim). Gebelik süreci o kadar iştah açtı ki bi anda 52 oldum. Göbek yağlandı basenler büyüdü. Bu arada erkek tipi tüylenme vardı hep şikayetimdi ama önemsenmedi. Demem o ki kilo ile pcos teşhisi için doktorların ilgisini çekebilecek belirtiler çıkmış oldu ortaya. Aslında şunu demek istiyorum, bende hep vardı fakat belirtileri gözle görülmediği için etkisinin olmadığını mı düşündüler bilmiyorum hiç önemsenmedi özellikle aşılama sürecinde! Halbuki yumurtlama problemi bu.
Bölmeden devam edeyim, 1 sene doğal yolla olmamasına rağmen hep olur dendi gönderildim. En son çok ısrarcı konuştum infertiliteye yolladı. Rahim filmi çekildim, anestezi altında yapılıyor. Problem çıkmadı. İlaç deneriz sanıyodum direkt aşılama başlatıldı. Kısırlık olduğuna inandırıldım. Ne var ki gonalf sonrası çatlatma iğnesi aşamasına geçemeden tedavi durduruldu, çünkü yumurta gelişmesi gerilemeye başlamış. Sağda 8-9 solda 12-14 tesbih gibi yumurtalarım uyarıldığı için belki de! O ne yorucu bir süreçti öyle, hergün sabahın köründe yumurtama bakıldı alttan muayene ile. Ölçüldü gün gün. Eşimin de benim de hayat kalitemiz düşmüştü hastaneye git gel işe git. Çocuk yapacak derman kalmamıştı.
Tedavin iptal bir süre hastaneye gelme kendiniz deneyin dedi doktor.. 10 ay denedik olmadı. Özel kliniği olan bir doktora gittim. Bana ilk teklif ettiği şey hacamat ve sülük oldu. Saçma buldum istemedim. Birkaç ay sonra sağlık ocağı doktoruma durumu anlattım, kan değerlerim ne durumda öğrenmek istiyorum dedim. Kan verdim, değerlerime baktı tsh biraz yüksek istersen nodül vs varsa diyerek dahiliyeye git dedi. Dahiliyeci bugüne kadar hiç antikor testi yapılmamış sana bide o değerlerine bakalım dedi ve HASHİMATO teşhisi koydu. Üzüldüm ilk defa duyuyordum, gerçi forumda bikaç kişi hashimatoyum yazmıştı ayrıntısını bilmiyordum. Üzüldüm evet ama sevindim de, artık sebepsiz kısırlık diyemezlerdi çünkü. Aynı gün özel doktora gittim hemen. Tsh ı öğrenince vitamin takviyeleri verdi ve LETU deneyelim dedi. Sana gonalf 50 ml yüksek bi doz olmuş aşılamada dedi. Letu ile yumurta bi tık geriden de olsa gelişti ve diğer yumurtalarım uyarılmadı tesbih gibi değildi. Ama ilk denemede olmadı. 2. Kez deneyelim şimdi letu değil klomen kullan aynı zamanda hacamat sülük yapayım dedi. Letu için daha zararsız deniyor ama dedim. Tamam letu kullan dedi ( tabi 5 gün kullandım verdiği tarihlerde ilişki oldu, söylediği tarihte çatlatma iğnemi kendim yaptım göbekten). Hacamat ve sülük de yaptı aynı ay. Hacamatta sırtım kollarım rahatladı masaj gibi geldi. O ay gebe kaldım
şuan 5. Haftanın içindeyim